Ringnes

Sjekk disse trendy alkoholfrie drinkene til hytteferien

Del

Mocktails har blitt årets store drikketrend både her hjemme og internasjonalt. Prøv disse deilige alkoholfrie alternativene i sommerferien!

Mocktail: Sommerkveld
Mocktail: Sommerkveld

Enten du nyter ferien til fjells eller har lange, late dager ved sjøen, kan du nyte drinker uten alkohol med god samvittighet. 

– Sommeren er også den aller beste sesongen for ingredienser som bær og frukter som virkelig løfter spennende mocktails til nye høyder, sier mocktail-ekspert Marianne Erdal Mogstad hos Schweppes.

Internasjonal trend som du kan «ta med deg hjem»

Mocktails har tatt helt av i storbyer som New York og London, hvor enhver cocktailbar med respekt for seg selv nå tilbyr egen mocktail-meny. 

Les mer om den internasjonale mocktail-trenden her

– Hvorfor ikke være trendy selv, og overraske gjestene dine med en velsmakende mocktail hjemme eller på hytta? Det er bare å bruke fantasien med sommerens friske frukter og deilige bær, oppfordrer Erdal Mogstad.

Godt og lett å lage

Mocktails er både velsmakende og lette å lage. Hvis du er på fjellet i sommer, kan du for eksempel plukke noen tyttebær og finne et par einergrener.

– Slik kan du enkelt trylle frem en nydelig mocktail med inspirasjon fra den norske fjellheimen, sier Erdal Mogstad.

To oppskrifter med friske råvarer

Her er to spennende mocktail-oppskrifter som tar utgangspunkt i deilige råvarer som mango, tyttebær og mynte. Begge passer perfekt til fest ved sjøen og til fjells.

Mocktail: Sommerkveld

30 ml einerbærsirup

1 ss tyttebær

3 isbiter

150 ml Schweppes Indian Tonic Water

Slik gjør du: Bland Schweppes Indian Tonic Water og einerbærsirup, ha i isbiter og tyttebær. Rør alt sammen og server.

Einerbærsirup: Ha 5 dl sukker og 3 dl vann i en tykkbunnet kjele, tilsett friske einergrener og kok opp til sukkeret er smeltet. Avkjøl sirupen før bruk.

Garnityr: Einerkvist

Mocktail: Mango summer

½ mango

1 dl kokosvann

1 ts agavesirup

3–5 mynteblader

100 ml Schweppes Mint & Lime

8 knuste isbiter

Slik gjør du: Blend mango og kokosvann. Ha i agavesirup og mynteblader. Ha på isbiter. rør sammen alt før du til slutt heller på Schweppes Mint & Lime.

Garnityr: Kokoschips og mynte

Tips: Agavesirup får du i de fleste dagligvarebutikker med litt større utvalg, f.eks. Meny, Coop og Jacobs.

Bilder

Mocktail: Sommerkveld
Mocktail: Sommerkveld
Last ned bilde
Mocktail: Mango Summer
Mocktail: Mango Summer
Last ned bilde

Lenker

Om Ringnes

Ringnes
Ringnes
Thorvald Meyersgate 2
0555 Oslo

22 06 95 00http://www.ringnes.no

Ringnes AS er Norges største bryggeriselskap med ca. 950 medarbeidere. Selskapet eies av Carlsberg Group, som er et av verdens ledende bryggerikonsern. Vi leverer øl, brus og vann til hele det norske drikkemarkedet og vi er stolte av våre mange sterke merkevarer!

Følg saker fra Ringnes

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ringnes på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Ringnes

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom