KS Bedrift

Ser ingen grunn til å droppe arbeidsmiljøloven

Del

Gårsdagens mekling i tariffoppgjøret for energibedriftene strandet. "KS Bedrift ser ingen grunn til at energibedriftene ikke fortsatt skal følge arbeidsmiljølovens hovedregel", sier administrerende direktør Bjørg Ravlo Rydsaa i KS Bedrift.

KS Bedrift er en arbeidsgiver- og næringspolitisk interesseorganisasjon for i overkant av 500 bedrifter med offentlig eierskap, blant annet energibedrifter.

  • I en tid med heftige krav til omstilling er det umusikalsk av EL og IT Forbundet å kreve tariff-festing av avspaseringsordninger.  

El og IT-ansatte i kommunalt eide bedrifter jobber vanlige dager. I tillegg bytter de på å ha 24 timers beredskapsvakt 7 dager etter hverandre. Hver ansatt har i snitt 10 slike vakter i året. Dette gir rett til 35 dagers avspasering per år, dvs. 7 uker. Disse kommer på toppen av fem ukers ferie. Til sammen utgjør dette 3 måneder fri i året. I tillegg utbetales vakttillegg de ukene den ansatte har beredskapsvakt og overtidsbetaling ved utrykning.

Utkalling skjer i snitt en gang per beredskapsvakt. Dette er mye sjeldnere enn tidligere.

  • Strømnettet har blitt kvalitativt bedre og mer stabilt de siste 20 årene.

Avbruddstatistikken fra NVE viser at bortfall av strøm på grunn av avbrudd er halvert på de siste 20 åra. Strømforsyningen er sikrere og mer stabil enn noensinne. Kundene opplever sjeldnere og sjeldnere å være uten strøm. Statistikken viser noen år som avviker fra trenden med færre avbrudd. Dette er år der vi har hatt ekstremvær, som f.eks. Dagmar.

Link: Avbruddstatistikk fra NVE

Energiselskapene har utfordringer med hensyn til omstilling og lønnsomhet. Tariffesting av en avspaseringsavtale som påfører mindre og mellomstore selskaper med lokalt eierskap store kostnader, kan ikke forsvares. Selskapene vil måtte vurdere andre og rimeligere ordninger dersom kostnadene blir uoverkommelige.

  • KS Bedrift er fornøyd med dagens tariffavtale. Det bør også EL og IT være.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om KS Bedrift

KS Bedrift
KS Bedrift
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo

24 13 27 00http://www.ksbedrift.no/

Pressekontakt:

Mads Opsahl, kommunikasjonsansvarlig KS Bedrift mobil: 917 92 214 - epost: mads.opsahl@ks.no

Følg saker fra KS Bedrift

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra KS Bedrift på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra KS Bedrift

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom