Drabant Music

Savoy er ute med nytt album

Del
Foto: Jason Brandenberg
Foto: Jason Brandenberg

Ti år etter deres forrige utgivelse er Savoy nå tilbake. Deres sjette studioalbum «See The Beauty In Your Drab Hometown» har allerede fått flere strålende anmeldelser, og i dag er det endelig ute!  

Frode Unneland, Lauren og Pål Waaktaar-Savoy albumdebuterte som bandet ‘Savoy’ i 1996 med det kritikerroste albumet «Mary Is Coming» som solgte til gull i Norge. Etter fulgte «Lackuster Me» (1997), «Mountains Of Time» (1999), «Reasons to Stay Indoors» (2001), «Savoy» (2004) og samlealbumet «Savoy Songbook vol. 1» (2007). Både femmere og seksere har blitt lagt på bordet fra anmelderne for deres tidligere utgivelser, og flere har hentet frem lovord som ‘pop-kunst’, ‘befriende’, ‘overlegen’ og ‘klassisk’ for å beskrive sin begeistring for Savoys musikk. To Spellemannpriser har det også blitt på bandet.   

«See The Beauty In Your Drab Hometown» er ifølge Pål det Savoy-albumet som har tatt minst tid å ferdigstille. De fleste låtene på albumet tok ganske enkelt form, og inneholder mer programmering enn tidligere utgivelser. 

Pål, Lauren og Frode har stilt hverandre noen spørsmål om karrieren så langt, hvordan det egentlig er å være i samme band som et ektepar og hvordan det nye albumet ble til:

Pål til Lauren:
Hva er annerledes med dette albumet, sammenlignet med de andre, syns du? 

- Jeg har alltid syns du har hatt en spesielt talent når det kommer til programmering. Jeg ble veldig glad da du gikk tilbake til det på dette albumet. Det er veldig groovy! Vi har fremdeles de gitardrevne låtene, som «Manmade Lake», men i motsetning har vi også låter som «A Month of Sundays» og «January Thaw» som jeg nokså ofte hører på.

Pål til Frode:
Vi tilbrakte en del tid i Clubhouse Studios i Rhinebeck (NY) da vi spilte inn denne plata. Hvordan var det for deg? 

Det var topp for meg! Jeg liker å reise bort når vi skal spille inn ny musikk, og det stedet var veldig spesielt. Studioet var i en gammel låve, hvor det var et stort innspillingsrom med mange forskjellige trommer å velge mellom. Det var også veldig fint å tilbringe tid i Woodstock, hvor så mange store musikere brukte å henge rundt i sin tid, som Dylan og The Band. 

Frode til Pål:
Hvis du måtte velge mellom a-ha og Savoy, hva ville det blitt og hvorfor?

- Åh, du prøver å lage trøbbel for meg nå altså? Haha. Jeg ser egentlig bare på det som forskjellige måter å kunne gi ut musikken jeg er lidenskapelig for på. Det samme føler jeg for albumet jeg laget sammen med Zoë Gnecco i fjor. Det er egentlig litt morsomt - for hver gang jeg begynner å tenke på å lage et album, uansett hvilket band det er til, så begynner låtene bare å dukke opp.  

Pål til Frode:
Alle antar at det må være et helvete å spille i band med et gift par. Er det?? Hvis ja, hvorfor syns du Lauren er så mye vanskeligere å ha med å gjøre enn meg? 

Jeg vil ikke beskrive det som vanskelig, men det er annerledes. Noen ganger tenker jeg at det må være vanskeligere for dere to å være i samme band. Den vanskelige delen er når dere har en diskusjon og jeg blir 'stuck' i midten. Da må jeg være veldig forsiktig, og stort sett ender jeg opp med å prøve å gjøre dere begge fornøyde. Veldig diplomatisk, der altså. Jeg vet at du har lyst at jeg skal si at du er enklest å ha med å gjøre, men det gjør jeg aldri.  

Pål til Lauren:
Av alle albumene våre hittil, så var dette nok det albumet som har vært kjappest og enklest å spille inn og mikse. Hvorfor tror du det er sånn?

- Fordi du gjorde all jobben. 

Frode til Pål:
Ble du noen gang sjalu når jeg og Lauren hvisket bak ryggen din?

- Jeg bare antok at dere beundret meg på avstand.

Pål til Frode:
Dette er vårt sjette studioalbum, det syvende om du regner med Savoy Songbook. På vår aller første turné måtte vi spille hver eneste låt fra debutalbumet vårt i forlenget versjoner for å kunne fylle en hel konsert. Er det rart at vi nå snart har gitt ut over hundre låter?

- Ja, det er fantastisk! Da vi lagde det første albumet, så jeg aldri for meg at vi kom til å komme så langt. Jeg syns det er fantastisk, og jeg er veldig stolt av å være en del av det. Nå må vi faktisk kutte ned på låtene for å få plass i settet til de låtene vi liker best. 

Pål til Lauren:
Det er helt sjukt, men det er ti år siden sist vi gjorde noe med Savoy. Du har jo lenge jobbet intenst med flere film-manus. Hvordan føles det å begynne på igjen med musikken? 

- Det var ganske vanskelig for meg å dra meg bort fra skrivingen, som jeg har vært så hekta på. Men da vi startet med innspillingen, så kom kjærligheten min for musikken tilbake veldig raskt. 

Frode til Pål:
Hvordan følte du det da Lauren skrev vår største hit «Star (I’m Not Stupid)»? Ble du misunnelig?

- Det har jeg aldri tenkt på, før nå... Takk for at du gjorde meg oppmerksom på det... Virkelig. 

Lauren til Frode:
Hva har vært høydepunktet med Savoy for din del? 

- Jeg husker godt da vi fikk den første Spellemannprisen. Det var et stort øyeblikk! For ikke å snakke om da vi spilte i Royal Albert Hall. Det var helt magisk! Det føltes ut som det var den siste konserten jeg skulle spille noensinne, fordi det var så stort og fint. 

Frode til Pål:
Du har vært kjendis hele livet. Hvordan har det påvirket deg? 

- Det får vi nok aldri vite :-) Men man kan jo komme seg unna med litt av hvert når man lever det livet, så man må passe på at det ikke blir en del av personligheten sin. Jeg er sikker på at egoet mitt i perioder har vært større enn det burde ha vært. 

Frode til Pål:
Hvilken låt er den beste du har skrevet? 

- Apropos ego… De er jo alle helt fenomenale!! 

Pål til Lauren:
Mange sier at det må være en drøm å være gift med meg. Fortell hvorfor du er enig.

- Hvem sier det? Gi meg navn, så får du et svar. 

Lauren til Pål:
Hvis du kunne vært noe annet enn musikere, hva ville det vært?

- Jeg elsker jo Tennis. 

Hør «See The Beauty In Your Drab Hometown» her! 

I morgen kl 14 signerer Pål og Lauren plater på Platebutikken Big Dipper i Oslo

Kontakter

Bilder

Foto: Jason Brandenberg
Foto: Jason Brandenberg
Last ned bilde
Foto: Jason Brandenberg
Foto: Jason Brandenberg
Last ned bilde
Foto: Jason Brandenberg
Foto: Jason Brandenberg
Last ned bilde

Om Drabant Music

Drabant Music
Drabant Music
Akersgaten 7
0158 Oslo

http://www.drabantmusic.no

Et plateselskap for både kjente og nye talenter
Vi representerer Gåte, Oslo Ess, Savoy, Anja Garbarek, deLillos, Waaktaar & Zoe, Undr, Viktor Wilhelmsen, Raga Rockers, Frøder, The Modern Times, The Dogs, Inge Bremnes, Marcus Dale, daelen, Tommy Tokyo, CC Cowboys, Jess Morgan, Pine Lake, ORBO, Munroe / Knutsen, Casa Murilo, Magnus Berg, Lila, Knut Anders Sørum, Natasja Holmboe, Edeema, Michael Krohn, Beckstrøm Kvartett, Samuelsen, Goneo, Ramón, Bodin og Zuma

Følg saker fra Drabant Music

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Drabant Music på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Drabant Music

The Contenders utfordrer med "Feber"29.6.2018 14:48Pressemelding

To og et halvt tiår etter at The Contenders kapret førsteplassen på norsk radios topp 40 liste med ”Radioland”, er bandet tilbake med en groovy ny låt på norsk; ”Feber”! "Feber" er ute i dag, og kan høres her! Coveret med en alligator i flammer er en hyllest til det funky og nostalgiske New Orleans-soundet, samt bandet The Neville Brothers albumcover ”Fiyo on the Bayou”. Låta er skrevet av brødr. Kulseth og produsert av Kim Edvard Bergseth som har produsert og skrevet låter for et utall flotte norske artister, blant annet Amund Maarud, Vidar Busk, Linnea Dale og Adam Douglas. The Contenders ble dannet i 1988 og fikk sin fullverdige besetning av opprinnelige Solør-karer i 1990. Bandet ble startet opp som husband, inspirert av tidens americana- og roots-bølge. Som en slags norsk variant av blant annet NRBQ, the Fabulous Thunderbirds, Los Lobos, Dr. Feelgood og Rockpile på legendariske Cruise Café i Oslo, som var et mekka for Americana-interesserte på 80-90-tallet. Bandet fikk kontrakt me

Mercury Motors er klare med ny singel29.6.2018 12:26Pressemelding

Denne sommeren er Mercury Motors igjen på banen med en ny singel som viser en annen side ved bandet enn tidligere. Den heter "Holy Moly Holiday" og kan høres her! 25 år etter debutalbumet våknet det klassiske norske rockebandet Mercury Motors til live igjen i 2013. Da ble disse årene oppsummert med samlealbumet "Rewind», med påfølgende turné og de første nye låtene på 17 år! "Holy Moly Holiday" har et mer akustisk sound og en litt slentrende, humoristisk stil. Den handler om det å bli hjemme, når alle andre er på ferie. En såkalt «staycation». Med i koret, er datteren Embla Å, som med denne utgivelsen debuterer på plate. Mercury Motors debuterte i 1988 med albumet «This Is» på den svenske labelen Mistlur. Fra start opparbeidet trioen seg også et rykte som et sjeldent solid liveband, og utover 90-tallet fulgte Mercury Motors opp med albumene «Abs. Garbage» i 1992, «Sailors Onshore» (1994) og «Humbleberry Wine» (1996). Bandet består av rockelegenden Per Vestaby på bass, Øyvind Hansen på

Marcus Dale har med sterke støttespillere på ny låt29.6.2018 10:24Pressemelding

Endelig kan du høre "Shine" fra Marcus Dale, The Twinz og Mads Songve her! Siden Marcus var 13 år, da han fikk sitt første miksebord, har han jobbet på spreng for musikken. Nå gir 17-åringen endelig ut sin andre singel i år: «Shine». Her er også de 20 år gamle tyske tvillingene The Twinz med. En duo som akkurat nå er noe av det mest spennende og lovende innen pop- og deep house-segmentet, og som har høstet lovord fra EDM-guruene Kygo og Matoma for arbeidet sitt. På "Shine" finner vi også sanger og låtskriver Mads Songve; den tredje delen som her utgjør det som er en talentbombe av en låt. Marcus Dale har tidligere sluppet låtene "Lights" og "Galaxy", som til sammen er streamet over én million ganger. For oppdateringer, følg Marcus Dale på Facebook og Instagram.

Frydefull sommerlåt fra Undr29.6.2018 08:34Pressemelding

– Jeg liker å skrive etter at de fleste har lagt seg. Denne låta er et produkt av dette. At jeg satt oppe midt på natta, skrev og produserte, og gjennomførte den dagen derpå. Det sier Rasmus Thallaug fra Tønsberg, som går under navnet Undr, om hans nye singel, "Burn". Denne låta er til vår store glede endelig ute i dag, og du kan høre den her. Med denne singelen har Undr peilet seg inn på sesongen. "Burn" stikker seg ut som en chill sommerlåt med behagelig produksjon og deilige melodier, passer perfekt til solslikking på stranda, så vel som på bakgårdsfesten på kveldstid. Undr er ikke bare en svært dyktig produsent, men også en talentfull sanger og låtskriver. Han lager melodisk, folkelig elektronika med et snev av R&B. Med et fokus på å skape og gi ut musikk på både norsk og engelsk, ønsker han å utforske forskjellige typer sound, jobbe med varierte artister og strekker seg alltid etter å skape musikk som er givende, spennende og utfordrende for lytteren. Liker du "Burn"? Følg Undr på

Endelig ny musikk fra Lila22.6.2018 14:17Pressemelding

Lila er bare 16 år gammel, men har til tross for sin unge alder utrettet mye som artist på kort tid. Hun var bare 11 da hun ble oppdaget av Ellen DeGeneres gjennom YouTube, og ble omtalt av talk show-giganten som "en man skulle tro var født med mikrofonen i hånden sin". Siden da har Lila laget flere hitlåter, og størst av dem alle er "Don't Let Go" som har blitt streamet over 7,5 millioner ganger på Spotify. Derfor er det svært spennende når hun i dag slipper sin første singel for 2018: “2020”. Dette er sylskarp og finurlig produsert pop som rent musikalsk er proppet med gode vibber, og selvfølgelig med Lilas utmerkede, dynamiske sangstemme. – "2020" handler om hvordan samfunnet skaper et bilde av hvordan en skal være, forteller Lila. – Det gjør at vi skaper urealistiske idealer ovenfor oss selv. Jeg føler at jeg ser så godt nå, at jeg har 20/20-syn. Men det jeg skulle innsett tidligere, er at alt ligger i hodet. "2020" av Lila kan du høre her! Følg på Facebook og Instagram for oppdate

Herlig ny singel fra Inge Bremnes er ute nå!22.6.2018 12:00Pressemelding

Inge Bremnes imponerte stort da han slapp debutalbumet sitt "Mellomspill" i fjor. Det er en skive han fikk mengdevis av lovord for, og den var så bra at han ble invitert til å komme på Lindmo for å spille. I april tok han sitt første steg inn i 2018 med utsøkte "Himmelblå", og nå tar han et skritt videre med sin neste enestående singel. "La det vær" er enkelt forklart rå, sprudlende og fengende nord-norsk indiepop med sterk lyrikk, og er bare nok et eksempel på hvorfor Inge blir hyllet for å være den musikeren han er. Inge sier at "La det vær" er en sang om folk man egentlig ikke liker, men som man av en eller annen grunn fortsatt prøver å imponere. – Jeg tror alle har folk i livet sitt som man egentlig ikke tåler trynet på, sier han, og fortsetter: – Folk som brauter seg fram og tar seg til rette, samtidig som de skaper kvalme for alle i umiddelbar nærhet. Det rare er når du plutselig får en ubeskrivelig trang til at akkurat sånne folk skal like deg. Jeg har det ihvertfall sånn noen g

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom