Nærings- og fiskeridepartementet

Sandberg til FN-møte om fiskerikriminalitet

Del

Fiskeriminister Per Sandberg deltar 25. september på FN-møte om fiskerikriminalitet i Wien. Målet med møtet er å øke bevisstheten om organisert kriminalitet i den globale fiskeindustrien. Deltakere fra 56 land kommer til Wien.

FN-møtet arrangeres av rekke organisasjoner som INTERPOL, Nordisk Ministerråd, fiskerikrimnettverket PescaDolus, og FNs kontor for narkotika og kriminalitet.

Under FN-møtet lanseres også rapporten Chasing Red Herring. Rapporten er en analyse av hvordan bekvemmelighetsflagg og hemmelighold gjør det lettere for organiserte kriminelle grupper å begå fiskerikriminalitet.

- Det er flere statsløse fartøy på verdenshavene nå enn tidligere. Private selskaper kjøper for eksempel egne skipsregistre fra sårbare land som kriminelle benytter for å skjule sin identitet. Det er svært viktig at det internasjonale samfunnet samarbeider for å få tatt disse bandittene, sier fiskeriminister Per Sandberg.

Sandberg skal under oppholdet også ha politiske samtaler med Indonesias fiskeriminister Susi Pudjiastuti. – Jeg er svært godt fornøyd med samarbeidet mellom Norge og Indonesia i kampen mot fiskerikriminalitet, sier Sandberg.

Nøkkelord

Bilder

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom