NHO Mat og DrikkeNHO Mat og DrikkeNHO Mat og Drikke

Presseinvitasjon: MATGLEDE - Verdien av en norsk mat- og drikkenæring

Del

Norsk mat- og drikkenæring produserer om lag 80 prosent av den maten vi alle spiser – til hverdag og fest. Hva som er god mat og riktig kosthold, debatteres daglig i mediene og over kjøkkenbord. NHO Mat og Drikke og NNN tar debatten til Arendalsuka!

I den norske matdebatten fremholdes begreper som «ekte», «naturlig» og «økologisk» som idealer, mens begreper som «industriproduksjon» og «industrimat» har blitt fyord.

Hva er egentlig ekte og naturlig mat, og hvordan definerer vi industriproduksjon?  Hvordan sikrer vi best trygge produkter, en effektiv og bærekraftig ressursutnyttelse og nok mat til en god pris?

Debattdeltakere:

Petter Haas Brubakk, Adm. dir. NHO Mat og Drikke

Jan-Egil Pedersen, Forbundsleder NNN

Bjørn Gimming, Nestleder Bondelaget

Håkon Mageli, Konserndirektør Orkla ASA

Bjarne Lagesen, Tillitsvalgt Nortura SA

Tone Bjørnestøl, Tillitsvalgt Tine SA

Birger Svihus, Ernæringsprofessor NMBU og forfatter

Camilla Andersen, Ernæringsfysiolog og forfatter

Møteleder: Petter Nome

 

Hva: Debatt om norsk mat- og drikkeproduksjon

Hvor: Teltscenen Arendalsuka

Når: Tirsdag 16. august kl. 14.00 – 15:15.

Det serveres mat og drikke!


Pressekontakter:

Nina W. Skarbø, NHO Mat og Drikke, tlf. 481 05 550

Bente Birkeland, NNN, tlf. 900 51 026

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om NHO Mat og Drikke

NHO Mat og Drikke
NHO Mat og Drikke
Middelthuns gate 27
0368 Oslo

23 08 86 80http://www.nhomd.no

OM NHO Mat og Drikke:
NHO Mat og Drikke er en medlemsstyrt og partipolitisk uavhengig arbeidsgiver- og næringspolitisk forening for virksomheter innen mat-, drikke- og bionæringen, tilsluttet Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO). NHO Mat og Drikke organiserer mer enn 1.500 virksomheter over hele landet. Medlemsbedriftene sysselsetter nærmere 40.000 ansatte og arbeider innenfor mat- og drikkeproduksjon, skogbruk og tjenesteyting. Foreningen ble etablert i 2015.

Om Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN):
NNN ble stiftet 1. november 1923 og ble tilsluttet Landsorganisasjonen i Norge (LO) samme år. Forbundet har nærmere 30.000 medlemmer og viktigste oppgave er å oppnå gode lønns- og arbeidsvilkår for medlemmene. NNN organiserer blant annet produksjons-, vedlikeholds- og transportansatte i matindustrien, som er er landets nest største industri.

Følg saker fra NHO Mat og Drikke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NHO Mat og Drikke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NHO Mat og Drikke

ESA vil vurdere de økte særavgiftene21.12.2017 12:48Pressemelding

- Det er gode nyheter at EFTAS overvåkningsorgan ESA har funnet grunnlag for å følge opp vår klage og derfor vil vurdere den voldsomme avgiftsøkningen på sjokolade- og sukkervarer og alkoholfri drikke. Når ESA likevel ikke krever at avgiftsøkningene utsettes, fjernes ikke usikkerheten Stortingets vedtak skaper for bedriftene. Stortinget bør derfor på eget initiativ utsette iverksettelsen inntil de EØS-rettslige forholdene er vurdert, sier administrerende direktør i NHO Mat og Drikke Petter Haas Brubakk.

Stortingsflertallet svekker kostholdsamarbeidet22.11.2017 20:14Pressemelding

Når Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre øker avgiftene på brus og godteri med langt over 50 prosent, svekkes grunnlaget for den ambisiøse samarbeidsavtalen mellom myndighetene og mat- og drikkenæringen, sier NHO Mat og Drikke-sjef Petter Haas Brubakk. Og mens avgiftsøkningen er alt annet enn et treffsikkert virkemiddel i folkehelsearbeidet, er den til gjengjeld et helt målrettet tiltak for å flytte norsk verdiskaping ut av landet.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom