PRESSEINVITASJON: Dolk inntar Oslo og Galleri Brandstrup

Del

Bergenseren Dolk har forlatt gatekunsten og tatt steget inn i billedkunstens verden. Torsdag 27. april inntar han Oslo og Galleri Brandstrup med 12 nye arbeider i utstillingen ”Feint”.

Dolk er et pseudonym. Kunstneren har alltid holdt sin identitet hemmelig, men fortalte i et intervju i 2004 at han kommer fra Bergen, og er født i 1979.

Dolks verker kan sees på vegger og museer i en lang rekke byer, inkludert New York, Tokyo, Barcelona og Melbourne. Dolk har for lengst tatt steget inn i kunstgallerier og auksjonshus, og alle hans utstillinger er blitt utsolgt på rekordtid.

-Vi er svært stolte av å kunne vise frem Dolk i vårt galleri. Dette kunstneriske fenomenet, og han overgang til billedkunsten, representerer noe av det mest spennende som har skjedd i norsk kunst på veldig mange år, sier gallerist Kim Brandstrup.

Men Dolk har ikke helt forlatt gata. I utstillingen ”Feint” på Galleri Brandstrup viser han sin minimalistiske tilnærming til overmaling vs. spraymaling i et samspill mellom motstridende elementer fra gaten, ispedd referanser fra noen av verdens mest kjente, ekspresjonistiske malere.

I mai fjor skrev Aftenpostens anmelder Kjetil Røed at ”Dolk leverer en overbevisende kunstdebut”, da utstillingen ”Rip on” åpnet på Galleri S.E. i Bergen. ”Dolk håndterer overgangen fra gatekunsten til billedkunsten med eleganse og konseptuell følsomhet”, skrev anmelderen.

Praktisk informasjon til redaksjonen:

Åpning:                  Torsdag 27. april klokken 19.00              

Sted:                        Galleri Brandstrup, Tjuvholmen, Oslo

Utstillingen varer til 20. mai. Dolk vil ikke være til stede på selve åpningen av utstillingen.

Se også www.dolk.no og www.brandstrup.no

For ytterligere informasjon, kontakt gjerne

Om Galleri Brandstrup

Galleri Brandstrup

1363 Høvik

Følg saker fra Galleri Brandstrup

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Galleri Brandstrup på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Galleri Brandstrup

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom