Byggenæringens Landsforening

Presseinvitasjon: BNL inviterer til frokostmøte om seriøs innleie

Del

Vi håper du har muligheten til å delta når BNL inviterer til frokostmøte om seriøs innleie. Vi setter våre bedrifter på skolebenken for å hjelpe de til å følge det nye regelverket og for å skape forutsigbarhet.

Hovedregel i norsk arbeidsliv er fast ansettelse. BNL mener at dersom man likevel har behov for å leie inn, er det viktig å kjenne sitt ansvar som en god bestiller.

På frokostmøtet vil BNL gå igjennom regelverk og forutsetninger for lovlig og ryddig innleie av arbeidskraft og grunnleggende lovverk og hva det betyr i praksis for den som leier inn, når det gjelder grunnlag for lovlig innleie, innleiers ansvar og hva som skal kontrolleres og hvordan.

Frokostmøtet åpnes med en innledning av BNLs leder Jon Sandnes og deretter nestleder i Fellesforbundets Steinar Krogstad. Deretter vil det blir en gjennomgang av blant annet grunnleggende lovverk, likebehandling, påseplikt og ansvar og HMS-utfordringer ved innleie. Se detaljer i programmet under.

Program

  • Innledning v/ Jon Sandnes
  • Innledning v/ Steinar Krogstad
  • Gjennomgang av grunnleggende lovverk v/ advokatene i BNL
  • Grunnlag for å leie inn - § 14-12 (1) og § 14-12 (2)
  • Likebehandling
  • Påseplikt
  • Innleiebedriftens ansvar og HMS-utfordringene ved innleie, v/ advokat og fagansvarlig HMS
  • Innleieransvaret og hovedbedriftsansvaret - i innleiesammenheng
  • Innleid personell og eksponering for skader/ulykker

Påmelding og informasjon
Ta kontakt for påmelding. Vi er behjelpelig med å arrangere intervjuer og bidrar gjerne med mer informasjon. Siri Stang + 47 99594951 siri.stang@bnl.no


Dato: onsdag 06.03.19 kl 08:30- 11.00

Sted: Næringslivets Hus, møterom Gustav Vigeland

Nøkkelord

Kontakter

Om Byggenæringens Landsforening

Byggenæringens Landsforening
Byggenæringens Landsforening
Postboks 7187 Majorstuen
0307 OSLO

23 08 75 00http://www.bnl.no

BNL er en paraplyorganisasjon for 15 bransjer i byggenæringen som har over 4000 medlemsbedrifter og sysselsetter mer enn 70 000 ansatte. BNL ble etablert i 1997 og er i dag den nest største landsforeningen i NHO.

BNL organiserer industri og eiendomsbedrifter, samt utøvende håndverkere og entreprenører.

BNL  tilbyr medlembedriftene veiledning i kollektiv og individuell arbeidsrett, tilgang på prognoser og annen rådgivning.

Følg saker fra Byggenæringens Landsforening

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Byggenæringens Landsforening på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Byggenæringens Landsforening

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom