UiO - Det medisinske fakultet

Presseinvitasjon Arendalsuka: Hva gjør vi med alle selvmordene?

Del

Over 600 mennesker dør årlig i selvmord i et av verdens rikeste og beste land å leve i. Nasjonalt senter for selvmordsforskning og –forebygging (NSSF) inviterer til seminar og debatt under Arendalsuka.

Hva gjør vi med alle selvmordene?
Hva gjør vi med alle selvmordene?

Tid: Torsdag 16. august, kl 14.30-15.45

Sted: MS Sunnhordaland

- Hva kan vi gjøre for å redusere selvmordstallene, både med utgangspunkt i våre lokalsamfunn og hos de som er i kontakt med spesialisthelsetjenesten?

- Hvilke effektive tiltak for forebygging trengs å styrkes, og hvorfor tar vi ikke mer tak i dette omfattende samfunnsproblemet?

Innlegg ved:

- statssekretær Maria Jahrmann Bjerke (Helse- og omsorgsdepartementet)

- forsker og psykologspesialist Fredrik A. Walby (Nasjonalt senter for selvmordsforskning- og forebygging)

- Borghild Spiten Mathisen (Landsforeningen for pårørende innen psykisk helse)

Ordstyrer er Oddvar Sæther (klinikkdirektør i Klinikk for psykisk helse - psykiatri og avhengighetsbehandling, Sørlandet Sykehus HF)

Innspill og debatt med deltakere og innledere. Velkommen til arrangement på MS Sunnhordaland!

Om NSSF

Nasjonalt senter for selvmordsforskning og -forebygging (NSSF) er tilknyttet Institutt for klinisk medisin ved Det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo. NSSF skal utvikle, vedlikeholde og spre kunnskap for å redusere antall selvmord og selvmordsforsøk i Norge, og bidra til bedre livskvalitet og omsorg for alle som blir berørt av selvmordsatferd.

Stand Arendalsuka

NSSF deltar også på vår samarbeidspartner, Sørlandet sykehus, sin stand under Arendalsuka, 16. august, Stand - Kanalplassen 40 og 41. Spesialister fra ulike helsemiljøer vil møte politikere og publikum og fortelle om ulike diagnoser, utredninger og behandlinger. https://arendalsuka.no/event/stands/1124

Nøkkelord

Kontakter

•Fredrik Walby, forsker ved NSSF, mob.: 913 45 195, epost: fredrik.walby@medisin.uio.no
•Hanne Holmesland, pressekontakt ved NSSF, mob.: 918 01 765, epost: hanne.holmesland@medisin.uio.no
•Julie N. Kvaal, kommunikasjonsrådgiver ved Institutt for klinisk medisin, mob.: 906 39 035, epost: j.n.kvaal@medisin.uio.no

Bilder

Hva gjør vi med alle selvmordene?
Hva gjør vi med alle selvmordene?
Last ned bilde

Lenker

Om UiO - Det medisinske fakultet

UiO - Det medisinske fakultet
UiO - Det medisinske fakultet
Klaus Torgårds vei 3
0372 Oslo

22 84 53 00http://www.med.uio.no

Det medisinske fakultet ble grunnlagt i 1814. Vi er landets eldste medisinske fakultet. Fakultetets undervisning og forskning spenner fra basale biomedisinske fag via kliniske fag til helsefag med en tydelig internasjonal profil. Fakultetet har høy aktivitet innen formidlingsvirksomhet og innovasjon.

Les mer om fakultetet

Følg saker fra UiO - Det medisinske fakultet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra UiO - Det medisinske fakultet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra UiO - Det medisinske fakultet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom