Den Norske Opera & Ballett

Philippe Jaroussky i Operaen

Del

Philippe Jaroussky blir regnet som en av verdens fremste kontratenorer. Søndag 9. september byr han på solokonsert på Hovedscenen, sammen med sopranen Emöke Baráth og Ensemble Artaserse.

Philippe Jaroussky. Foto: Simon Fowler.
Philippe Jaroussky. Foto: Simon Fowler.

Mange sammenligner kontratenorenes falsett-sang med himmelsk musikk. Her møtes tenorens klang toneleiet til en sopran eller alt. I Philippe Jarousskys tilfelle er stemmen også ispedd djevelsk virtuositet – noe som kommer tydelig til uttrykk i Händels arier, duetter og operautdrag, som han tar med seg til Bjørvika.

Jaroussky er født i 1978, og har i et tiår vært regnet for en av verdens fremste innen stemmefaget sitt. Ved siden av et dusin soloalbum har han medvirket på flere innspillinger av operaer og arier, og så godt som alle disse har mottatt priser og toppet bestselgerlistene. To ganger har han vunnet prisen «The best singer of the year» under Echo Klassik Award (2008 og 2012).

Repertoaret hans er usedvanlig bredt, selv om hovedvekten ligger på barokkmusikk. Som en av de fremste musikerne innen tidligmusikken, har han arbeidet med ensembler som Concerto Köln, Les Arts Florissants, Le Concert d'Astrée, L'Arpeggiata og Europa Galante, og opptrådt på scener som Théâtre des Champs-Elysées i Paris, Teatro Real i Madrid og Carnegie Hall i New York – for å nevne noen. Konserten i Operaen er den samme som Jaroussky holdt under festspillene i Salzburg tidligere i år – hvor den gikk for utsolgt hus.

Program:

Georg Friedrich Händel:
Rodelinda (utdrag)
Ariodante (utdrag)
Giulio Cesare (utdrag)
Rinaldo (utdrag)
Utvalgte duetter og arier.

Nøkkelord

Kontakter

For intervju og mer informasjon, vennligst kontakt kommunikasjonsrådgiver, Camilla Yndestad.
E-post: cy@operaen.no
Tlf: 95751006

Bilder

Philippe Jaroussky. Foto: Simon Fowler.
Philippe Jaroussky. Foto: Simon Fowler.
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom