NOKAS

Oslo Kommune styrker beredskapsløsningen for skolene - inngår avtale med Nokas

Del

Utdanningsetaten i Oslo ønsker å styrke det primære behovet for intercom i Osloskolene i en eventuell beredskapssituasjon. Hovedbruksområdet vil være situasjoner hvor en lærer har et akutt behov for å tilkalle hjelp, eller hvor administrasjonen har behov for å gi viktige meldinger til ett eller flere klasserom.

Nokas skal bistå med å høyne beredskapen i Oslo- skolene
Nokas skal bistå med å høyne beredskapen i Oslo- skolene

Da anbudsforespørselen ble lagt ut tidligere i høst, signaliserte kommunen at de ønsket å knytte til seg tre leverandører. Etter en nøye gjennomgang av de 4 anbudene som ble levert inn, besluttet kommunen å inngå avtale kun med Nokas og Ascom (Norway) AS.

 - Vi er ydmyke i forhold til å bli valgt som en av to leverandører til Oslo kommune, sier key account manager Sverre Flaten i Nokas. Kommunen stilte svært strenge krav både til produkt, leveransekvalitet og kapasitet. Vi er derfor godt fornøyd med å ha kommet gjennom det trange nåløyet. Jeg håper dette åpner opp for at vi nå kan komme i posisjon også på andre trygghetsskapende produkter og tjenester skolene vil måtte ha behov for fremover.

Produktet som er valgt er Stentofon, hentet fra leverandøren Senitel. Anleggene vil også bli tilknyttet Nokas OMC i Tønsberg som i en beredskapsituasjon vil kunne sette i verk andre konkrete varslingsrutiner.

- Dette vil bety et stort løft for Oslo-skolene i forhold til å agere riktig i en akutt beredskapssituasjon, forsetter Sverre Flaten. Vi har jo sett en utvikling de seneste årene hvor en rekke skoler har blitt utsatt for uønskede hendelser. Da er det viktig å kunne varsle elever raskt og effektivt i en trusselsituasjon som måtte oppstå på skolens område. Her går utdanningsetaten i Oslo foran som et godt eksempel for å trygge både elever og lærere.

For Nokas sin del estimeres avtalen til en verdi på rundt 15 millioner over en fire års periode, men det hentydes i avtalen at verdien kan øke basert på eventuelle behov som måtte komme. Leveransen starter i 2018 med oppstartsmøte allerede i desember i år.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Nokas skal bistå med å høyne beredskapen i Oslo- skolene
Nokas skal bistå med å høyne beredskapen i Oslo- skolene
Last ned bilde

Om NOKAS

NOKAS
NOKAS
Træleborgodden 6
3112 Tønsberg

915 02580http://www.nokas.no

Nokas er et ledende sikkerhetskonsern med virksomhet i Norge, Sverige, Finland og Danmark. Selskapet ble etablert i 1987 og forventer i 2018 en omsetning på ca. NOK 5,1 milliarder. Nokas konsernet har rundt 10.000 medarbeidere fordelt på tre divisjoner: Cash Handling, Security og Systems.

Vi leverer sikkerhets- og kontanthåndteringsløsninger til kunder i hele Norden. Som totalleverandør spenner våre leveranser seg fra vakttjenester, tekniske sikkerhetsløsninger, industri- og sikkerhetsberedskap til verdi- og kontanthåndtering.

Følg saker fra NOKAS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NOKAS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NOKAS

Tror på ytterligere vekst i Finland etter beslutning i det finske finanstilsynet30.1.2018 10:40Pressemelding

Med virkning fra januar 2016, endret det finske finanstilsynet reglene, hvor bankene tidligere kunne ta høyere gebyrer ved uttak på Nokas sine minibanker enn det bankenes eget selskap Automatia gjorde. Regelendringen åpnet det finske kontanthåndteringsmarkedet for Nokas, som på dette tidspunkt hadde rundt 50 minibanker utplassert i Finland. Etter at Nokas i fjor vant kontrakten med S-Group om utplassering av 350 minibanker, klaget bankene inn regelendringen. Nå har bankene fått avslag, etter at saken også har vært oppe til diskusjon i det finske parlamentet. - Nå tror vi på ytterligere vekst, sier konsernsjef Heine Wang i Nokas.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom