SINTEF

Oppgradering av gjenreisingshus: Åpent seminar i Hammerfest

Del

Er du arkitekt, rådgiver, planlegger eller lærer med interesse for gjenreisingshus? Eller bor du i et gjenreisingshus som skal pusses opp? Dette seminaret handler om å ivareta arkitekturens egenart og kulturhistoriske verdi når huset skal oppgraderes.

Illustrasjon: SINTEF Byggforsk
Illustrasjon: SINTEF Byggforsk

Gjenreisingen av Nord‐Troms og Finnmark er sett på som en av de største nasjonale oppgavene etter krigen. Husene som ble bygd opp igjen, er historiske vitnesbyrd fra gjenreisingstiden, og speiler ideer fra sentrale myndigheter og arkitekter i kombinasjon med lokale byggetradisjoner.

Åpent for alle

Nå arrangerer SINTEF Byggforsk i samarbeid med Husbanken og Gjenreisingsmuseet åpent seminar i Hammerfest 6. september om oppgradering av gjenreisingsbebyggelsen i nord. Målet er å stå bedre rustet til å ivareta gjenreisingsarkitekturens egenart og kulturhistoriske verdi når disse husene skal oppgraderes. Samtidig er det et mål å oppnå bedre bokvalitet, bedre inneklima og redusert energibruk.

– Med dette seminaret ønsker vi å vise at bevaring av gjenreisingsarkitekturen i Nord-Troms og Finnmark kan kombineres med å oppgradere til dagens nivå for energieffektivitet og universell utforming, sier SINTEF-forsker Solvår Wågø.

Presenterer resultater

GJENREIST er et toårig prosjekt finansiert av Husbanken. I tillegg bidrar Riksantikvaren, Troms og Finnmark Fylkeskommuner, Gjenreisingsmuseet, Norsk Folkemuseum, Varanger Museum og Universitetet i Tromsø med egeninnsats som medlemmer av referansegruppa for prosjektet.

– På seminaret vil vi oppsummere og presentere resultater fra prosjektet. Med dette ønsker vi å spre kunnskap til byggenæringen og til utdanningsinstitusjoner som arbeider med vedlikehold, rehabilitering og oppgradering, sier Wågø.

Tid: Torsdag 6. september 2018, kl. 11.30–18.00
Sted: Gjenreisingsmuseet i Hammerfest

Se program og meld deg på her

Kontakter

Bilder

Illustrasjon: SINTEF Byggforsk
Illustrasjon: SINTEF Byggforsk
Last ned bilde

Om SINTEF

SINTEF
SINTEF
Strindveien 4
7034 Trondheim

40 00 51 00http://www.sintef.no

Om SINTEF Byggforsk

SINTEF Byggforsk er et internasjonalt ledende forskningsinstitutt for bærekraftig utvikling av bygg og infrastruktur. Vi løser utfordringer knyttet til hele byggeprosessen, og skaper verdier for våre kunder og for samfunnet gjennom forskning og utvikling, forskningsbasert rådgivning, produktdokumentasjon og kunnskapsformidling. Vi tilbyr spisskompetanse innen fagområder som arkitektur, bygningsfysikk, forvaltning, drift og vedlikehold av bygninger, vannforsyning og annen infrastruktur. Våre medarbeidere jobber hver dag sammen med over 2.000 ansatte i SINTEF for å oppfylle vår visjon: Teknologi for et bedre samfunn.

Følg saker fra SINTEF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra SINTEF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra SINTEF

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom