Akademikerne

Oppgjøret i KS Bedrift i havn: Enige om frie lokale forhandlinger på arbeidsplassen

Del

- Vi er fornøyd med at rammen gir våre medlemmer et godt utgangspunkt for reallønnsvekst i lokale forhandlinger, sier Katrine Olsson, leder av forhandlingene for Akademikerne kommune.

Akademikerne og KS Bedrift kom i dag til enighet om rammene for lønnsoppgjøret i konkurranseutsatte bedrifter i kommunal sektor. Partene er også kommet til enighet om at all lønn skal forhandles lokalt på den enkelte arbeidsplass. Forhandlingene vil gjennomgøres lokalt i løpet av året.

- Vi er tilfreds med at lønnsforhandlingene skjer fritt i den enkelte virksomhet. Ulike bedrifter har ulike behov, og må derfor ha mulighet til å bruke lønn for å beholde viktig kompetanse, sier Katrine Olsson.

Olsson er også fornøyd med at kompetansebehov og kompetanseutvikling skal inngå som en del av de lønnspolitiske drøftingene på arbeidsplassene. – Avtalen vil gjøre det lettere for ansatte å oppdatere fagkompetansen sin. Dette vil styrke den enkelte medarbeider og de virksomhetene, sier Olsson.

Arbeidsgivere og tillitsvalgte forplikter seg til å gjennomføre årlige evalueringsmøter om de lokale lønnsforhandlingene innen to måneder etter at forhandlingene er gjennomført.

- Alle våre medlemmer får lønnen forhandlet lokalt. Da er det viktig at prosessen er forankret i en god lokal lønnspolitikk slik at forhandlingene blir ryddige og transparente. Når vi har fått gjennomslag for evalueringer vil det gi læring også for senere oppgjør, sier Olsson.  

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Akademikerne

Akademikerne
Akademikerne
Fridtjof Nansens plass 6
0160 OSLO

95 30 90 90http://www.akademikerne.no

Akademikerne er en arbeidstakerorganisasjon for folk med høyere utdanning, stiftet i 1997. Vi har 13 medlemsforeninger med tilsammen over 208 000 medlemmer. 

Følg saker fra Akademikerne

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Akademikerne på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Akademikerne

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom