Avinor

Nytt parkeringssystem ved Bodø lufthavn fra 28. august

Del

Avinor moderniserer parkering på lufthavnene med framtidens teknologi- sømløs parkering uten bom.

Foto: Avinor
Foto: Avinor

Etter å ha hatt ulike parkeringsløsninger ved Bodø lufthavn, blir det nå innført en varig og forbedret løsning med automatisk skiltgjenkjenning. Denne løsningen sørger for at alle biler som kjører inn på parkeringsplassene blir automatisk registrert, slik at man slipper å trekke parkeringsbillett, betale manuelt og unngår parkeringsbøter.

- Avinor ønsker å gjøre reisen enklere for alle som skal ut å fly. Med automatisk skiltgjenkjenning blir det enklere å parkere på Bodø lufthavn, og bommen fjernes. Vi håper og tror endringen vil føre til en bedre kundeopplevelse og mer effektiv logistikk på parkeringsområdene. Kameraene er allerede montert, men endringen trer i kraft 28.august kl 12, sier sjef for forretningsutvikling ved Bodø lufthavn, Marthe Andersen. 

- Vi har forståelse for at det nye systemet er ukjent for mange, så vi har fokus på mye informasjon om det nye systemet både ute på parkeringsplassene og inne i terminalen. Vi håper den nye ordningen blir godt mottatt, avslutter Andersen.

Avgiftsfri parkering i 10 minutter

På korttidsparkeringen P1 kan man fortsatt stå avgiftsfritt i inntil 10 minutter. Dette for å slippe av eller hente reisende.

Slik gjøres det – betalingsmåter:

-        Med mobilen – app: «Apcoa mobilparkering»

-        På betalingsautomat

-        Med faktura

-        Med forhåndsbestilling

Den mest effektive betalingsmåten er å laste ned appen «Apcoa mobilparkering» og registrere automatisk trekk av betaling. Da kan man kjøre rett inn og ut av p-områdene, uten å måtte foreta seg noe. Anbefalt løsning er likevel å benytte mobiltelefonen til å betale, slik at du unngår kø ved automaten og ordner med betalingen når det passer.

Du kan betale opptil 48 timer etter utkjøring på nettsidene til Apcoa eller på appen "Apcoa Mobilparkering". Dette kan gjøres uten å registrere brukerprofil, men ved å registrere profil får man mulighet til å aktivere automatisk trekk slik at betalingen går sømløst. Dersom du ikke bruker betalingsautomaten eller mobil-løsningene sendes faktura, og det tilkommer da et fakturagebyr.

Dersom du forhåndsreserverer parkeringen på Avinors hjemmesider oppnår du også sømløs parkering, ettersom systemet benytter ditt bilskilt som "innkjøringsbillett" og gjenkjenner at du allerede har reservert og betalt for parkeringen din. En annen fordel med forhåndsbestilling på avinor.no/bodo er at her finner man alltid de beste prisene.

De reisende kan laste ned appen og registrere brukerprofil hos Apcoa allerede i dag, men endringen trer i kraft fra 28. august fra klokken 12. 

Samme betalingsapp og profil kan brukes for parkering på 30 av Avinors lufthavner.

Spørsmål knyttet til betalingsløsninger og faktura rettes til Apcoa. Kontaktdetaljer og mer informasjon om betalingen finnes på http://www.apcoa.no/

Buss og taxi

Endringene vil føre til nye rutiner for buss og taxinæringen. Avinor ber aktørene som ikke har mottatt informasjon om endringen om å kontakte oss.

Nøkkelord

Kontakter

For mer informasjon- kontakt Marthe Andersen, sjef for forretningsutvikling ved Bodø lufthavn på 911 03 484.

Bilder

Foto: Avinor
Foto: Avinor
Last ned bilde

Om Avinor

Avinor
Avinor
Dronning Eufemias gate 6
0191 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 44 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av el-fly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Besøk presserommene til våre flyplasser:

Oslo lufthavn  |  Følg

Bergen lufthavn Flesland  |  Følg

- Avinors offentlige journal

Følg saker fra Avinor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Avinor

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom