Sony Music Norway

Nytt album fra Silje Nergaard!

Del

En mor i Afrika som venter på regnet. En kokosnøtt-selger i Italia. To gamle mennesker fra Korea som gjenforenes etter å ha elsket hverandre et langt liv. Det blir nye sanger av bildene i Siljes hjerte. Den 13.oktober slipper hun albumet ”For You a Thousand Times”.

– Albumet handler om mennesker som berører meg. Noen av historiene er mine egne, andre er langt unna, men de treffer noe i meg. Som da jeg så et foto av det gamle ekteparet fra Korea som hadde vært adskilt i mange år, men hver eneste dag, hver eneste dag minst tusen ganger hadde de sendt hverandre et løfte om kjærlighet. Det var slik tittelen på plata ble til.

Hør "For You A Thousand Times" her!


Silje går elektrisk
På sitt nye og 16. album har Silje Nergaard tatt steget inn i en ny og mer elektrisk verden. Her er varme, analoge keyboards på et fundament av elbass, her er funky trommer og afrikansk perkusjon.

– De siste åtte årene har jeg jobbet med akustiske gitarer, og jeg hadde lyst til å gjøre noe nytt. Jeg har fått med meg noen av Norges mest spennende musikere, og Audun Erlien er produsent. Morsomt med Audun, han var faktisk min aller første bassist da jeg var ung ”popstjerne” i England – han spilte på ”Tell me where you´re going”.


Siljes band på plata består av Andreas Ulvo (keyboard), Audun Erlien (bass) Sidiki Camara (perkusjon), Wetle Holte (trommer og perkusjon) Mathias Eick (trompet), Håkon Aase (fiolin) og Håkon Kornstad (saksofon).
– Alle er briljante instrumentalister med sine helt personlige uttrykk, og sammen skaper de en levende og leken band-soul, sier Silje Nergaard, som korer selv sammen med datteren Karla.


Afrikanske rytmer
Hun beskriver det nye albumet som en overdådig reise gjennom landskap som spenner fra tropisk hetebølge til norsk vinternatt. Vare og inderlige ballader avløses av suggererende rytmer, og inspirasjonen fra Afrika er tydelig.


– Mitt møte med Afrika var sterkt på alle måter. Fattigdommen, stoltheten, musikken i menneskene der. Og selvfølgelig, det sterkeste av alt: Møtet med min lille etiopiske adoptivsønn, Jonah. Han har fått sin egen sang på albumet, hvor jeg har tatt opp det glemte språket hans fra den første tiden. Og sangen ”It´s Gonna Rain” er en hyllest til de afrikanske mødrene som venter på det livgivende regnet etter tørken. Jeg er stolt av å ha med meg en av Kenyas mest berømte sangerinner, Nyota Ndogo som gjestevokal. Perkusjonisten Sidiki Camara fra Mali gjør den afrikanske stemningen fullendt.


På reisene sine har Silje brukt telefonen sin til å samle på lydbilder til det nye albumet. Kokosnøttselgeren som synger sitt salgsbudskap. Hennes egne skritt i snøen en kald norsk vinternatt. Lille Jonah som snakker den første tiden i Etiopia.
– Jeg har samlet på sterke øyeblikksbilder og skapt sanger av dem. Laget små historier om store ting. Flere av sangene handler om at vi er i omstendigheter bortenfor vår kontroll. Som krig, fattigdom, personlige tap. Det høres kanskje trist ut, men det er styrken, stoltheten og livsgleden til menneskene i disse historiene som inspirerer meg!


Små historier om store ting


For You a Thousand Times
Mange mennesker er blitt ufrivillig adskilt i krig, og tilbringer en levetid fra hverandre. Men selv om de lever adskilt har de aldri sluttet å elske hverandre.


It`s Gonna Rain
Her møter vi en mor i Afrika. Hennes største håp og eneste ønske er at det livgivende regnet kommer etter tørken.


Breathe
Hjelpeløsheten kan ta tak i oss til tider. Vi vet nesten intuitivt at det eneste en må gjøre er å puste dypt ... vente på stormen og håpe at den skal passere.


Cocco Bello
Låten ble til på en strand i Sør-Italia. En mann solgte kokosnøtter på stranda og deklamerte dem med sang. Jeg tok opp stemmen hans på iphonen min og komponerte en sang rundt melodien han sang.


Amy
En som lyste så sterkt men så altfor kort. En artist og et menneske som kavet i stormen. Hun satte ord på det smertefulle i livet.


Run Run Run
En sang om å finne ”flowen” og la seg drive med i den naturlige strømmen av ting, la skjebnen styre og livet skje. Ikke tenke, bare være.


Sleepwalking
”Jeg skulle gjerne gitt alt, men orker ikke akkurat nå…” Vi snur oss gjerne bort i håp om å slippe å se det negative, og blir til søvngjengere i våre egne forhold. Øyene våre er vidåpne, men hjertet og sinnet sover.


Hush Little Bird
(til Jonah Yeabsera)
Sangen til det lille barnet som ikke kunne velge, men måtte tørke tårene, smile og gå på. Hvil deg, det er natt. Du er i trygg havn, min Jonah.


Jaded Childhood Dreams
En sang om hvordan kulde og distanse kan oppstå mellom mennesker som elsker hverandre, men har vokst fra hverandre, og som drømmer om å finne igjen magien de en gang hadde.


Winter Moon
Månen er en fantastisk følgesvenn. En kald verden kan også være vakker. Å oppsøke naturen når livet går oss imot, og å få være i et stille øyeblikk med seg selv og månen.

Turnedatoer 2017
SILJE NERGAARD BAND

4TH NOV 2017 - MUNICH, JAZZCLUB UBERFAHRT, GERMANY

5TH NOV 2017 - KARLSRUHE, TOLLHAUS, GERMANY

6TH NOV 2017 - BONN, HARMONIE, GERMANY

7TH NOV 2017 - BERLIN, A-TRANE, GERMANY

8TH NOV 2017 - DRESDEN JAZZ FESTIVAL, GERMANY

9TH NOV 2017 - HELMSTED, AVACON, GERMANY

10TH NOV 2017 - DAY OFF, GERMANY

11TH NOV 2017 - GUT BARDENHAGEN, GERMANY

12TH NOV 2017 - ETTERSBUG, SCHLOSS, GERMANY

SILJE NERGAARD WITH ESPEN BERG TRIO

22ND NOV 2017 - TOKYO, TAMA CITY COMINED CULTURAL CENTER, JAPAN

23RD NOV 2017 - CHIBA, SAMMU CITY CULTURA CENTER, JAPAN

24TH NOV 2017 - NAGANO, SUZAKA CITY CULTURAL HALL, JAPAN

25TH NOV 2017 - KANAGWA, SAKAE WARD CULTURAL CENTER, JAPAN

26TH NOV 2017 - KYOTO, JOYO CITY CULTURAL CENTER, JAPAN

27TH NOV 2017 - CHIBA, AMUSER KASHIWA CRYSTAL HALL JAPAN

Nøkkelord

Kontakter

Pressekontakt:
www.sesong1.no / Elise@sesong1.no

Management:
www.heartbeatmanagement.com / pernille@heartbeatmanagement.com

Sony Music Norge:
www.sonymusic.no / Therese.Drabloes@sonymusic.com

Bilder

Lenker

Om Sony Music Norway

Sony Music Norway
Sony Music Norway
Gjerdrums vei 10A
0484 Oslo

+47 22 88 00 00http://www.sonymusic.no

Vi er et av Norges ledende plateselskaper, og representerer et bredt spekter av aktive internasjonale og norske artister, samt en omfattende katalog av stor musikkhistorisk betydning, kvalitet og innflytelse.

I Sony Music Entertainment Norway respekterer og beundrer vi våre artister og vi er stolte av å kunne representere og støtte deres visjoner og kreative tiltak. Vi er 40 ansatte som medvirker til å skape det rette vekstgrunnlaget, som fremmer musikkens utvikling, og som skaper det gode arbeidsmiljøet som kjennetegner oss som virksomhet.

Sony Music Entertainment Norway A/S utgir bl.a. Beyoncé, Bruce Springsteen, Kygo, Maria Mena, Calvin Harris, One Direction, CLMD, Marcus & Martinus, Miley Cyrus, Violet Road, Emilie Nicolas, Justin Timberlake, Katastrofe, Foo Fighters, P!nk m.fl.

Følg saker fra Sony Music Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sony Music Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Sony Music Norway

JUSTIN TIMBERLAKE RETURNERER TIL TELENOR ARENA 2. AUGUST5.2.2018 16:07Pressemelding

Etter 4 år er han endelig tilbake! Justin Timberlake annonserer Europaturné i kjølvannet av det etterlengtede nye albumet og hans episke Super Bowl-opptreden. «The Man of the Woods Tour» starter i Paris i slutten av juni, og stopper innom 16 byer. Vi gleder oss til en magisk kveld med en av verdens beste entertainere på Telenor Arena 2. august. Billetter i salg mandag 12. februar kl. 10.00. Forsalg via livenation.no fra fredag 9. februar kl. 09.00-17.00.

BRITNEY SPEARS TIL TELENOR ARENA – FREDAG 10. AUGUST!23.1.2018 10:21Pressemelding

Britney Spears er en av de mest suksessfulle og hyllede artistene i pophistorien. For første og eneste gang tar ikonet med seg sitt spektakulære Vegas-show, «Britney: Piece of Me», til utvalgte arenaer i Europa. Dette gir trofaste fans, som ikke har hatt mulighet til å reise til Las Vegas, en unik sjanse til å se stjernen live. Det er en glede å annonsere at hun inntar Telenor Arena for «one night only» fredag 10. august!

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom