Matmerk

Nyt Norge – all time high!

Del

- Ikke bare flaggene går til topps i disse maidager; aldri før har kjennskapen til Nyt Norge-merket vært høyere. 91 prosent sier de husker merket, sier en jublende glad Nina Sundqvist i Matmerk.

- Du tenker kanskje ikke over det lille Nyt Norge-merket på mat eller drikke du kjøper til daglig, men du husker det når vi spør. Og det betyr at du som forbruker, bevisst og ubevisst, tar med deg denne grunninformasjonen om at maten er norsk, når du putter kjøttdeigen eller eggene i handelkurven, fortsetter Sundqvist. At norske forbrukere vil ha norsk mat, vet vi jo fra mange ulike undersøkelser.

Undersøkelsen som ble gjort i mars 2017 av Compete, viser at hele 91% av forbrukerne sier at de har hørt om Nyt Norge. 62% sier i samme undersøkelsen at de alltid velger norske matvarer hvis det er mulig.

Nyt Norge er Norges offisielle opprinnelsesmerke for mat og garanterer at maten kommer fra norske gårder, som følger norske regler og at den er foredlet, pakket og distribuert i Norge. Det er en garanti forbrukerne setter pris på og ikke minst husker.

 -  Nå som norsk kjøttdeig skal merkes med opprinnelse utenfor EU, så bør alle norske kjøttdeigprodusenter stå i kø og søke om å få bruke Nyt Norge-garantien. Da får forbrukeren den informasjonen de trenger og slipper å ta fram forstørrelsesglasset og lure på om kjøttdeigen er norsk, argentinsk eller tysk. Nyt Norge er den best kjente veiviseren til norsk opprinnelse. Det bekrefter denne undersøkelsen, avslutter Sundqvist. 

Om undersøkelsen:

Studien har vært gjennomført som en landsrepresentativ, elektronisk survey. I alt har 1.236 personer deltatt i undersøkelsen etter følgende screening:

  • Hovedansvarlig for innkjøp av matvarer til hjemmet

Compete har vært ansvarlig for metode, analyse og rapportering.
Netigate har vært benyttet som leverandør av datafangst

Undersøkelsen er gjort på oppdrag fra Matmerk i mars 2017.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Matmerk

Matmerk
Matmerk
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.matmerk.no/

NYT NORGE er et informasjonsmerke for norsk mat. NYT NORGE gjør det enkelt for deg å velge norske matprodukter i butikken.

Følg saker fra Matmerk

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Matmerk på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Matmerk

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom