Universal Music Norge

Nysignerte Kajander gikk rett inn på B-lista på P3 

4.11.2016 10:47 | Universal Music Norge

Del

Lofotværingen Kajander fikk en pangstart på karrieren da han kunne smykke seg tittelen Ukas Urørt og en B-listing på P3 med sin debutsingel i vår. Låten ga grunnlaget for veien videre for Kajander, som signerte med Universal Music i høst. Oppfølgeren "Når e du klar?" ble sluppet i dag og ble umiddelbart listet på P3.

"Når e du klar?" var lagt opp til release da Universal Music banket på døren i høst. Teamet stoppet utgivelsen og valgte å gi låten en runde til i studio. Låten er opprinnelig produsert av Benjamin Giørtz før stjerneprodusent Jesper Borgen fikk legge siste hånd på verket.

Hør låten her.

- “Når e du klar?” er på en måte en pekefinger til meg selv. Den handler om ting jeg har opplevd og kjennelser jeg har gjort meg om livet og hvor viktig det er å være tilstede i det som skjer rundt meg. Plutselig er situasjonen over, uten at jeg egentlig har vært i den selv. Låten handler om det å være tilstede rett og slett, forteller Bendik Kajander.

Han setter stor pris på at P3 lister låten allerede før den er sluppet.

- Etter at jeg har jobbet så hardt med å få denne låten til å bli sånn jeg vil den skal være, varmer det så inderlig at P3 på strak arm putter den rett på B-lista. Jeg vil takke de for støtten jeg har fått det siste året, sier han.

Det har tatt tid å få på plass singelen, og mange har vært innvolvert i prosessen fra idé til ferdig låt. Jesper Borgen er en av de som har fått oppleve Kajander i studio.

- Bendik er en positiv energibombe å ha rundt seg i studio, og det har vært en fryd fra A til Å. I tillegg er han en av de mest solide vokalistene jeg har jobbet med i studio, typ noensinne. Det var nærmest rett inn, mixing og så var låten på plass, forteller Jesper Borgen.

- Benjamin gjorde en solid jobb på låten før Jesper kom inn i bildet. Jesper hentet frem det siste lille som gjorde at låten nå er akkurat der den burde være. Det var veldig kult å møte Jesper, for vi har en veldig lik energi og klaffet utrolig godt med en gang. Det gjorde prosessen veldig produktiv, og vi kom akkurat dit vi ville med låten, sier Kajander.

Det ble en hektisk festivalsommer for Kajander, selv med kun én singel under beltet. Med et stødig band i ryggen, reiste han land og strand rundt for å spille for det norske folk. Festivaler som Øyafestivalen, Pstereo, Rakettnatt og Aronnesrocken fikk en smakebit på et liveshow og et scenetekke som sjeldent kan bevitnes av en artist så tidlig i sin livekarriere. På toppen av dette har Kajander gjort flere opptredener på både radio og TV, blant annet hos P3 Christine, P3-aksjonen og på God Morgen Norge.

“Om jeg er den jeg vil være? Ja, det er jeg. Nå er jeg klar.”

                                                            Bendik Kajander

Følg Kajander

Spotify: https://open.spotify.com/artist/0hlCFEyzGGcZdjQpQ0o6Em

Facebook: https://www.facebook.com/kajandermusikk

Instagram: https://www.instagram.com/kajanderofficial

Twitter: https://twitter.com/Kajander_artist

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Foto: Terje Arntsen
Foto: Terje Arntsen
Last ned bilde
Foto: Terje Arntsen
Foto: Terje Arntsen
Last ned bilde

Lenker

Om Universal Music Norge

Universal Music Norge
Universal Music Norge
Drammensveien 88B
0271 Oslo

+47 22 54 14 00http://www.universalmusic.no

Universal Music AS er verdens, og Norges, største musikkselskap og representerer blant annet artister som U2, Rolling Stones, The Beatles, Justin Bieber, Taylor Swift, Lady Gaga, Katy Perry, Rihanna, The Weeknd, Broiler, Astrid S, Seeb, OMVR, Odd Nordstoga m.fl.

Følg saker fra Universal Music Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universal Music Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Universal Music Norge

Adelén aktuell med dansbar popsingel18.8.2017 13:06Pressemelding

Etter et år i studio hvor hun har arbeidet med nytt materiale, er den norske sangerinnen Adelén endelig klar med ny musikk. Neste singel ut er «Go Home»  - en dansbar, urban popsang med et amerikansk særpreg, som er perfekt for de sene sommerkveldene.   Popartisten har nå beveget seg inn i et nytt landskap, hvor hun utforsker nye sider av seg selv - ikke bare som artist, men som låtskriver. Dette er nemlig den første låten Adelén gir ut som hun har skrevet selv. «Go Home» er laget i samarbeid med det anerkjente danske produsentteamet Providers, som tidligere har jobbet med store skandinaviske artister som Rasmus Seebach og Medina. Hør "Go Home" HER.   «Motivasjonen bak å skrive "Go Home" var å forsøke å fremstille et klisjéfylt scenario - hvor en jente ikke hører fra en gutt etter å ha blitt med han hjem, men med et rolleskifte. Realiteten er at dette går begge veier. Jeg synes det er kult og viktig at vi mer og mer blir åpne til at kvinner får uttrykke friheten t

Justin Bieber og BloodPop® med ny singel17.8.2017 18:18Pressemelding

I dag kl. 18 slapp Justin Bieber og BloodPop® låta «Friends» på alle plattformer. Låten er co-skrevet med popkometen Julia Michaels, som også jobbet med BloodPop® på Biebers gigahit «Sorry» fra 2015 Amerikanske BloodPop® har de siste årene gjort stor suksess som låtskriver og produsent for blant andre Madonna, Skrillex, Charlie XCX og på flere låter på Biebers forrige album «Purpose». Justin Bieber har medvirket på hits med både DJ Khaled og David Guetta i år. Aller størst har samarbeidet med Luis Fonsi og Daddy Yankee på remixen av «Despacito» blitt. Låta har for øyeblikket nesten 750 millioner streams på Spotify og har toppet Billboard-lista i 14 uker på rad. I Norge har den toppet VG-lista i 15 uker på rad.

Madonna feirer med konsertfilm16.8.2017 15:28Pressemelding

I dag fyller en av verdens største artister 59 år, noe som markeres ved annonseringen av «Madonna: Rebel Heart Tour». Konsertfilmen slippes på Blu-Ray, DVD og digitalt 15. september, men kan forhåndsbestilles fra og med i dag.   I tillegg slippes det et livealbum med 22 låter av ikonets største låter fra karrieren og fra det nyeste albumet «Rebel Heart». I dag ble det også sluppet en liveversjon av «Material Girl» på alle plattformer. Du kan se oversikt over alt innholdet i det vedlagte dokumentet.  «Madonna: The Rebel Heart Tour» inneholder konsertmateriale fra hele den omfattende verdensturneen som startet i Nord-Amerika i september 2015 og ble avsluttet i Sydney  20. mars 2016. Konsertefilmen inneholder også ekslusive behind the scenes-bilder fra turneen. Filmen er regissert med Danny B. Tull og Nathan Rissman, som har jobbet tett med Madonna på flere prosjekter.

Hkeem & Unge Ferrari med r&b-ballade11.8.2017 08:30Pressemelding

20 år gamle Abdulhakim Hassane aka Hkeem opplevde at hans debutsingel "Fy faen" ble den mest populære norske sangen denne sommeren. Låta gikk  #1 i Norge, og lå 12 uker topp 4 på VG-lista. Den har nå snart streamet 25 millioner ganger på Spotify, og gått 4 x platina i Norge. "Fy Faen" gikk topp 20 på Spotify i Sverige, og gjorde det bra i både Danmark og Finland. Låta havnet på viral-listene i 12 land, inkludert topp 10 på den globale viral-listen på Spotify. I dag, 11. August, slipper han sin andre singel, "Urettferdig", en følsom midtempo r&b- ballade. Med seg på låta har han en av de mest etablerte og populære r&b artistene i Norge, Unge Ferrari. Med denne låten viser Hkeem en ny og sårbar side som artist, en artist som helst sikkert vil prege norsk musikk i lang tid fremover. "Urettferdig" er produsert av Eirik Tilleri og Kjetil Bjelvin.   - "Urettferdig" handler om mennesker som har gått bort - mennesker man savner. Man ka

Avicii er endelig tilbake med ny musikk10.8.2017 16:07Pressemelding

I dag slapp den svenske superstjernen EP’en «AVĪCI», som er første slipp av ny musikk fra Tim Bergling siden han slapp albumet «Stories» i 2015.   Hør Aviciis nye EP her.  Etter åtte intense år med musikk og turnering verden over annonserte Avicii at han skulle trekke seg tilbake i 2016, noe som fikk fans verden over til å frykte at han hadde gitt seg med musikk for godt.   Rett før annonseringen dro Avicii på en lengre reise gjennom USA med noen av sine nærmeste venner og samarbeidspartnere. På denne reisen fant han tilbake til gleden ved å produsere musikk, og skapte blant annet låta «Without You» med sin gode venn og samarbeidspartner Sandro Cavazza. Låta er et av seks spor på den ny EP’en «AVĪCI», som ble annonsert på hans sosiale kanaler for en uke siden. På den har han også samarbeidet med Rita Ora, AlunaGeorge, Billy Raffoul og svenske Vargas & Lagola. Noen av låtene, som «Without You», har fans fått høre før, blant annet på Ultra Music festival i Miami i 2016.  Avicii har f

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom