Posten Norge

Nye muligheter for kjærlighetsbrevet?

Del

Selv i en digital tid trenger mennesker å sende fysiske ting til hverandre. Nå inviterer Posten Norge 10.000 husstander til å teste ut nye tjenester for fremtidens postkasse.

Dersom du for eksempel har glemt å levere ei bok, skal selge hjemmestrikkede sokker, sende et kjærlighetsbrev eller noe annet under to kilo, ønsker Posten å teste ut digital porto og muligheten til å sende noe fra din egen postkasse.

Send via postkassen

– I Norge er det 2,4 millioner postkasser, og de er perfekt for å levere brev og små pakker. Nå vurderer vi å lage en enkel løsning som gjør at postbudene også kan ta med seg det du ønsker å sende. Vi tror mange vil synes det er en praktisk å kunne ordne forsendelsen hjemmefra, sier pressesjef John Eckhoff i Posten Norge.

Posten har sendt invitasjon til 10.000 utvalgte husstander, som får en gratis test av tjenesten. Når testpersonene bestiller henting på nett innen midnatt, får de samtidig en tallkode som er digital porto. Denne skriver de på brevet eller pakken, som de deretter legger i sin egen postkasse før klokka 07.00. Postbudet henter forsendelsen og sørger for at den kommer frem til mottaker.

Enklere hverdag

– Nordmenn er blant de mest digitale i verden, og har lett for å ta i bruk nye løsninger. Selvbetjeningsløsningen vi jobber med kombinerer ny teknologi med helt vanlige postkasser, og vi håper mange vil oppleve det som en forenkling av hverdagen, sier Eckhoff.

Testperioden varer ut juni, og avhengig av testen er planen til Posten Norge å gjøre den nye tjenesten tilgjengelig mot slutten av året.

FAKTA

• Sendingen må være under to kilo og passe i postkassen

• Påføres digital porto, en unik tallkode som fungerer som betaling

• Postbudet får melding om sendingen og henter pakken/brevet på sin vanlige rute

• 10.000 husstander deltar i gratis prøveperiode ut juni, med følgende postnumre

o Trondheim: 7033, 7036, 7037, 7050, 7047

o Sarpsborg: 1706, 1707, 1709, 1711, 1718, 1719, 1721, 1722

o Lillestrøm: 2013, 2019, 2020

Kontakter

Bilder

Om Posten Norge

Posten Norge
Posten Norge
Biskop Gunnerusgate 14
0185 Oslo

23 14 90 00http://www.postennorge.no

Posten Norge AS er et nordisk post- og logistikkonsern som utvikler og leverer helhetlige løsninger innenfor post, kommunikasjon og logistikk, med Norden som hjemmemarked. Konsernet møter markedet med to merkevarer, Posten og Bring: Posten kjennetegner tilbudet til privatkunden, postkontornettet og den daglige postdistribusjonen til hele det norske folk. Bring retter seg mot bedriftskunder innen post og logistikk i Norden, og består av spesialister med spisskompetanse innenfor hvert sitt område.

Følg saker fra Posten Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Posten Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Posten Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom