Ny forskningssjef i Nofima
Hun kommer fra stillingen som seniorforsker i samme avdeling.
Nofima hadde lyst ut stillingen, men denne gangen kom den best kvalifiserte kandidaten fra egne rekker.
– Jeg er veldig glad for at Anna har sagt ja til å lede avl og genetikk forskningen fremover, sier divisjonsdirektør i Nofima, Bente Torstensen.
Anna Sonesson er 49 år, har en doktorgrad fra Wageningen University i avl og genetikk og har siden 2002 jobbet i Nofima på Ås.
– Jeg ser fram til å lede en veldig dyktig avdeling i et fagområde som er viktig for å drive akvakultur fremover, og å fortsette å jobbe sammen med menneskene i mitt nettverk i Norge og internasjonalt, sier Sonesson.
Avdeling for avl og genetikk forsker og leverer tjenester til utvikling og drift av avlsprogram for akvakultur, hvor bruk av genomisk informasjon har en sentral plass. Avdelingen bruker sin kompetanse innen kvantitativ genetikk og genomikk i anvendte avlsprogram nasjonalt og internasjonalt. I tillegg jobber de med å forstå konsekvenser av interaksjon mellom oppdrett og ville populasjoner. Avdeling for avl og genetikk har 11 forskere, hvor ni er på Ås, en i Bergen og en i Australia.
Nøkkelord
Kontakter
Bente E. TorstensenDivisjonsdirektør Akvakultur
Tel:+47 913 28 341bente.torstensen@nofima.noBilder
Om Nofima
Nofima er et ledende næringsrettet forskningsinstitutt som driver forskning og utvikling for akvakulturnæringen, fiskerinæringen og matindustrien.
Vi leverer internasjonalt anerkjent forskning og løsninger som gir næringslivet konkurransefortrinn langs hele verdikjeden.
Nofima AS har hovedkontor i Tromsø, og forskningsvirksomhet i Bergen, Stavanger, Sunndalsøra, Tromsø og på Ås.
Instituttet ble etablert 1. januar 2008 og har om lag 390 ansatte.
Følg pressemeldinger fra Nofima
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nofima på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nofima
Nå skal også torskens sæd bli til godsaker6.3.2024 08:05:16 CET | Pressemelding
Kan spermien til torsken brukes til noe annet enn å lage nye «torskebabyer»? Å jada! Den kan ved hjelp av moderne utvinningsmetoder bli til nye, verdifulle produkter som olje og proteinpulver – som igjen kan bli til både mat og skjønnhetsprodukter.
Fungerer ferskfiskordningen?6.2.2024 07:00:00 CET | Pressemelding
Fungerer ordningen med kvotebonus for å strekke torskesesongen lenger ut over året? Nofima har på oppdrag fra Nærings- og fiskeridepartementet evaluert ferskfiskordningen ut fra vurderinger om økonomisk, miljømessig og sosial bærekraft.
Oppdrett for å redde havbunnen10.1.2024 07:00:00 CET | Pressemelding
Oppdrett av kråkeboller kan redde tareskogen, samtidig som det kan skape produkter av høy verdi i Norge.
Hvordan maten behandles påvirker holdbarhetsdatoen9.1.2024 07:00:00 CET | Pressemelding
Lettbedervet mat er merket med siste forbruksdato, og holdbarheten kan bli kortere hvis maten ikke blir produsent og oppbevart korrekt. Nå skal forskere utvikle dynamisk holdbarhetsmerking som tar hensyn til alt som kan påvirke. Du kan dermed være helt trygg på at holdbarhetsdatoen er korrekt.
Nofima har forsket på ny oljekilde4.1.2024 07:05:00 CET | Pressemelding
Når fisk spiser planteolje med marint omega-3, får den mer omega-3 i kjøttet, bedre pigmentering og færre mørke flekker.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom