Norsk mat skal gi tyskere smaken på Norge
Messen åpnes i dag av landbruks- og matminister Jon Georg Dale og divisjonsdirektør i Innovasjon Norge, Inger Solberg.
Stadig flere tyskere velger Norge som ferieland. I 2017 økte antall tyske gjestedøgn til Norge med to prosent sammenlignet med året før. Under Grüne Woche skal norsk lokalmat gi tyskere flere gode grunner til å besøke Norge.
- Norske råvarer er i verdensklassen, vi ønsker at norsk mat skal gi tyskere nok en grunn til å besøke Norge, sier Inger Solberg, leder for bærekraftdivisjonen i Innovasjon Norge.
Den norske restauranten – en av de beste
Den norske standen vil også i år inkludere den populære «Norske restauranten», kjent som en av de beste på IGW. Restauranten vil tilby en «a la carte» meny basert på norske råvarer og en tre-retters meny med smaker fra hele Norge. Restauranten har også en egen vaffelbar, hvor tyskere kan smake tradisjonelle vafler med blant annet brunost fra Brubekken Gård og røkelaks fra Rørvik.
På den norske standen, vil det også være mulig å kjøpe smaksprøver fra årets lokale utstillere. Smakene vil variere fra: Røkt sik med ørretrogn og krydderrømme, lammeburger i krydderbrød med syltet rødløk, Grillet vestlandsk Fjordfe fra Fjordfegarden med brønnkarsemajones, syltet løk og knekkebrød, tarespeket Sterling Kveite med algemajones, reinsdyrkjøtt og fenalår.
Rekordmange lokale bryggerier
En egen norsk bar med rekordmange norske øl, sider og brennevinsprodusenter stiller med smaksprøver. Her kan øltørste tyskere smake øl fra 16 norske ølprodusenter og fem siderprodusenter. Det er også en rekordoppslutning av norske brennerier i den norske baren i år hvor messedeltakere har mulighet til å smake på over 60 ulike norske akevitter.
- Vi opplever en økende interesse for norsk mat, stadig flere utenlandske turister oppgir mat som en av faktorene over hva som kjennetegner en ferie i Norge. Den norske deltakelsen på Grüne Woche skal profilere Norge som en mat og reiselivsdestinasjon ved å styrke regional matkultur gjennom nettverksbygging, innovasjon og produktutvikling. I år vil det være med rundt 60 stolte utstillere fra tre regioner i Norge som skal gi flere tyskere smaken på Norge, avslutter Inger Solberg, divisjonsdirektør i Innovasjon Norge.
Fakta om Internasjonale Grüne Woche
- Internasjonal Grüne Woche 2018 (IGW) arrangeres i Berlin mellom 19. – 28. januar. Dette er 83. gang messen arrangeres. IGW er en av verdens største messer for mat og landbruk.
- På nasjonale stands presenteres matkulturer fra nærmere 60 land. Totalt deltar over 1,600 utstillere med over 100,000 produkter fra hele verden. Det ventes rundt 450 000 besøkende.
- Norge deltar på messen for 31. gang i 2018
- I 2018 vil det være rundt 60 utstillere fra tre regioner i Norge. Fjord Norge, Trøndelag og FjellNorge representerer i år Norge, norsk matkultur og reiseliv i Berlin.
- Regionene har utarbeidet egne menyer og vil servere lokale delikatesser og smaksprøver til matinteresserte fra hele verden.
- Innovasjon Norge, i samarbeid med den norske ambassaden i Berlin er ansvarlig for den norske deltakelsen under IGW, på oppdrag fra Landbruks -og matdepartementet.
- Den norske deltakelsen på Grüne Woche skal bygge Norge som mat- og reiselivsnasjon. Målet er å styrke regionale matkultur gjennom nettverksbygging, innovasjon og produktutvikling
*Trackerdata: Innovasjon Norge gjennomfører ukentlige undersøkelser i de fleste av hovedmarkedene hvor Norge som turistdestinasjon markedsføres. Undersøkelsen inneholder spørsmål om sannsynligheten for å reise til Norge, og oppfatning av Norge som turistnasjon.
Nøkkelord
Kontakter
Mona Raa RavndalSeniorrådgiver PR og kommunikasjon
Tel:942 97 048morav@innovasjonnorge.noBilder
Lenker
Om Innovasjon Norge
Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, bærekraftig vekst og eksport for konkurransedyktige norske bedrifter, og utvikling i distriktene. Vi profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål.
Følg pressemeldinger fra Innovasjon Norge
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Innovasjon Norge
Innovasjon Norge og Eksfin finansierer Nordic Halibut med til sammen 178 millioner kroner18.4.2024 09:00:00 CEST | Pressemelding
Kveiteoppdrettsselskapet Nordic Halibut på Averøy i Møre og Romsdal mottar lånefinansiering på 102,5 millioner kroner fra Innovasjon Norge og 75 millioner kroner fra Eksportfinansiering Norge (Eksfin) til nytt landbasert settefiskanlegg på Tingvoll samt drift.
Nå åpnes det for nye klynger til Norwegian Innovation Clusters17.4.2024 15:00:00 CEST | Pressemelding
Innovasjon Norge, i samarbeid med Siva og Forskningsrådet, kan i dag kunngjøre opptak av nye klynger til klyngeprogrammet “Norwegian Innovation Clusters”.
Presseinvitasjon til Hannover Messe - besøk av statsminister Jonas Gahr Støre og Tysklands forbundskansler Olaf Scholz11.4.2024 06:00:00 CEST | Presseinvitasjon
Vi inviterer norsk presse til årets Hannover Messe, en av verdens største industrimesser, der Norge i år er partnerland. Statsminister Jonas Gahr Støre og Tysklands forbundskansler Olaf Scholz besøker den norske paviljongen mandag 22. april.
Tina Stiegler blir ny divisjonsdirektør i Innovasjon Norge21.3.2024 15:30:00 CET | Pressemelding
Tina Stiegler skal lede Innovasjon Norges største kundedivisjon som selskapets nye divisjonsdirektør for samfunns- og næringsutvikling.
Bionova fungerer godt, viser den første evalueringen20.3.2024 10:45:29 CET | Pressemelding
Bionovas to ordninger fungerer etter hensikten, viser evalueringen som er gjennomført av Oxford Research.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom