Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp får britisk millionstøtte til prestisjeprosjekt

Del

Norsk Folkehjelp og tre andre internasjonale organisasjoner får 500 millioner kroner i støtte fra DFID (britiske Norad). Pengene skal gå til rydding av eksplosiver i ni land i Afrika og Asia. Innen 2020 skal minefelt på størrelse med 16 000 fotballbaner være ryddet.

Norsk Folkehjelp og tre samarbeidspartnere har blitt tildelt det prestisjetunge oppdraget med å rydde miner og eksplosiver i Angola, Kambodsja, Somalia, Myanmar, Zimbabwe, Laos, Vietnam, Sør-Sudan og Libanon.

- Den jobben vi skal i gang med vil trygge lokalmiljøet til over 820 000 mennesker. I tillegg til å fjerne eksplosive farer, vil vi undervise 280 000 voksne og barn i minerisiko. Dette er livsviktig kunnskap i lokalsamfunn hvor risikoen for lemlestelse og død ligger som en konstant trussel i bakken, sier generalsekretær i Norsk Folkehjelp, Henriette Westhrin.

De tre organisasjonene som inngår i samarbeidet er MAG, The HALO Trust og Geneva International Centre for Humanitarian Demining.

- Vi kommer til å bidra både med fjerning av miner og opplæring i minerisiko, og spesielt jobbe med den delen av prosjektet som handler om å ruste nasjonale myndigheter til å kunne håndtere sin egen mineproblematikk på en god måte, forklarer Westhrin.

Minerydding redder liv og stimulerer til økonomisk utvikling. Land som har ligget brakk kan på nytt tas i bruk uten fare for liv og helse. Ved å rekruttere kvinner og menn lokalt, øker sysselsettingen i samfunn hvor det ofte er mangel på arbeid.

- Vi er svært takknemlige for disse midlene, og ikke minst stolt over å samarbeide med noen av de beste aktørene i bransjen om beskyttelse av sivile fra miner og eksplosiver. Vi mottar allerede støtte fra en rekke store, etablerte donorer til det humanitære nedrustningsarbeidet vårt. De britiske midlene vil være et kjærkomment bidrag også for pågående operasjoner, sier Westhrin.

Norsk Folkehjelp har jobbet med minerydding og beskyttelse av sivile mot eksplosive våpen i mer enn 25 år, og har i dag operasjoner i 24 land.

Kontakter

Rune Kristian Dale-Andresen
Fungerende leder for humanitær nedrustning i Norsk Folkehjelp

Tlf: 92411651
e-post: rka@npaid.org

Bilder

Om Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp
Stortorget 10
0155 Oslo

22 03 77 00http://www.folkehjelp.no

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær nedrustning, redningstjeneste og flyktning og integrering. Norsk Folkehjelp har 2200 ansatte i 40 land. 

Følg saker fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Folkehjelp

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom