Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp ansetter to nye toppsjefer for virksomheten i utlandet

Del

Per Håkon Breivik og Gry Ballestad er nye ledere for Norsk Folkehjelps arbeid med henholdsvis humanitær nedrustning og utvikling og humanitært samarbeid.

Gry Ballestad blir ny leder for avdeling for Utvikling og humanitært samarbeid, og kommer fra jobben som leder for Humanitær seksjon i Redd Barna. Per Håkon Breivik er ansatt som leder for avdeling for Humanitær nedrustning – beskyttelse av sivile mot eksplosive våpen. Han kommer fra jobben som Deputy Programme Manager for United Nations Mine Action Service (UNMAS) i Irak.

Utviklingssamarbeid i 21 land

Norsk Folkehjelps avdeling for Utvikling og humanitært samarbeid driver langsiktig utviklingsarbeid i samarbeid med 230 lokale partnerorganisasjoner i 21 land. Arbeidet omfatter også humanitær nødhjelp i land som Syria, Irak og Sør-Sudan.

– Jeg ser fram til å begynne arbeidet i Norsk Folkehjelp. Organisasjonen er godt posisjonert og har en viktig rolle å spille med tanke på de endringer som nå skjer globalt. Sivilsamfunnet blir satt under stadig mer press, og det må settes et sterkere søkelys på myndigheters ansvar for egne befolkninger. Norsk Folkehjelps samarbeid med gode lokale partnere bidrar til dette og er noe jeg ønsker å bringe videre, sier Gry Ballestad.

Generalsekretær i Norsk Folkehjelp Henriette Killi Westhrin er meget fornøyd med ansettelsene.

– Grys tunge kompetanse i å bygge opp store humanitære operasjoner er noe vi i Norsk Folkehjelp ser frem til å benytte oss av. Hennes sterke ledererfaring fra Redd Barna og Flyktninghjelpen er viktig for Norsk Folkehjelp, spesielt nå hvor store strategiske oppgaver venter, sier Westhrin.

Verdensledende innen humanitær nedrustning

Avdeling for Humanitær nedrustning jobber for å verne sivile mot eksplosive våpen i 23 land, gjennom å rydde miner og andre eksplosiver, jobbe for våpenforbud og tilby opplæring som beskytter sivile før under og etter krig og konflikt.

Per Håkon Breivik ser frem til å starte arbeidet.

– Stillingen som leder for avdeling for Humanitær nedrustning er den mest spennende i hele sektoren, spesielt fordi Norsk Folkehjelp involverer seg i hele spekteret fra diplomati og internasjonale konvensjoner til kartlegging og rydding av eksplosiver. Gode og sterke donorrelasjoner utviklet over lang tid gir gode rammevilkår, og dette vil jeg gjerne være med på å forsterke og forbedre, sier han.

– Jeg er veldig glad for at Per med så mye kompetanse innenfor et av våre kjerneområder ønsker å jobbe for oss. Gjennom hans arbeid med å lede FNs arbeid i Irak, som er en av verdens største mineryddingsoperasjoner, har han hatt en sentral posisjon innenfor denne sektoren. Å ha ham med på laget vil styrke Norsk Folkehjelps posisjon som verdensledende innen humanitær nedrustning, sier generalsekretær Henriette Killi Westhrin.

Begge begynner i sine nye stillinger 2. januar 2019.

Kontakter

Bilder

Gry Ballestad
Gry Ballestad
Last ned bilde
Per Håkon Breivik
Per Håkon Breivik
Last ned bilde

Om Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp
Stortorget 10
0155 Oslo

22 03 77 00http://www.folkehjelp.no

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær nedrustning, redningstjeneste og flyktning og integrering. Norsk Folkehjelp har 2200 ansatte i 40 land. 

Følg saker fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Folkehjelp

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom