Den Norske Opera & Ballett

Norges yngste konsertmester

Del

Fiolinisten Guro Kleven Hagen har med overveldende juryflertall blitt innstilt til stillingen som konsertmester I i Operaorkestret. Med sine 23 år er hun tidenes yngste konsertmester i Den Norske Opera & Ballet, og den yngste i Norge.

Guro Kleven Hagen er ny konsertmester i Operaorkestret. Foto: Balázs Böröcz.
Guro Kleven Hagen er ny konsertmester i Operaorkestret. Foto: Balázs Böröcz.

– Konsertmesterrollen er ganske ny for meg, men det er en utfordrende og spennende jobb som jeg ser frem til å vokse på og vokse inn i. Jeg har jobbet som musiker i noen år, og uansett om det har vært som solist, i en kammermusikkgruppe eller i et orkester, brenner jeg for å få ta del i stor musikk, sier Guro Kleven Hagen.

I sin nye jobb skal hun – sammen med de to øvrige konsertmestrene, Catharina Chen og Øyvind Bjorå – lede Operaorkestret, med sine 101 fulltidsansatte musikere, og være bindeledd mellom dirigent og orkester.

Guro Kleven Hagen debuterte i 2011 med Oslo-Filharmonien og Jukka Pekka Saraste, og har siden da holdt konserter med flere av Skandinavias fremste orkestre. Hennes innspilling av Prokofievs andre og Bruchs første fiolinkonserter med Oslo-Filharmonien og Bjarte Engeset ble plukket ut som “Editor’s Choice of the Month” i det internasjonalt anerkjente Gramophone Magazine i august 2014. Innspillingen ble også nominert av Gramophone Magazine som en av de beste klassiske utgivelsene i 2014/15.

Hun har som kammermusiker spilt med blant andre Janine Jansen, Leif Ove Andsnes, Marianna Shirinyan, Maxim Rysanov, Andreas Brantelid, Shlomo Mintz, István Vardai, Itamar Golan, Ida Haendel, Håvard Gimse og Christian Ihle Hadland, og vunnet priser i flere internasjonale konkurranser. I 2010 fikk hun 2. pris i “Eurovision Young Musician” i Wien, en konkurranse direktesendt på TV over store deler av Europa, og samme år ble hun tildelt “EMCY Prize for Music” i den internasjonale Menuhin-konkurransen. Kleven Hagen har nettopp avsluttet studier med Antje Weithaas ved Hochschule für Musik Hanns Eisler i Berlin, etter å ha gått flere år på Barratt Due musikkinstitutt i Oslo. Hun spiller på en på en C. Bergonzi, også kjent som “Kreisler-Bergonzi” på lån fra Dextra Musica.

– Jeg er veldig glad og stolt over at vi har fått tak i Guro og at hun vil jobbe hos oss, sier orkestersjef, Håvard Vegge. Guro Kleven Hagen vil tiltre stillingen rundt påsketider.  

Nøkkelord

Kontakter

For intervjuer og mer informasjon, vennligst kontakt:
Kommunikasjonsrådgiver, Camilla Yndestad
E-post: cy@operaen.no
Telefon: 95751006

Bilder

Guro Kleven Hagen er ny konsertmester i Operaorkestret. Foto: Balázs Böröcz.
Guro Kleven Hagen er ny konsertmester i Operaorkestret. Foto: Balázs Böröcz.
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom