Nå blir det Skolefrukt til alle ungdomsskoleelever i Oslo-skolen
Oslo kommune har besluttet å tilby gratis Skolefrukt til ungdomsskoleelever. Alle kommunale skoler med ungdomstrinn i Oslo, til sammen ca. 17.000 elever, kommer til å få frukt minst to dager i uka. De første skolene startet opp i slutten av januar.

- Gratis skolefrukt er et viktig virkemiddel for å fremme folkehelse og utjevne sosiale forskjeller, sier Tore Angelsen, prosjektleder for skolefruktordningen i Opplysningskontoret for frukt og grønt.
Skolefrukt til alle vil minske gapet mellom elevene
En ny undersøkelse foretatt av Skuterud & Kløvstad på oppdrag av OFG viser at kun 46 % av ungdomsskoleelevene lager matpakke selv, og 51 % av guttene på ungdomsskolen har ikke med seg frukt eller grønt i matpakken eller skolesekken.
- Mange har for lite mat med på skolen til å holde energien oppe gjennom hele dagen. Da er et mellommåltid en god løsning når magen rumler, sier Gerd Byermoen i Opplysningskontoret for frukt og grønt.
Kommunenes ansvar å skape gode oppvekstvilkår
Folkehelseloven gir kommuner, fylkeskommuner og statlige myndigheter ansvar for å fremme folkehelse. Bare noe over 30 kommuner Norge har tatt dette virkemiddelet i bruk, og med godt resultat. Erfaringene fra skolene er gode. Lærerne opplever at elevene blir mer konsentrerte og det blir et bedre sosialt miljø.
- Alle norske kommuner burde ta seg råd til å spandere Skolefrukt på alle sine barn. Det er en god investering for læring, trivsel og fremtidig god helse for alle innbyggere, mener Gerd Byermoen.
Dagens skolefruktordning, skolefrukt.no, driftes av Opplysningskontoret for frukt og grønt på vegne av Helsedirektoratet. Tilbudet om å abonnere på frukt og grønnsaker gjelder alle norske grunnskoler. Det kan enten være en foreldrebetalt ordning eller skolen oppretter felles bestilling som blir betalt av kommune, skole, FAU eller andre.
Nøkkelord
Kontakter
Prosjektleder Skolefrukt Tore Angelsen, tlf. 477 51 787, e-post: tore.angelsen@frukt.no.
Kommunikasjonssjef Gerd Byermoen, tlf. 952 83 171, e-post: gerd.byermoen@frukt.no.
Bilder



Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å øke forbruket av frisk frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer eller hvor varene er produsert. Dog ønsker vi å fremheve fordelene ved produksjon av frukt og grønnsaker i Norge. Vår hovedstrategi er å stimulere til økt forbruk av frisk frukt, bær, grønnsaker og poteter ved hjelp av langsiktig holdningspåvirkning.
Matglede, sammen med helse og ernæring står sentralt i vårt budskap. Det er en stor utfordring å få fortalt at et høyt daglig forbruk av frukt og grønnsaker er avgjørende for et sunt levesett. Norske forbrukere i alle aldre er vår viktigste målgruppe.
Følg saker fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste saker fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Gode tips til feiring av morsdag og valentindagen4.2.2019 14:35:54 | Pressemelding
Februar er kjærlighetsmåneden. Mange mener mye om merkedager og deres betydning, men uansett kan det være en fin anledning til å gi hverandre litt ekstra oppmerksomhet i en hektisk hverdag.
Det blir flere fleksitarianere og matreddere i 201927.12.2018 12:00:00 | Pressemelding
Allerede i 2016 kåret Språkrådet ordet fleksitarianer som ett av årets nyord, og vi spådde at flereville ønske å få mer grønt på tallerkenen. For 2018 har ordet matredder kommet på listen. Denne listen sier noe om hva folk er opptatt av. Vi ser en økt bevissthet omkring maten vi spiser.
Den søte avslutningen i juletiden12.12.2018 14:09:50 | Pressemelding
Hvis det er én ting som er annerledes i julen enn i resten av året, er det desserten. De fleste av oss er jo ikke lenger vant til å spise dessert til vanlig, men i juledagene er det stas å toppe måltidet med en søt liten avslutning.
Førstehjelp til deg som får en vegetargjest til jul5.12.2018 13:41:13 | Pressemelding
Det er foreløpig en liten andel av befolkningen som anser seg selv som vegetarianere, men i aldersgruppen 15 – 24 år er det 5 %.[1] Hvis du skal ha besøk av en vegetarianer i julen er det hyggelig å kunne servere noe som smaker skikkelig godt og som er laget med omtanke, og skal du ha 20 gjester i løpet av julen, er et sannsynlig at én av dem spiser vegetarisk.
Julens klassiske tilbehør lager du selv29.11.2018 11:19:26 | Pressemelding
Julen er en høytid for tradisjoner, og tradisjoner skal vi ta vare på. Lukter, smaker og musikk er noe av det som lettest bringer frem minner, og i julen henter vi frem mange av de beste minnene fra barndommen. Surkål og kålrotstappe er de mest brukte tilbehørene til julemiddagen.
Vi spiser mindre grønnsaker enn britene23.11.2018 12:45:21 | Pressemelding
Bare én av fire nordmenn spiser anbefalt mengde frukt og grønt i løpet av en dag. Til sammenlikning får nærmere halvparten av britene i seg «5 om dagen». Den norske matpakken må bli grønnere.
I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom