Nets Branch Norway

Mye kortbruk i juli

Del

(Oslo 17. august 2018) Tall fra Nets og BankAxept viser at det i juli ble utført 166,5 millioner kortkjøp, en vekst på 4,2 prosent sammenlignet med juli i fjor. Kortene ble benyttet til å handle varer og tjenester for nesten 57,2 milliarder kroner, en økning på 1,5 prosent i forhold til samme måned i fjor.

— I år er det kun i juni at betalingskortene er blitt benyttet like flittig som i juli. Statistikken viser også at det var hele sju dager med mer enn seks millioner kortkjøp denne måneden. Til sammenligning var det i juli i fjor kun tre dager med mer enn seks millioner kortkjøp, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

Bankkort med BankAxept ble i juli benyttet 141,2 millioner ganger, noe som er 4,3 millioner ganger mer enn samme måned i fjor. Det ble handlet med BankAxept for omtrent 45,7 milliarder kroner.

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

Kontaktløse betalinger vokser videre
— Selv om juli har vært preget av ferietid økte bruken av kontaktløse betalinger. I løpet av juli ble det tæppet mer enn 3 millioner ganger med BankAxept-kort, dette er en vekst på 10,7 prosent sammenlignet med juni. Veksten er godt hjulpet av mange av festivalene i sommer som har markedsført muligheten for raskere betaling ved å tæppe kortet, sier markedssjef i BankAxept Vegar Heir.

Nøkkelord

Kontakter

Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge, tlf. 915 39 846, e-post: satjo@nets.eu.
Vegar W. Heir, markedssjef i BankAxept, +47 951 27 697, vh@bankaxept.no

Om Nets Branch Norway

Nets Branch Norway
Nets Branch Norway
Haavard Martinsensvei 54
0978 Oslo

https://www.nets.eu/no

Hos Nets ser vi enklere produkter og løsninger som fundamentet for vekst og utvikling, både innenfor handel og i samfunnet som helhet. Våre 2400 medarbeidere i Norge, Danmark, Finland, Sverige og Estland hjelper banker, bedrifter og forretningsdrivende i Norden og Baltikum med å gjøre hverdagen enklere for sine kunder, alltid med den høyeste grad av sikkerhet og stabilitet. Enkle løsninger for en travel hverdag. Det er det vi er her for.

Følg saker fra Nets Branch Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nets Branch Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nets Branch Norway