Den Norske Opera & Ballett

Michael Barenboim med Operaorkestret

Del

Han har vært solist med orkestre som Wiener Philharmoniker og Mahler Kammerorkester, og blir regnet for en av sin generasjons mest talentfulle fiolinister. Fredag 16. mars spiller Michael Bareinboim Sibelius' fiolinkonsert med Operaorkestret under dirigent, Domingo Hindoyan.

Michael Barenboim er født i 1985, og har allerede samarbeidet med dirigenter som Pierre Boulez og Lorin Maazel. Nå er han for første gang solist med Operaorkestret, i Sibelius' fiolinkonsert fra 1904. Verket kjennetegnes av den mørke og egenartede klangen som også går igjen i Sibelius' symfonier.

Operaorkestret byr også på Sergej Rakhmaninovs Symfoni nr. 2. Symfonien ble en umiddelbar suksess da komponisten selv dirigerte urfremførelsen i 1908.  Mottagelsen av hans første symfoni 11 år tidligere knuste nærmest komponisten. «Den mest pinefulle timen i mitt liv», skal han selv ha sagt om hendelsen, som resulterte i tre år med kronisk depresjon, psykoterapi og hypnose – før han endelig var i stand til å ta fatt på et nytt stort verk, Pianokonsert nr. 2. Likevel tok det enda noen år før ordet «symfoni» ikke lenger fikk ham til å skjelve, og Symfoni nr. 2 så dagens lys.

Dirigent er venezuelanske Domingo Hindoyan. Hindoyan er født i 1980 og har dirigert orkestre som London Philharmonic Orchestra, Orchestre Philharmonique de Radio France, Mozarteumorchester Salzburg og Philharmonia Orchestra – for å nevne noen.

Nøkkelord

Kontakter

For anmelderbilletter, intervjuer og mer informasjon, vennligst kontakt:
Camilla Yndestad
E-post: cy@operaen.no
Telefon:95751006

Bilder

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom