Akademikerne

Mellomoppgjøret 2017 i Spekter helse: Lønnsoppgjøret i sykehusene er i gang

Del

Akademikerne krever reelle lokale forhandlinger i helseforetakene uten sentrale føringer.

Rune Frøyland leder i Akademikerne helse
Rune Frøyland leder i Akademikerne helse

Akademikerne overleverte sitt krav til Spekter helse klokken 12 i dag. Ansatte i sykehus med mer enn fire års utdanning har de siste årene hatt lavere lønnsvekst enn de andre yrkesgruppene i sykehus.

- Vi respekterer frontfaget som normgivende for forhandlingene. De siste årenes negative lønnsutvikling danner samtidig et bakteppe for vårt oppgjør, sier Rune Frøyland, forhandlingsleder for Akademikerne helse.  

For overenskomstområdene 4 og 10 krever Akademikerne at det gjennomføres reelle, frie forhandlinger på A2- og B-delsnivå uten sentrale føringer.

- Ulike sykehus har forskjellige behov og utfordringer. Reelle lokale lønnsforhandlinger er viktig for å kunne tiltrekke seg den riktige kompetansen og for å levere kvalitet i norsk helsetjeneste, sier Frøyland.

For ytterligere informasjon, kontakt:
Rune Frøyland, forhandlingsleder, Akademikerne helse                            mob. 450 30 522
Christine Rian Johannessen, kommunikasjonssjef, Akademikerne           mob. 977 475 07

Kontakter

Bilder

Rune Frøyland leder i Akademikerne helse
Rune Frøyland leder i Akademikerne helse
Last ned bilde

Lenker

Om Akademikerne

Akademikerne
Akademikerne
Fridtjof Nansens plass 6
0160 OSLO

95 30 90 90http://www.akademikerne.no

Akademikerne er en arbeidstakerorganisasjon for langtidsutdannede. Organisasjonen ble stiftet i 1997. Medlemmene er yrkesorganisasjoner for folk med utdanning fra universitet eller vitenskapelig høyskole. Akademikerne består av 13 foreninger og disse har i alt ca 194 000 medlemmer.

Følg saker fra Akademikerne

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Akademikerne på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Akademikerne

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom