LO Stat

Meklingsløsning i Nettbuss

Del

Bussbransjeavtalen er sikret, og streik avverget i Nettbuss. Spekter og LO Stat har forhandlet fram slitertillegg tilsvarende avtalen mellom LO og NHO.

LO Stats forhandlingsleder Øystein Gudbrands.
LO Stats forhandlingsleder Øystein Gudbrands.

- Vi har fått en løsning tilsvarende den i privat sektor, både på lønn, AFP og slitertillegget. Dermed er meklingen landet uten streik, sier LO Stats forhandlingsleder Øystein Gudbrands.

Skapte trøbbel i Spekter-området.

Mens LO og NHO meklet på overtid hos Riksmekleren første helgen i april, benket LO Stats og Spekters delegasjoner seg til mekling i Nettbuss på Thon Hotel Opera klokken 14 søndag. Kravene var de samme som i meklingen mellom LO og NHO.

Da LO og NHO ble enige om å erstatte Sluttvederlagsordningen med slitertillegget, ble de enige om en ordning som ikke eksisterer i Spekter-området. Det kunne ført til forskjellige bussbransjeavtale og funksjonæroverenskomst, avhengig om arbeidsgiver er i Spekter eller NHO.

- LO Stat og Spekter tok pause i meklingen, for å avvente om floken kunne løses i de sentrale forhandlingene i Spekter. Nå er den floken løst, sier Øystein Gudbrands.

Hovedintensjonen er like avtaler.

2. nestleder Dag-Einar Sivertsen i Norsk Transportarbeiderforbund er også tilfreds med at vi fortsatt har to like bussbransjeavtaler.

- Dette har hele tiden vært hovedintensjonen med parallelliteten mellom Spekter og NHO området, at vi skulle ha tilnærmet likelydende bussavtaler. Det har vi klart å oppnå gjennom denne meklingen, sier Dag-Einar Sivertsen.

Til uravstemning.

2631 medlemmer er omfattet av meklingen i LO-forbundene Norsk Jernbaneforbund, Norsk Transportarbeiderforbund, Fagforbundet, Handel og Kontor samt Forbundet for Ledelse og Teknikk. Nå går meklingsresultatet til uravstemning med frist 27. april. Medlemmene vil få egen informasjon om resultatet og uravstemning gjennom sine respektive forbund.

Kontakter

Bilder

LO Stats forhandlingsleder Øystein Gudbrands.
LO Stats forhandlingsleder Øystein Gudbrands.
Last ned bilde

Om LO Stat

LO Stat
LO Stat
Møllergt. 10
0179 Oslo

23 06 83 00http://www.lostat.no

LO Stat er en hovedsammenslutning av LO-forbund som organiserer arbeidstakere i Staten og virksomheter tilknyttet Spekter.

Følg saker fra LO Stat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra LO Stat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra LO Stat

LO Stat inviterer til vår tradisjonelle Kartellkonferanse på Gol30.10.2018 13:16:57 CETPresseinvitasjon

Kartellkonferansen går av stabelen på Pers hotell på Gol i tidsrommet 20.-22.11 -2018, med oppstart 20. november klokka 1300. Detaljene finner dere i vedlagte program (PDF). Vi i LO Stat er innstilt på å leve opp til målsettingen om at Kartellkonferansen skal være matnyttig og innholdsrik, med en sosial innpakning. Det er lagt opp til gode arbeidsforhold for pressen, med trådløse soner over hele hotellet, også på de fleste rommene. Vi ber om at påmelding med navn, redaksjon/avdeling og konkret angivelse av varighet på opphold (antall overnattinger) meddeles oss raskest mulig – og senest innen fredag 9. november til stein.syrstad@lostat.no Romkapasiteten på Pers er presset under denne konferansen, så vi oppfordrer dere til å ikke vente helt til fristen før påmelding. Døgnprisen på Pers er kr. 1.670,- pr. døgn. Den gjøres opp av den enkelte. Prisen inkluderer overnatting og alle måltider. Vi inviterer også til det tradisjonelle julebordet onsdag 22. november. Det går tog fra Oslo S kl. 0

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom