Nei til atomvåpen

Marsjordre til Arbeiderpartiet fra LO

Del

LO-Kongressen har vedtatt et krav om at Norge må delta og bidra i arbeidet med å forby atomvåpen.

— LOs tydelige støtte til kampen for et forbud mot atomvåpen isolerer dagens regjering ytterligere fra befolkningen. Dette bør bli en av de avgjørende sakene under årets valgkamp, sier Frode Ersfjord, daglig leder i Nei til atomvåpen.

80% av Norges befolkning støtter et forbud mot atomvåpen, viste en undersøkelse fra Respons Analyse høsten 2016. Likevel har Regjeringen valgt å boikotte de historiske FN-forhandlingene om et atomvåpenforbud som pågår i New York.

LO-vedtaket lyder som følger:
"Det foregår nå en prosess hvor et flertall av verdens land forhandler i FN om et avtaleverk for å forby atomvåpen. Den norske regjeringen har valgt å sette Norge på sidelinjen. LO krever at norske myndigheter deltar og bidrar i arbeidet med å forby det mest destruktive masseødeleggelsesvåpenet som finnes."

— Det er ikke for sent for dagens regjering å snu, siden det enda gjenstår 20 dager med FN-forhandlinger i sommer, påpeker Ersfjord. Men om høstens stortingsvalg fører med seg en ny regjering, er det ingen tvil om at Arbeiderpartiet har fått en klar marsjordre fra sin viktigste støttespiller. Norge må bli en del av prosessen. Dette blir en av høstens viktigste oppgaver, sier Ersfjord.

FN-forhandlingene om et forbud mot atomvåpen avsluttes den 7. juli i New York. 132 stater deltok i den innledende runden i mars. Det er forventet at man blir enig om en traktat som følger Ikkespredningsavtalen og legger til grunn en balansert og gjensidig nedrustning av atomvåpen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Nei til atomvåpen

Nei til atomvåpen
Nei til atomvåpen
Fredshuset, Møllergata 12
0179 Oslo

918 70 774http://neitilatomvapen.no

Nei til Atomvåpen (NTA) arbeider for nedbygging av alle atomvåpen og for et forbud mot atomvåpen. NTA er også mot atomkraft.

NTA er en landsomfattende og partipolitisk uavhengig organisasjon, og samler alle som støtter organisasjonens formål. NTA tar initiativ til kampanjer rettet til den norske befolkningen, politikere, fagforeninger og andre organisasjoner. Det skjer ofte i samarbeid med andre. Vi arbeider for at Norge skal støtte forslag i FN og andre internasjonale organer om nedbygging og forbud mot atomvåpen. Vi ønsker at Norge skal ta et standpunkt mot atomvåpen også i vår egen militærallianse.

Følg saker fra Nei til atomvåpen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nei til atomvåpen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nei til atomvåpen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom