Det Internasjonale Barnekunstmuseet

Mars-Mai: «Fremtidens by og det grønne skifte» Barnekunstmuseet stiller ut i Kunstpassasjen, Jernbanetorget i samarbeid med Sporveien Oslo AS

Del

Barnekunstmuseet stiller ut i Kunstpassasjen ved t-banestasjonen på Jernbanetorget i Oslo i samarbeid med Sporveien Oslo AS. For 3de gang vises internasjonal barnekunst i Kunstpassasjen ved Jernbanetorget som ligger under bakken i gangveien mellom øst- og vestgående plattform ved Oslo S. Kunstpassasjen er en sentral arena der byens ukjente kunstnere får vise sine arbeider som daglig passeres av 40 000 reisende. Gjennom året har det vært utstillinger i kunstpassasjen av både fotokunstnere og malere.

Kunst på t-banen.
Fra 27.mars – 9. mai 2017:


«Fremtidens by og det grønne skifte»

– Utstillingen retter fokus på barnas oppfatning av fremtidens by og det grønne skifte. Dette i sammenheng med at Oslo som by vokser og utvikler seg i et høyt tempo. Befolkningen stiger raskt og hovedstadenvil trenge utbygging av bla. flere barnehager, skoler, kulturbygg, boliger og en bedre tilrettelagt person -og kollektivtransport. Frem mot 2020 har Sporveien Oslo fått i oppdrag å oppgradere og fornyeinfrastrukturen for trikken i Oslo. Arbeidet med ‘Trikkeprogrammet er allerede godt i gang, der byrommet utbedres, samt sikres for videre god bærekraftig langsiktig bruk.

- Når vi spør barna, morgendagensvoksne tenker de også fremtidsrettet på en svært positiv og kreativ måte. De ønsker seg grønne soner, trygg trafikk, en ivaretatt natur i harmoni og ser for seg reiser til spennende destinasjoner i takt medteknologien og utviklingen av et bærekraftig samfunn - sier museets direktør Angela Goldin.

Sporveien Oslo AS; – Vi ser det som en del av vårt samfunnsanasvar å ivareta trivselselementer som som løfter den totale reiseopplevelsen. Sporveiens t-banestasjoner har mange kunstskatter og vi gjør trikkentil en mobil kunstformidler. Gjennom vår kunstsatsning ønsker vi å skape et hyggelig miljø for de reisende, og å gi en arena for lokale, mindre kjente kunstnere.

Utstillingen varer frem til 9. mai 2017.


Kontaktperson;

- For Sporveien: Anette Espeli kommunikasjonssjef anette.espeli@sporveien.com Mobil: 91353284
- For Barnekunstmuseet, Angela Goldin, direktør post@barnekunst.no Mobil: 90918247 - 22691777

Nøkkelord

Bilder

Lenker

Om Det Internasjonale Barnekunstmuseet

Det Internasjonale Barnekunstmuseet
Det Internasjonale Barnekunstmuseet
Lille Frøens vei 4
0371 OSLO

22 69 17 77http://www.barnekunst.no

Det Internasjonale Barnekunstmuseet i Oslo er anerkjent både i Norge og Internasjonalt som en unik samler av barnekunst fra hele verden. Museets unike samling inneholder i dag over 200 000 kunstverk fra mer enn 185 land og utgjør en grunnleggende historisk verdi som gir innblikk i barnas syn på, og opplevelse av, verden, hvor et av museets målsetning og samfunnsmandat er å belyse barns rettigheter. Museet er samtidig en av svært få aktører på verdensbasis som forvalter denne marginaliserte delen av vår felles kulturelle verdensarv, siden kunstinstitusjoner og samlinger med materialer fra fortid og nåtid primært inneholder ting utelukkende skapt av voksne. 

Hjemmeside; www.barnekunst.no

Følg saker fra Det Internasjonale Barnekunstmuseet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Det Internasjonale Barnekunstmuseet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Det Internasjonale Barnekunstmuseet

Utstillingen; Livet i Ukraina sett med barns øyne!6.11.2017 08:00Pressemelding

Det heter seg at bilder sier mer enn tusen ord og at bilder og tegninger kan formidle mening og vekke følelser på en ganske annen måte enn det skrevne eller talte ord.Fra november presenterer Barnekunstmuseet et utdrag av bilder, stiler og tegninger om hvordan ukrainske barn har opplevd hendelsene som har preget samfunnet de bor i de siste årene. Hva er deres forståelse av alle de sterke inntrykkene de må forholde seg til, gjennom media, familie, venner og egne erfaringer? – Og hvordan forestiller de seg fremtiden? For å få svar på disse spørsmålene, tok Maidan Norway (2014) initiativ til en stilkonkurranse for ukrainske barn og unge, i samarbeid med et institutt ved det polytekniske universitetet i Lviv. Nærmere 2000 barn sendte inn sine tekster, dikt og tegninger (totalt over 6000 bidrag).

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom