Akademikerne

Lønnsoppgjøret i kommunesektoren: Enighet i forhandlingene

Del

Lektorene får en samlet lønnsvekst på 2,4 prosent i årets oppgjør. Store deler av midlene vil fordeles lokalt ute i kommunene.

Torsdag formiddag kom Akademikerne til enighet med KS i kommunesektoren. I Akademikerne er det i all hovedsak lektorene som får sin lønn forhandlet sentralt.

- Lektorene får en lønnsvekst på nivå med frontfaget – som er på 2,4 prosent. Kommunalt ansatte får med andre ord den samme lønnsveksten som statlig ansatte, noe vi er fornøyde med, sier Jan Olav Birkenhagen, leder av Akademikerne kommune.

En relativt stor andel av lønnstilleggene vil forhandles lokalt.

- Det er positivt at såpass mye fordeles ute i de enkelte kommunene. Dette er viktig for at skolen skal være en attraktiv arbeidsplass for lektorer – og at skolen dermed kan beholde og tiltrekke seg flinke folk, sier Birkenhagen.

Han understreker samtidig at målet for Akademikerne er en endring av selve lønnssystemet for lektorene, der all lønn fordeles lokalt.

- Vi har over flere år krevd at lektorene skal over på det samme systemet som våre øvrige grupper i kommunesektoren. Arbeidsgiver må kunne bruke lønn aktivt som virkemiddel for å møte lokale behov og utfordringer. Vi kommer til å fortsette å jobbe videre for dette, sier Birkenhagen.

Flertallet av Akademikernes medlemmer i kommunen har sine lønnsforhandlinger lokalt i den enkelte kommune, fylkeskommune eller foretak. Disse forhandlingene vil gjennomføres i løpet av våren og i hovedsak høsten.


For ytterligere informasjon, kontakt:
Jan Olav Birkenhagen, leder av Akademikerne kommune                     mob. 952 51 984
Christine Rian Johannessen, kommunikasjonssjef, Akademikerne        mob. 977 47 507

Kontakter

Lenker

Om Akademikerne

Akademikerne
Akademikerne
Fridtjof Nansens plass 6
0160 OSLO

95 30 90 90http://www.akademikerne.no

Akademikerne er en arbeidstakerorganisasjon for langtidsutdannede. Organisasjonen ble stiftet i 1997. Medlemmene er yrkesorganisasjoner for folk med utdanning fra universitet eller vitenskapelig høyskole. Akademikerne består av 13 foreninger og disse har i alt ca 194 000 medlemmer.

Følg saker fra Akademikerne

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Akademikerne på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Akademikerne

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom