Matmerk

Lokalt øl eller ost - hva går det mest av?

Del

Svaret er ost! 2 av 10 nordmenn spiser lokalprodusert ost hver måned, viser tall fra Ipsos Spisefakta. Og til høsten er det Oste-VM i Bergen!

Foto: Matmerk/Lisa Westgård
Foto: Matmerk/Lisa Westgård

- Dette lover godt for årets store matbegivenhet, Oste-VM i Bergen i november. Nordmenn er på vei til å bli et osteelskende folk, sier administrerende direktør i Stiftelsen Matmerk, Nina Sundqvist.

I 2016 dro Norge hjem med hele 17 medaljer fra Oste-VM i London, med Kraftkar fra Tingvollost som vinner av den gjeveste prisen. I år samles over 250 osteeksperter og 3000 oster under ett tak i Bergen.

Les mer om Oste-VM

- Vi gleder oss til Oste-VM som skal arrangeres i Bergen i november, og der håper vi norske oster vil konkurrere i toppen. Kvaliteten og mangfoldet av norskprodusert ost blir stadig bedre og større, vi har rett og slett hatt en osterevolusjon i Norge de siste årene. Ikke minst takket være godt arbeid fra organisasjoner som Norsk Gardsost og Hanen, sier Sundqvist.

Mest ost i Oslo og Trøndelag
Tall fra Ipsos Spisefakta viser at 22% av oss sier at vi spiser lokalprodusert ost minst en gang i måneden. Lokalt øl er det 15 % av oss som sier vi drikker månedlig.

Regionalt er det noen forskjeller. Lokal ost ser ut til å bli spist oftest i Midt-Norge og Oslo, der henholdsvis 29 og 27 % sier de spiser lokal ost minst en gang i måneden.

- Jeg heier på alle som spiser ost fra lokale produsenter jeg, men syns jo at vestlendingene bør klare å slå Oslo-folk i neste års undersøkelse. Er det Oste-VM i Bergen, så er det jo bare å spise seg innpå, avslutter Sundqvist.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Matmerk/Lisa Westgård
Foto: Matmerk/Lisa Westgård
Last ned bilde
Kilde: Kilde: Tallene er hentet med tillatelse fra IPSOS Spisefaktaundersøkelse. 
Norske spisefakta 2018 er en spesialundersøkelse basert på databasen til norsk monitor 2018.
Kilde: Kilde: Tallene er hentet med tillatelse fra IPSOS Spisefaktaundersøkelse. Norske spisefakta 2018 er en spesialundersøkelse basert på databasen til norsk monitor 2018.
Last ned bilde

Om Matmerk

Matmerk
Matmerk
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.matmerk.no/

Matmerk er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter. 

Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse. Vi har også ansvar for Kvalitetsystemet i landbruket og Inn på tunet.

Følg saker fra Matmerk

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Matmerk på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Matmerk

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom