Nasjonalforeningen for folkehelsen

LESERINNLEGG - Gjør GPS tilgengelig for alle med demens

Del

Nasjonalforeningen for folkehelsen vil at GPS skal bli tilgjengelig for alle som har demens. Enten de bor hjemme eller på sykehjem.

Skrevet av Lisbet Rugtvedt, generalsekretær, Nasjonalforeningen for folkehelsen.

Vi leser ukentlig om mennesker med demens som har gått seg bort, om store leteaksjoner og bekymrede pårørende. Dette er tragisk for dem det gjelder og dårlig samfunnsøkonomi.

GPS gir både frihet, selvstendighet og mestringsfølelse. Dette er viktig for alle, også for personer med demens. Likevel ser det ut til at bare et få titalls kommuner i Norge til nå har tatt i bruk denne teknologien.

Nasjonalforeningen for folkehelsen mener at det må være et tydelig offentlig ansvar for innkjøp og drift av GPS-teknologi, som er koblet til en døgnbemannet alarmsentral. Det må også være et offentlig ansvar å ha rutiner for å varsle og lete etter folk som har gått seg bort.

Dette vil bety utrolig mye for livskvaliteten for demenssyke og deres pårørende. Forskning fra SINTEF har dokumentert at GPS gir trygghet og frihetsfølelse.

Nøkkelord

Bilder

Om Nasjonalforeningen for folkehelsen

Nasjonalforeningen for folkehelsen
Nasjonalforeningen for folkehelsen
Oscars gate 36B
0258 Oslo

23 12 00 00http://www.nasjonalforeningen.no

Nasjonalforeningen for folkehelsen er en frivillig organisasjon arbeider for å bekjempe demens og hjerte- og karsykdommer. Det gjør vi med informasjon, forebygging, lokalt arbeid, politisk påvirkningsarbeid og støtte til forskning. Vår innsats er basert på innsamlede midler og gaver.

Følg saker fra Nasjonalforeningen for folkehelsen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nasjonalforeningen for folkehelsen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nasjonalforeningen for folkehelsen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom