OBOS

Leier ut bærenett med pant

Del

Sandaker senter lanserer verdens første utleieordning av bærenett med pant.

Bak initiativet står GRIN, Rusken Oslo og Sandaker senter, eid av OBOS Forretningsbygg.

– Det er foreløpig kun testing av prototype, og dette vil foregå på Sandaker i tre måneder med oppstart i juni, sier Pauline Johansen, senterleder i OBOS Forretningsbygg.

Innovasjonsprosjekt i sommer

Hovedformålet med innovasjonsprosjektet er å teste og utvikle utleiemodellen for bærenett med pant, sammen med de som handler. Håpet er å skape et engasjement som kan legge grunnlaget for en større pilot på Sandaker Senter i løpet av 2018. Potensielt kan dette være med på å redusere bruk og forsøpling av plastposer med en sirkulær forretningsmodell basert på gjenbruk.  

– GRIN er oppstartselskapet som har utviklet løsningen og vil være ansvarlige for å leie ut bærenett med pant til besøkende på Sandaker senter via en bod i fellesarealet. Her vil det også være et returpunkt. GRIN vil bruke en SMS-tjeneste for å sørge for at de som returnerer bærenett får pengene sine tilbake, sier Johansen.

Opp til kundene

Lars-Martin Berglund, grunnlegger av GRIN håper på flere verdifulle innspill fra kunder på hvordan de kan ta dette videre og forbedre tjenesten.

–Vi har allerede vært i kontakt med flere miljøbevisste kunder av Sandaker senter, og gleder oss til å komme i kontakt med flere, sier Berglund. – Vi ønsker å skape en ultimat løsning, både for miljøet og de som er ute å handler, det er ikke noe tvil om at gjenbruk er en ideell løsning for miljøet, men dette har ofte vist seg å være vanskelig forbrukerne i en hektisk hverdag. Det skal vi gjøre noe med nå.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om OBOS

OBOS
OBOS
PB 6666 St. Olavs plass
0129 Oslo

02333http://www.obos.no

OBOS BBL er en medlemsorganisasjon med over 450 000 medlemmer. Siden 1929 har vi skaffet våre medlemmer bolig, samt forvaltet disse på en trygg måte.

Følg saker fra OBOS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra OBOS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra OBOS

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom