Bisnode

Langt færre går konkurs!

Del

Tall fra data- og analyseselskapet Bisnode viser at antall konkurser i næringslivet er på vei ned. I august var det 18,4 prosent færre konkurser og tvangsavviklinger enn i august i fjor. Hittil i år har antall konkurser og tvangsavviklinger gått ned med 2,6 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. – Nedgangen i antall konkurser er gledelig, og et klart tegn på at det nå går bedre i næringslivet, sier kredittøkonom Per Einar Ruud i Bisnode.

Færre bedrifter gikk konkurs i august.
Færre bedrifter gikk konkurs i august.

I årets åtte første måneder gikk 3979 bedrifter konkurs eller ble tvangsoppløst av myndighetene. Samlet er det en nedgang på 2,6 prosent fra samme periode i fjor. Over en 12 måneders periode har antall konkurser og tvangsavviklinger gått ned med 1,9 prosent.

– Vi har sett over tid at det er færre bedrifter som går overende. Dette er en hyggelig melding for norsk økonomi, sier kredittøkonom Per Einar Ruud i Bisnode. – Framover ser det også lyst ut, da det i det siste har kommet mange positive signaler fra den viktige olje- og gassektoren, sier Ruud.

Det er nedgang i konkurser i de fleste bransjer. Industri, reiseliv, tjenesteyting og transport har alle nedgang i konkursene. – Vi ser også en bedring for bransjene eiendom, bygg, anlegg, samt hotell og restaurant. Det er spesielt hyggelig siden det er bransjer som har vært plaget med mange konkurser de siste årene, sier kredittøkonom Ruud.

Mange blir tvangsavviklet

Det ble tvangsavviklet 33 prosent færre bedrifter i august i år enn i samme måned i fjor. Imidlertid har det de 12 siste månedene vært en økning på 6,4 prosent i antallet bedrifter som myndighetene har tvunget til oppløsning. – Det er i hovedsak mindre bedrifter med liten aksjekapital som blir tvangsavviklet av myndighetene, for det mest på grunn av manglende innsending av regnskap, sier Per Einar Ruud i Bisnode.

– Bisnode sine tall for tvangsavviklinger og konkurser sier en hel del om hvordan det går med næringslivet totalt sett, men det gir også en viktig advarsel til andre selskaper som kan tape mye på at andre bedrifter går over ende, sier Ruud. – Det er derfor svært viktig å følge godt med på de man handler med, sier kredittøkonomen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Færre bedrifter gikk konkurs i august.
Færre bedrifter gikk konkurs i august.
Last ned bilde
– Færre konkurser i næringslivet er godt nytt for norsk økonomi, sier kredittøkonom Per Einar Ruud i Bisnode.
– Færre konkurser i næringslivet er godt nytt for norsk økonomi, sier kredittøkonom Per Einar Ruud i Bisnode.
Last ned bilde

Dokumenter

Om Bisnode

Bisnode
Bisnode
Langkaia 1
0150 Oslo

22 45 90 00http://www.bisnode.com/norge

Bisnode er et ledende europeisk data- og analyseselskap. Vi hjelper bedrifter med å finne og administrere sine kunder gjennom hele kundens livssyklus. Vi gjør dette ved å samle og utvikle smarte data for å gjøre våre kunder i stand til å ta smarte avgjørelser. Bisnode har 2400 ansatte i 18 land og har hovedkontor i Stockholm, Sverige.

Følg saker fra Bisnode

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Bisnode på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Bisnode

Tidobling av selskaper til tvangsavvikling!27.6.2017 07:00Pressemelding

Antall konkurser og tvangsavviklinger økte sterkt i mai – hele 86 prosent i forhold til mai i fjor. I årets første fire måneder har 11,5 prosent flere bedrifter gått overende enn i samme persiode i fjor. Dette viser tall fra Bisnode, som er Norges ledende leverandør av kreditt- og markedsdata. Det er tvangsavviklingene som gir den store økningen, med en tidobling fra 41 avviklinger i mai 2016 til 452 i mai i år. Rene konkurser har imidlertid en liten tilbakegang på 3,3 prosent.

Få kvinner på toppen – men driver best!8.3.2017 15:07Pressemelding

På toppen av næringslivet er det langt mellom kvinnene. Kun 16 prosent av norske aksjeselskaper har kvinnelig toppleder. Men hvis man ser på selskapenes lønnsomhet, sitter bedrifter ledet av kvinner i gjennomsnitt igjen med 12 prosent av omsetningen som overskudd. Her slås mannlige bedriftsledere, som kun sitter igjen med i gjennomsnitt 9 prosent av omsetning på bunnlinjen. – Våre tall kan tyde på at kvinnelige toppledere driver bedre forretning, derfor burde det vært langt flere av dem, sier Kari Mette Almskog, direktør for forretningsutvikling i Bisnode.

Dagens Næringsliv og tidlige skattelister14.10.2016 14:36Pressemelding

Dagens Næringsliv publiserte i går, torsdag 13. Oktober, en rekke ligningstall for privatpersoner før andre medier. Siden ligningstallene har stor offentlig interesse, har det vært stilt spørsmål om hvordan Dagens Næringsliv hadde mulighet til å publisere data fra ”skattelistene” før andre medier. – Det er viktig for oss å understreke at det ikke er snakk om at Bisnode har ”lekket” opplysningene til DN, sier advokat Therese Fevang i Bisnode.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom