Lag en morsom matpakke - og ta en «brødselfie»
Selv om de offentlige kostholdsrådene anbefaler økt forbruk av grove, kornbaserte produkter som grove brød er brødforbruket på vei ned i Norge. Årsaken til denne utviklingen er trolig at forbrukernes holdninger til brød og kornbaserte produkter er påvirket av kostholdstrender der karbohydrater blir fremstilt som den store stygge ulven i ernæringssammenheng.
Men brød er sunt!
Og barn og unge trenger å spise mer grovt brød og grove kornprodukter fordi:
Grovt brød inneholder masse fiber!
- Fiber er sunt fordi det er godt for fordøyelsen, gir næring til immunforsvaret vårt, forebygger sykdom som diabetes 2 og tarmkreft og gjør at blodsukkernivået seg stabilt lenger - noe som gjør at vi føler oss opplagte.
Grovt brød inneholder karbohydrater som er hjerne-føde!
- I skolen trengs en hjerne som får nok energi til å ta i mot lærdom. Karbohydrater er også godt for nervesystemet og musklene. I tillegg til masse vitaminer som B- og E-vitaminer inneholder grovt brød viktige mineraler som jern, sink og magnesium.
Grovt brød er godt!
- Godt brød, bakt hos baker eller hjemme, med sprø skorpe og luftig krumme er smakfullt og danner grunnlaget for en god matopplevelse også i matpakken.
Hva inneholder matpakkekampanjen?
Kampanjen kjøres i dagligvarebutikker og bakeriutsalg med informasjon og tips om hvordan lage enkle, gode og sunne matpakker. Også for barn og foreldre med en travel hverdag.
På sosiale medier tilbys mer informasjon, filmer og mulighet for å delta i «brødselfie»-konkurranse der barn og unge inviteres til å ta bilder av sine egne matpakkeskiver og sende inn.
Nøkkelord
Kontakter
Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn
torunn@brodogkorn.no
00 47 952 89 666
Bilder
Lenker
Om Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Grovt dominerer påskefrokosten21.3.2024 14:03:19 CET | Pressemelding
I en ny undersøkelse sier over halvparten av befolkningen at de velger grovt til påskefrokosten. – En grov start på dagen gir kroppen viktig og riktig næring i en høytid med mye kosemat og godteri, sier ernæringsfysiolog.
Ikke la julekakene ende i søpla: Her er smarte måter å bruke dem på14.12.2023 07:30:00 CET | Pressemelding
2 av 10 kaster mer mat i løpet av desember enn ellers i året. Det viser en ny undersøkelse utført av Opinion for MatPrat og Opplysningskontoret for brød og korn. Hovedgrunnene til at maten går rett i søpla er at mange lager for mye mat, har ikke plass til å oppbevare rester og baker for mye.
Ny rapport: Små grove grep gir store helsegevinster6.12.2023 14:58:07 CET | Pressemelding
Utviklingen i det norske kostholdet går feil vei. Det slår Helsedirektoratet fast i sin ferske rapport om tilstanden i matvareforbruket i Norge som ble offentliggjort onsdag 6. desember 2023. Tre enkle grep kan gjøre maten du spiser mer næringsrik.
Lys opp med Lucia på jobben5.12.2023 07:30:00 CET | Pressemelding
13. desember er det Luciadagen, en dag som mange barnehager og skoler markerer med Luciatog og lussekatter. Men hvorfor ikke ta med denne tradisjonen inn på arbeidsplasser også?
Krumkakene har klatret øverst på lista over de sju slag igjen24.11.2023 11:40:26 CET | Pressemelding
Krumkakene har kjempet seg tilbake til toppen på listen over favorittkakene til folket. Og vi baker dem gjerne selv.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom