Opplysningskontoret for brød og korn

Lag en morsom matpakke - og ta en «brødselfie»

Del
«Grovt brød holder deg aktiv lenger» er slagordet som fronter høstens matpakkekampanje fra Opplysningskontoret for brød og korn (OBK). Bakgrunnen for kampanjen er at barn og unges kosthold per i dag inneholder for lite grove kornprodukter som grovt brød.
Foto: brodogkorn.no
Foto: brodogkorn.no

Selv om de offentlige kostholdsrådene anbefaler økt forbruk av grove, kornbaserte produkter som grove brød er brødforbruket på vei ned i Norge. Årsaken til denne utviklingen er trolig at forbrukernes holdninger til brød og kornbaserte produkter er påvirket av kostholdstrender der karbohydrater blir fremstilt som den store stygge ulven i ernæringssammenheng.

Men brød er sunt!

Og barn og unge trenger å spise mer grovt brød og grove kornprodukter fordi:

Grovt brød inneholder masse fiber!
- Fiber er sunt fordi det er godt for fordøyelsen, gir næring til immunforsvaret vårt, forebygger sykdom som diabetes 2 og tarmkreft og gjør at blodsukkernivået seg stabilt lenger - noe som gjør at vi føler oss opplagte.

Grovt brød inneholder karbohydrater som er hjerne-føde!
- I skolen trengs en hjerne som får nok energi til å ta i mot lærdom. Karbohydrater er også godt for nervesystemet og musklene. I tillegg til masse vitaminer som B- og E-vitaminer inneholder grovt brød viktige mineraler som jern, sink og magnesium.

Grovt brød er godt!
- Godt brød, bakt hos baker eller hjemme, med sprø skorpe og luftig krumme er smakfullt og danner grunnlaget for en god matopplevelse også i matpakken.

Hva inneholder matpakkekampanjen?

Kampanjen kjøres i dagligvarebutikker og bakeriutsalg med informasjon og tips om hvordan lage enkle, gode og sunne matpakker. Også for barn og foreldre med en travel hverdag.

På sosiale medier tilbys mer informasjon, filmer og mulighet for å delta i «brødselfie»-konkurranse der barn og unge inviteres til å ta bilder av sine egne matpakkeskiver og sende inn.

Nøkkelord

Kontakter

Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn
torunn@brodogkorn.no
00 47 952 89 666

Bilder

Foto: brodogkorn.no
Foto: brodogkorn.no
Last ned bilde
Se http://www.brodogkorn.no/oppskrifter/matpakketips/
Se http://www.brodogkorn.no/oppskrifter/matpakketips/
Last ned bilde
Se http://www.brodogkorn.no/oppskrifter/matpakketips/
Se http://www.brodogkorn.no/oppskrifter/matpakketips/
Last ned bilde
Se http://www.brodogkorn.no/oppskrifter/matpakketips/brodselfie-konkurranse/
Se http://www.brodogkorn.no/oppskrifter/matpakketips/brodselfie-konkurranse/
Last ned bilde

Lenker

Om Opplysningskontoret for brød og korn

Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn
Lørenveien 40
0585 Oslo

952 89 666http://www.brodogkorn.no

Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.

OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.

Bildearkivet til Opplysningskontoret for brød og korn

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye