Stiftelsen Norsk Mat

La oss dra lasset sammen!

Del
Årets varme og tørre sommer har gitt store problemer for norske bønder. Dyr slaktes før tida og grønnsakene i høst blir kanskje små og litt rare. Bøndene har støttet og hjulpet hverandre på alle mulige måter og har vist imponerende innsats. Nå er det vår tur til å bidra og dra vår del av lasset.

Å sikre befolkningen størst mulig grad av norskprodusert mat, er et spørsmål om moral og matsikkerhet. Skal vi sikre nok mat når været ikke spiller på lag med oss, ja da må vi ha et rimelig høyt og stabilt produksjonsnivå jevnt over – uansett vær, vind og føreforhold.

Tørken i sommer har ført til for lite fôr og det er spesielt storfeprodusenter som nå slakter ut deler av besetningen sin før tida. Det kan ta opp mot tre år for bonden å komme tilbake til like mange dyr i fjøset og dette kan bli en utfordring for norsk næringsmiddelindustri. Blir vi mer avhengige av import av kjøtt, vil dette legge ytterligere press på norske arbeidsplasser.

Det er mange som kan ta i et tak for at vi forbrukere skal velge norsk mat. Et grep er å bruke Norges offisielle merke for garantert norsk mat - Nyt Norge. Dette lille merket, som 88% av forbrukerne kjenner til, bør i tiden framover tapetsere norsk mat – både på emballasjen, i butikkene og i annonsekampanjer. Det gjør det enkelt for oss å velge norsk i butikken. Og det er det som trengs - at vi som forbrukere kjøper den maten den norske bonden arbeider for hver eneste dag.

Matmerk er en liten stiftelse, men vi lover å hive oss rundt og gjøre vårt gjennom Nyt Norge-kampanjer med fokus på å velge norsk mat utover høsten. Men det er du som forbruker som bestemmer. Og det er nå du virkelig kan hjelpe den norske bonden med å velge norsk kjøtt, små poteter og kanskje litt rare grønnsaker. Spør etter produkter med Nyt Norge-merke i butikken og norske råvarer i restauranten. Oppfordre gjerne familie og venner til å kjøpe norsk mat, diskuter matopplevelser i lunsjen, del de gode oppskriftene og opplev kanskje noen nye smaker. 

For det er nå du skal hjelpe den norske bonden – #dralassetsammen

Nøkkelord

Kontakter

Om Stiftelsen Norsk Mat

Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.stiftelsennorskmat.no

Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter. 

Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.

Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye