La oss dra lasset sammen!
Å sikre befolkningen størst mulig grad av norskprodusert mat, er et spørsmål om moral og matsikkerhet. Skal vi sikre nok mat når været ikke spiller på lag med oss, ja da må vi ha et rimelig høyt og stabilt produksjonsnivå jevnt over – uansett vær, vind og føreforhold.
Tørken i sommer har ført til for lite fôr og det er spesielt storfeprodusenter som nå slakter ut deler av besetningen sin før tida. Det kan ta opp mot tre år for bonden å komme tilbake til like mange dyr i fjøset og dette kan bli en utfordring for norsk næringsmiddelindustri. Blir vi mer avhengige av import av kjøtt, vil dette legge ytterligere press på norske arbeidsplasser.
Det er mange som kan ta i et tak for at vi forbrukere skal velge norsk mat. Et grep er å bruke Norges offisielle merke for garantert norsk mat - Nyt Norge. Dette lille merket, som 88% av forbrukerne kjenner til, bør i tiden framover tapetsere norsk mat – både på emballasjen, i butikkene og i annonsekampanjer. Det gjør det enkelt for oss å velge norsk i butikken. Og det er det som trengs - at vi som forbrukere kjøper den maten den norske bonden arbeider for hver eneste dag.
Matmerk er en liten stiftelse, men vi lover å hive oss rundt og gjøre vårt gjennom Nyt Norge-kampanjer med fokus på å velge norsk mat utover høsten. Men det er du som forbruker som bestemmer. Og det er nå du virkelig kan hjelpe den norske bonden med å velge norsk kjøtt, små poteter og kanskje litt rare grønnsaker. Spør etter produkter med Nyt Norge-merke i butikken og norske råvarer i restauranten. Oppfordre gjerne familie og venner til å kjøpe norsk mat, diskuter matopplevelser i lunsjen, del de gode oppskriftene og opplev kanskje noen nye smaker.
For det er nå du skal hjelpe den norske bonden – #dralassetsammen
Nøkkelord
Kontakter
Nina SundqvistAdministrerende direktør
Tel:+47 917 85 620nina.sundqvist@matmerk.noOm Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
20 år som ridder av norsk mat- og drikkekultur19.3.2024 14:32:35 CET | Pressemelding
Landbruks- og matminister Geir Pollestad hyllet merkeordningen Beskyttede betegnelser på 20-årsdagen. - Det er en ære å gratulere de som har vært en del av denne utrolige reisen. En spesiell takk går til Rørosmeieriet og «Økologisk Tjukkmjølk fra Røros», pioneren fra 2004, sa Pollestad på Kokke-EMs åpningsdag i Trondheim.
Hardanger, Telemark, Gloppen og Sunnmøre med lokal drikke i særklasse15.3.2024 15:15:04 CET | Pressemelding
- At 9 produkter har kommet gjennom nåløyet til det drikkefaglig sterke dommerpanelet vitner om det svært høye nivået innenfor norsk drikke, sier adm. dir. i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist under utdelingen av Spesialitetsmerket under Norges Beste Drikke på Rampen i Oslo.
Margit Dale fra Valle i Setesdal vinner Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris15.2.2024 16:16:32 CET | Pressemelding
- Skal vi bevare norske mattradisjoner er vi helt avhengige av brobyggere mellom generasjoner. Årets vinner er nettopp en slik brobygger, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad da han delte ut Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris på Sentralen i Oslo.
Unik havrekjeks fra Trøndelag hedret med Spesialitetsmerket i Berlin19.1.2024 13:00:00 CET | Pressemelding
– Å bruke eget korn i eget bakeri gir en helt spesiell kvalitet og dette er virkelig et produkt å være stolt av, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad da han delte ut Spesialitetsmerket for lokalmat i særklasse til «Havrekjeks» fra Røra bakeri, under åpningen av Internationale Grüne Woche i Berlin.
Dette er finalistene til Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris21.12.2023 10:30:32 CET | Pressemelding
Blir det en kandidat fra Valle i Setesdal, Jølster, Sandefjord eller Oslo som vinner Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris i år? Nå kan publikum stemme på sin favoritt.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom