Sector Alarm

La brannøvelse bli en del av juleforberedelsene

Del

Førjulstiden har de siste årene blitt en skikkelig gavebonanza. Vi tror at barn liker en miks mellom gaver og opplevelser som gir mening. Våre klare anbefaling er derfor å bruke desember til å gjennomføre en brannøvelse med barna, det blir garantert en minnerik opplevelse.

Kalendergave til barna

Å gjennomføre brannøvelse i private hjem bør være en like naturlig del av juleforberedelsene som pepperkakebaking og juletrepynting. I følge en undersøkelse gjennomført av Direktoratet for Samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) oppgir bare 3 prosent av husstandene å ha testet ut rømningsveier og gjennomført brannøvelse.

-En brannøvelse er i tillegg til å være et godt brannsikringstiltak også en spennende og lærerik aktivitet, sier Kommunikasjonssjef Sissel Eckblad i Sector Alarm. -Som en ekstra kalendergave til barna kan du på vår nettside laste ned en Diplom på vel gjennomført brannøvelse.  

http://sectoralarm.no/uploads/Diplom_brannovelse2.pdf

Risikoen for brann øker

Vi går nå inn en av årets kaldeste måneder. Dessverre øker også risikoen for boligbrann denne måneden. I 2016 omkom 40 personer i brann og desember ble spesielt dyster. Hele åtte mennesker omkom i brann i desember i fjor. (*DSB)

Når en brann oppstår er det røyken som er farlig. Røyken stiger og sprer seg raskt. Det er dessverre ikke alle som vet hvordan en brann oppfører seg, og i panikken kan usikkerhet og utrygghet øke risikoen for et katastrofalt utfall.

Trening hjelper

-De fleste av oss gjennomfører brannøvelser regelmessig på jobben eller på skolen, men dessverre er mange dårlig forberedt på brann hjemme. I en stresset situasjon er det viktig å vite hva man skal gjøre og hvordan, forteller Eckblad. - Ikke minst kan barn bli redde og gjemme seg under sengen eller i et skap når røykvarsleren piper. Det er derfor viktig at de føler seg trygge og vet hva de skal gjøre. Ved å lage en handlings- og rømningsplan for familien og avholde øvelser minst to ganger i året, er både barn og voksne mye bedre rustet til å takle en brannsituasjon.

Vær obs når du lager mat

De mest vanlige brannårsakene i førjulstiden kommer som følge av glemte gryter og kjeler på komfyren og ikke minst på grunn av uforsiktighet ved bruk av levende lys. Faktisk starter så mange som 57 prosent av alle boligbranner på kjøkkenet. Ti prosent av alle branner starter i stua.

Sjekk brannsikkerhetsutstyret

Mange slurver med kontroll og vedlikehold av brannsikkerhetsutstyret i hjemmet. -Husk at brannslukkere og brannslanger også har holdbarhetsdato, og må kontrolleres jevnlig. Produksjonsdatoen på brannslukkeren står nederst på apparatet, forteller Eckblad. Brannslukkerens viktigste oppgave er å skape en rømningsvei ved å slå ned flammene. Derfor sier lovverket at det skal være minst én brannslukker i hver boenhet – helst plassert nær soverommene.

Mange tragiske ulykker kunne ha vært unngått om vi hadde fulgt grunnleggende og enkle råd om brannsikring. I følge brannvesenet har hele 25 prosent av alle boliger røykvarslere som ikke fungerer tilfredsstillende.

Kunnskap og erfaring gir trygghet

Heldigvis går vi nå også inn i en måned med mye kos og glede, og ikke minst er desember en måned hvor mange har mye verdifull familietid. - Sector Alarm vil oppfordre samtlige til å avholde brannøvelse før julestria slår inn for fullt. Kunnskap og erfaring gir trygghet i vanskelige situasjoner. Sørg for at familien er beredt dersom uhellet først skulle være ute, sier Sissel Eckblad i Sector Alarm

Sector Alarm s huskeliste til brannøvelsen:

  • Lag en evakueringsplan 
  • Sørg for å ha to mulige veier ut. Den ene kan være blokkert av brannen
  • Avtal hvem av foreldrene som har ansvar for hvilket barn
  • Kryp ut langs gulvet om det er mye røyk
  • Avtal møtested utenfor hjemmet
  • Tell alle medlemmene i familien når dere er samlet ute
  • Test røykvarslerne sammen med barna
  • Ved brann Ring 110

http://www.sectoralarm.no/brann/brannovelse/

Kontakter

Bilder

Om Sector Alarm

Sector Alarm
Sector Alarm
Postboks 113 Grefsen
0409 Oslo

915 03033http://www.sectoralarm.no

Sector Alarm er et norsk konsern i sterk vekst og hadde i 2017 en omsetning på litt over 2 milliarder. Selskapet ble etablert i 1995 og er i dag en av de ledende aktørene i Europa. Sector Alarm leverer trygghet til sine kunder gjennom alarmløsninger til boliger og bedrifter. Selskapet har mer enn 520.000 kunder og over 1.750 medarbeidere i Norge, Sverige, Finland, Irland, Spania og Frankrike. I Norge har selskapet 175.000 kunder og 600 medarbeidere. Både medarbeidere og kunder er i fokus hos oss, noe våre klimaundersøkelser og de mange prisene vi har mottatt for beste kundeservice bekrefter.

Følg saker fra Sector Alarm

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sector Alarm på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Sector Alarm

Sector Alarm inngår byråavtale med Starcom i Norge28.11.2018 10:04Pressemelding

Etter en omfattende mediebyråpitch velger Sector Alarm Starcom som partner i Norge. Samarbeidet omfatter hele tjenestespekteret innenfor mediebyråtjenesten. Siden etableringen i 1995 har Sector Alarm blitt det nest største alarmselskapet i Europa, med mer enn 500 000 kunder og over 1 700 ansatte. Samarbeidet inkluderer markedene i Norge, Sverige, Finland, Irland, Frankrike og Spania. Gjennom Publicis-byråene Starcom og Zenith.

Bruk nattmatvett i julebordstiden13.11.2018 07:00Pressemelding

Vi er på vei inn i julebordsesongen - med tradisjonsrike julebord med kollegaer og gode venner som ofte varer langt ut i de sene nattetimer. Erfaringer fra tidligere år viser at stadig flere avslutter en sen julebordnatt med nattmat. Favoritten er en pizza som "bare" skal varmes 10 minutter i ovnen. Disse 10 minuttene er det mange som benytter til en velfortjent «strekk» på sofaen. En strekk som i mange tilfeller varer helt til brannalarmen går.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom