Ving Norge

Kunstnere utsmykker Vings nye designhotell

Del

Som en del av et samarbeid med det globale nettverket Talenthouse, har tre kunstnere blitt utnevnt av en jury til å skape hvert sitt kunstverk på Vings nye designhotell, Cook´s Club, på Kreta. Kunstnerne fikk i oppdrag å fange feriefølelsen til dagens moderne feriegjest.

Samarbeidet med Talenthouse er en del av et initiativ for å finne og løfte fram kreative talenter. Det har kommet inn over 600 bidrag fra kunstnere fra hele verden. Kunstverk som vant kommer til å ha en framtredende plassering på hotellet og være med på å skape en unik atmosfære.

- Bidragene som kom inn var alt fra skulpturer til lydinnstallasjoner. Cook´s Club er et hotell for den moderne reisende, og de tre kunstnernes verk speiler den følelsen perfekt, forteller informasjonssjef i Ving, Siri Røhr-Staff.

Sergiy Tsymbaliuk (aka Nomski) fra Ukraina, Miyuki Okada fra Nederland og Mark Walters fra Storbritania var de kunstnerne som juryen valgte. I perioden 6. - 13. september var alle tre på plass på hotellet for å skape sine verk.

Om kunstnerne og verkene
Den ukrainske kunstneren Sergiy Tsymbaliuk (aka Nomski) ble valgt for sitt veggmaleri i storskala som viser en hotellgjest som går ut av bassenget og tar på seg badehåndkleet. Det er hans største verk hittil og er 13 meter høyt.

Den japansk-fødte kunstneren Miyuki Okada, bosatt i Amsterdam, har skapt et verk som leker med ordet delphinium - en blomst som hører hjemme på Kreta og i det østre Middelhavet. Delphinium stammer fra samme ord som delfin, og Okadas arbeid inneholder både dyr og planter. Verket hennes kommer er 11 x 13 meter stort.

Den britiske kunstneren Mark Walters fra Leicester har skapt to kunstverk med solskinn i fokus. Mens det ene kunstverket oppmuntrer mennesker til å la seg fange av solstråler har det andre det glade budskapet ”You are my sunshine”.

Nomskis og Okadas verk pryder fasaden på to av hotellets fire bygninger og er på denne måten en spektakulær bakgrunn til hotellets moderne design og utforming. Walters arbeid vises i en av de roligere delene inne på hotellet og bidrar til å løfte hotellets lekne interiør.

Suksess med konsepthotell
Cook's Club er Vings siste nyhet innen konsepthotell. Det første Cook´s Club-hotellet ligger i Hersonissos på Kreta og ble innviet sommeren 2018. Hotellkonseptet har fått svært positive tilbakemeldinger fra gjestene, og planen er å vokse med flere hotell det kommende året.

- Vi har hatt stor suksess med våre konsepthotell, nå sist det eksklusive boutiquekonseptet Casa Cook, som med sin miks av design en avslappet luksuriøs atmosfære har lokket et helt nytt publikum til å bestille reiser med oss. Med det nye Cook’s Club-konseptet vil vi nå en ny målgruppe reiseinteresserte, som ønsker seg et hotell med lekkert design, god og spennende mat og en helt unik atmosfære, avslutter Røhr-Staff.

Om samarbeidet mellom Talenthouse og Thomas Cook/Ving https://www.talenthouse.com/articles/insider-info-thomas-cooks-cooks-club-hotel-selected-artists-upcoming-crete-installation

Kontakter

Bilder

Om Ving Norge

Ving Norge
Ving Norge
Dronning Eufemiasgate 16
0191 Oslo

915 08 888http://www.ving.no

Ving er Norges største reisearrangør med reiser til mer enn 170 reisemål i over 40 land. Ving arrangerer charterreiser, fleksible pakkereiser med rutefly, i tillegg til flybilletter og hotell for de som vil reise på egen hånd. Reisene selges via internett, telefon og i utvalgte reisebyråer over hele landet.

Ving Norge AS har 89 ansatte og over 400 000 reisende årlig. Ving Norge AS inngår i det internasjonale reisekonsernet Thomas Cook Group plc som er børsnotert i London.

Følg saker fra Ving Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ving Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Ving Norge

Ving først med å klimakompensere alle flyreiser  16.4.2019 09:33:16 CESTPressemelding

Vinggruppen i Norden er de første blant de største reisearrangørene til å klimakompensere for utslippene fra samtlige flyreiser. Fra og med 29. april klimakompenserer de for 1,5 millioner gjesters flyreiser. Kompenseringen gjelder både når gjestene reiser med Vings eget flyselskap, Thomas Cook Airlines Scandinavia, og med andre flyselskap gjennom Ving. Parallelt fortsetter arbeidet med å minske klimapåvirkningen i hele selskapet.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom