Kulturrådet

Kulturrådet inviterer til kulturarvsdugnad

Del

Feiring av høytider, utøvelse av håndverk og bruk av språket sier noe om det å være norsk i dag. Mandag 6. mars lanserer Kulturrådet en åpen digital plattform for tradisjonskunnskap og kulturarvsuttrykk i Norge. Hele landet er invitert til å registrere sine bidrag.

Alle som ønsker kan registrere bidrag ved å fortelle og laste opp bilder og video på immateriellkulturarv.no. Slik kan de sette sine lokale tradisjoner inn i en nasjonal sammenheng.
– Nettstedet vil etter hvert gi en unik oversikt over den levende kulturarven i Norge i dag, hvor den utøves og hvilken kunnskap folk har, sier prosjektleder Hildegunn Bjørgen i Kulturrådet. 

Kulturrådet oppfordrer både foreninger og privatpersoner til å ta del i den digitale dugnaden. Fortegnelsen over immateriell kulturarv i Norge er en del av tiårsmarkeringen for at Norge ratifiserte UNESCO-konvensjonen om vern av immateriell kulturarv.

Immateriell kulturarv i Norge

Immateriellkulturarv.no lanseres med seminar på Interkulturelt Museum i Oslo, hvor bl.a. statssekretær Bård Folke Fredriksen, leder for den norske UNESCO-kommisjonen Tora Aasland og Kulturrådets direktør Kristin Danielsen deltar. Lanseringsseminaret 6. mars strømmes direkte på Kulturrådets nettside fra kl 10.00.

Følg lanseringsseminaret her

Bilder

Lenker

Om Kulturrådet

Kulturrådet
Kulturrådet
Mølleparken 2
0459 OSLO

21 04 58 00http://kulturradet.no

Kulturrådet støtter kunst- og kulturprosjekter over hele landet, driver utviklingsarbeid og er rådgiver for staten i kulturspørsmål.

Gjennom støtte til profesjonelle kunstnere, arrangører, utgivere og ulike kulturvirksomheter bidrar Kulturrådet til at kunst og kultur skapes, dokumenteres, bevares og gjøres tilgjengelig for flest mulig. Målet er at Norge skal ha et levende og mangfoldig kunst- og kulturliv.

Kulturrådet ble opprettet i 1965 som en virksomhet under Kulturdepartementet. 

Følg saker fra Kulturrådet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kulturrådet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kulturrådet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom