Jotun

Konkurransetilsynet avslutter saken mot Jotun

Del

Sandefjord, 26. mai 2016: - Vi er glade for at Konkurransetilsynet ikke har funnet grunnlag for å gå videre med saken der Jotun ble etterforsket for mulig brudd på konkurranseloven, og at tilsynet derfor avslutter saken, sier kommunikasjonsdirektør Sverre M. Knudsen i Jotun A/S.

Konkurransetilsynet har siden februar 2014 undersøkt Jotuns dekorative virksomhet i Norge for mulig brudd på konkurranselovens § 11 om utnyttelse av dominerende stilling i markedet. I dag kom bekreftelsen på at tilsynet avslutter saken mot Jotun.

 - Vi har parallelt med undersøkelsen hatt en omfattende intern gjennomgang sammen med eksterne rådgivere, og har ikke avdekket forhold som etter Jotuns oppfatning tilsier brudd på konkurranseloven. At Konkurransetilsynet nå, etter grundige undersøkelser, konkluderer med det samme, er derfor i overensstemmelse med vår forventning, men ikke desto mindre svært gledelig, sier Knudsen.

 Jotun er opptatt av å beskytte og fremme fri og sunn konkurranse, til det beste både for forbrukere og næringsliv. Som stor aktør i det norske malingsmarkedet har Jotun også et særskilt fokus på å unngå brudd på konkurranseloven.

 - Vi tar tilsynets konklusjon som en bekreftelse på at Jotun er sitt ansvar bevisst og at vi opererer innenfor lovens rammer, sier Knudsen.

 Jotun ser det som naturlig at det settes søkelys på hvordan markedet fungerer. Gjennom hele prosessen har det derfor vært viktig for Jotun å være åpne, samarbeide med myndighetene og bidra til å belyse saken.

 - Vi setter pris på at saken nå har fått en avslutning, og at vi fremover kan rette full oppmerksomhet mot å opprettholde og utvikle Jotuns posisjon som ledende leverandør av kvalitetsprodukter innen maling og pulverlakker, avslutter Knudsen.

Kontakter

For ytterligere informasjon:
Sverre M. Knudsen, kommunikasjonsdirektør. E-post: sverre.knudsen@jotun.no Mobil +47 906 32 035

Dokumenter

Om Jotun

Jotun
Jotun
Sjølyst plass
0278 Oslo

http://www.jotun.no/

Jotun er en av verdens ledende produsenter av maling og pulverlakker, med 63 selskaper og 37 produksjonsanlegg fordelt på alle kontinent. I tillegg har Jotun agenter, avdelingskontor og distributører i mer enn 100 land. Jotun hadde i 2015 en total omsetning på NOK 16,3 milliarder, og har i dag over 9 800 medarbeidere. Konsernet er organisert med fire segment inndelt i syv regioner. Hovedkontoret ligger i Sandefjord.

Følg saker fra Jotun

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Jotun på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Jotun

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom