SINTEF

Kom på VA-dagene i Midt-Norge!

Del

På konferansen får du høre om hva Bodø vannverk gjorde da de fikk innbrudd i vanbehandlingsanlegget, du får lære mer om mikroplast og om dette er et problem for vannbransjen, samt lære om hoppekreps og hva det gjør med reservevannet vårt.

Illustrasjonsfoto: Pixabay
Illustrasjonsfoto: Pixabay

Formålet med konferansen 23.–24. oktober er å lage en samlingsplass for hele VA-bransjen i Midt-Norge. Målet er at ulike aktører (kommuner, konsulenter, leverandører og universitet/høgskoler) møtes for faglig påfyll, erfaringsutveksling og nettverksbygging.

– VA-dagene favner bredt, og skal være den naturlige møteplassen for både planleggere og driftsoperatører, sier forskningsleder Maria Barrio i SINTEF Byggforsk.

Fra innbrudd til hoppekreps

På programmet står blant annet innbruddet på vannbehandlingsanlegget til Bodø vannverk, samt IT-sikkerhet og risikoanalyse for driftskontrollsystemer. Vi får vite om mikroplast er et problem for vannbransjen i Norge, og hvordan ressursene fra avløpsslammet kan brukes. Utfordringer knyttet til reservevann – blant annet hoppekreps – blir også et tema.

Konkurranse

Den regionale semifinalen i kåringen av Midt-Norges beste drikkevann finner også sted på konferansen. Det blir konkurrert i to klasser; grunnvannsanlegg og vannverk med overflatevasskilder.

Tid og sted

23. og 24. oktober 2018
Scandic Hell, Trondheim

Se program og meld deg på her

Kontakter

Bilder

Illustrasjonsfoto: Pixabay
Illustrasjonsfoto: Pixabay
Last ned bilde

Om SINTEF

SINTEF
SINTEF
Strindveien 4
7034 Trondheim

40 00 51 00http://www.sintef.no

Om SINTEF Byggforsk

SINTEF Byggforsk er et forskningsinstitutt for bærekraftig utvikling av bygg, infrastruktur og mobilitet. Vi skaper verdier for våre kunder og samfunnet gjennom forskning og utvikling, forskningsbasert rådgivning, sertifisering og kunnskapsformidling. Vi har spisskompetanse innenfor fagområder som arkitektur, bygg, vann, samferdsel og samfunnsøkonomi. Vi utvikler fremtidens løsninger for et bærekraftig samfunn.

Følg saker fra SINTEF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra SINTEF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra SINTEF

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom