KIWI Minipris

KIWI åpner miljøvennlig arkitektperle

Del

I 2019 åpner Norges grønneste dagligvarebutikk i Hokksund. Miljøbutikken får både gress, blomstereng og bikuber på taket.

KIWI "Grønn i svingene". Foto: A-Lab
KIWI "Grønn i svingene". Foto: A-Lab

For to år siden arrangerte NorgesGruppen og KIWI en arkitektkonkurranse, der det ble kåret to vinnere. Én av dem var Arkitektfirmaet A-Lab, også kjent for det prisbelønte kontorbygget til Statoil på Fornebu, med konseptet «Grønn i svingene». Nå planlegger KIWI fire-fem slike butikker på landsbasis, og den aller første butikken i serien åpner i Hokksund i 2019.

- Grønnfargen forplikter

-  I KIWI tar vi miljø og bærekraft på alvor. Det forplikter grønnfargen vår oss til, sier KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy.

KIWIs første miljøbutikk åpnet i Auli i Akershus høsten 2014, og i februar 2016 sto enda en miljøbutikk klar på Fjeldset i Elverum. De to miljøbutikkene rapporterer en energibesparelse på rundt 50 prosent. I 2017 åpner KIWI to miljøbutikker til, i Sande i Vestfold og på Dalgård i Trondheim.

«Grønn i svingene» er et nytt og grønnere butikkonsept, der man bruker erfaringer fra miljøbutikkene og samtidig tester ut nye miljøtiltak og løsninger.

Hel ved

– I KIWI tester vi kontinuerlig nye miljøbesparende tiltak i miljøbutikkene. Vi viderefører flere av tiltakene fra dagens miljøbutikker i «Grønn i svingene»-konseptet, samtidig som vi lanserer nye tiltak, forteller Jan Eilif Johansen, butikkutviklingssjef i KIWI, og trekker frem flere eksempler på tiltak i «Grønn i svingene».

– Det vil bli benyttet tre i tak -og veggkonstruksjoner og betong med lavt karboninnhold. Miljøvennlige materialer reduserer CO2- fotavtrykket. Det blir også LED-belysning, CO2-anlegg på kjøl og frys, og lokk på frysedisker og dører på kjøledisker, for å nevne noe.

Tilbake til røttene

KIWIs aller første butikk åpnet i Hokksund i 1979. KIWI-gründer Tor Kirkeng synes derfor det er ekstra hyggelig at den spektakulære butikken åpner i samme by. 

– KIWI-eventyret startet i Stasjonsgata i Hokksund for snart 40 år siden. Siden den gang har vi vokst til en landsomfattende butikkjede med 650 butikker. Både KIWI og Hokksund har utviklet seg, og det er moro for oss at vi nå kan komme hjem med en helt spektakulær butikk i byen hvor det hele startet, sier Kirkeng, som har et håp om at butikken kan åpne 15. mars 2019 – på KIWIs 40-årsdag.

Den 2 000 kvadratmeter store butikken i Hokksund blir en av Norges største KIWI-butikker. Med et sofistikert og rent design og gress, blomstereng og bikuber på taket blir den trolig også en av Norges skjønneste butikker. 

– Åpningen i Hokksund vil representere noe helt nytt i bransjen. Butikken blir et bevis på at miljøvennlighet og arkitektur kan gå hånd i hånd, sier Kirkeng.

Bilder

KIWI "Grønn i svingene". Foto: A-Lab
KIWI "Grønn i svingene". Foto: A-Lab
Last ned bilde
KIWI "Grønn i svingene". Foto: A-Lab
KIWI "Grønn i svingene". Foto: A-Lab
Last ned bilde

Om KIWI Minipris

KIWI Minipris
KIWI Minipris
Ringeriksveien
3412 Lierstranda

32 24 40 00http://www.kiwi.no

KIWI minipris er en av landets mest ekspansive dagligvarekjeder, og i 2016 åpnet vi 33 nye butikker. Vi er Norges største kjede i antall butikker, med 652 butikker over hele landet. I 2015 hadde vi en samlet omsetning på 33,6 milliarder kroner. KIWI minipris er med i NorgesGruppen, som er Norges største dagligvaregruppering.

Følg saker fra KIWI Minipris

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra KIWI Minipris på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra KIWI Minipris

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom