Kanonbra: Lokalmat på menyen i Forsvaret
Forsvarets logistikkorganisasjon – FLO - har inngått en samarbeidsavtale med stiftelsen Matmerk, som står bak matportalen Lokalmat.no. Samarbeidet vil hjelpe kjøkkensjefer i Forsvaret med å finne frem til gode, lokale matprodusenter som er kvalitetssikret.
På Bardufoss 28. august, ble det arrangert en «speed-date», hvor forskjellige lokalmatprodusenter fikk mulighet til presentere seg for kjøkkensjefene. Totalt deltok 14 lokalmatprodusenter og ca. 30 kjøkkenpersonell.
- Forsvaret er den første, store offentlige aktøren i Norge som går inn i en slik avtale, og gitt uttrykk for å ville være et fyrtårn. Forsvaret kjøper tross alt mat for 400-500 mill. kr i året, fortsetter Sundqvist.
Samarbeidsavtalen vil fremme lokalprodusert mat og å fremme matsikkerhet og matberedskap som er knyttet til forsvarssikkerhet og samfunnsberedskap. Tilgang på god og trygg mat over hele landet er viktig for både samfunnet og for Forsvaret. I tillegg er god mat velferd for Forsvarets soldater og ansatte.
- Dette er en vinn-vinn situasjon for alle der vi smelter sammen matsikkerhet og forsvarssikkerhet og kobler lokale matprodusenter mot de lokale, militære kjøkkenene som nå kan gjøre direktekjøpt. Flere aktører i offentlig sektor kan oppdage verdien av å bruke portalen lokalmat.no for å finne kvalitetssikra lokalmat og drikke. Vi vet at mange sykehus, sykehjem, offentlige kantiner etc synes det er vanskelig å gå utenom de store rammeavtalene. Forsvaret baner vei ved å tenke nytt, og det heier vi på, avslutter Sundqvist.
Nøkkelord
Kontakter
Nina SundqvistAdministrerende direktør
Tel:+47 917 85 620nina.sundqvist@matmerk.noBilder
Om Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
20 år som ridder av norsk mat- og drikkekultur19.3.2024 14:32:35 CET | Pressemelding
Landbruks- og matminister Geir Pollestad hyllet merkeordningen Beskyttede betegnelser på 20-årsdagen. - Det er en ære å gratulere de som har vært en del av denne utrolige reisen. En spesiell takk går til Rørosmeieriet og «Økologisk Tjukkmjølk fra Røros», pioneren fra 2004, sa Pollestad på Kokke-EMs åpningsdag i Trondheim.
Hardanger, Telemark, Gloppen og Sunnmøre med lokal drikke i særklasse15.3.2024 15:15:04 CET | Pressemelding
- At 9 produkter har kommet gjennom nåløyet til det drikkefaglig sterke dommerpanelet vitner om det svært høye nivået innenfor norsk drikke, sier adm. dir. i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist under utdelingen av Spesialitetsmerket under Norges Beste Drikke på Rampen i Oslo.
Margit Dale fra Valle i Setesdal vinner Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris15.2.2024 16:16:32 CET | Pressemelding
- Skal vi bevare norske mattradisjoner er vi helt avhengige av brobyggere mellom generasjoner. Årets vinner er nettopp en slik brobygger, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad da han delte ut Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris på Sentralen i Oslo.
Unik havrekjeks fra Trøndelag hedret med Spesialitetsmerket i Berlin19.1.2024 13:00:00 CET | Pressemelding
– Å bruke eget korn i eget bakeri gir en helt spesiell kvalitet og dette er virkelig et produkt å være stolt av, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad da han delte ut Spesialitetsmerket for lokalmat i særklasse til «Havrekjeks» fra Røra bakeri, under åpningen av Internationale Grüne Woche i Berlin.
Dette er finalistene til Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris21.12.2023 10:30:32 CET | Pressemelding
Blir det en kandidat fra Valle i Setesdal, Jølster, Sandefjord eller Oslo som vinner Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris i år? Nå kan publikum stemme på sin favoritt.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom