OsloMet

Iver B. Neumann ny direktør ved NOVA

Del

Iver B. Neumann, professor ved London School of Economics og seniorforsker ved NUPI, blir ny direktør ved Velferdsforskningsinstituttet NOVA på Høgskolen i Oslo og Akershus.

Iver B. Neumann. Foto: NUPI
Iver B. Neumann. Foto: NUPI

På styremøtet til Senter for velferds- og arbeidslivforskning (SVA) 11. oktober besluttet styret å tilby Iver B. Neumann stillingen som direktør ved NOVA. I dag ble det klart at Neumann har takket ja.

Neumann er Montague Burton-professor i internasjonale relasjoner ved London School of Economics og seniorforsker ved NUPI. Han er ekspert på sosialteori, sosial integrasjon, internasjonale relasjoner i et historisk perspektiv, diplomati, russisk og norsk utenrikspolitikk. Neumann har doktorgrad både i statsvitenskap og sosialantropologi.

− Vi får inn en direktør med lang og tung forskningserfaring innenfor blant annet sosialteori, noe som vil ha stor betydning i jobben med å lede NOVA sin samfunnsforskning videre, konstaterer rektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Curt Rice.

− Med sitt brede nettverk er jeg overbevist om at Neumann vil bidra til å styrke vårt internasjonale forskningssamarbeid og synliggjøre oss når vi forhåpentligvis snart blir Norges yngste universitet.

− Jeg gleder meg til å ta fatt på en ny og spennende jobb. Det er morsomt for meg, som har skrevet mye historisk og overgripende om den norske staten, å få sjansen til å jobbe med så mange dyktige folk som forsker på statlige tiltak og velferdssamfunnet fra ulike sider, sier Neumann. 

− Jeg håper også jeg kan yte mitt til å befeste den internasjonalisere virksomheten som et fullverdig universitet må ha.

Neumann begynner sitt virke som direktør ved NOVA 1. februar 2018.

Nøkkelord

Kontakter

Halvard Dyb
Kommunikasjonsrådgiver
NOVA, Høgskolen i Oslo og Akershus

Bilder

Iver B. Neumann. Foto: NUPI
Iver B. Neumann. Foto: NUPI
Last ned bilde
Iver B. Neumann. Foto: NUPI
Iver B. Neumann. Foto: NUPI
Last ned bilde

Om OsloMet

OsloMet
OsloMet
Postboks 4, St. Olavs plass
0130 Oslo

67 23 50 00http://www.hioa.no

OsloMet – storbyuniversitetet (tidligere Høgskolen i Oslo og Akershus) har cirka 18.000 studenter og 2.100 ansatte, og har studier i Pilestredet, på Kjeller og i Sandvika.

OsloMet tilbyr et bredt spekter av høyere utdanning innen profesjonsrettede studier i Norge.

OsloMet er også en ledende leverandør av forskningsbasert kunnskap for velferdssamfunnet.

Følg saker fra OsloMet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra OsloMet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra OsloMet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom