Høgskolen i Oslo og Akershus

Iver B. Neumann ny direktør ved NOVA

Del

Iver B. Neumann, professor ved London School of Economics og seniorforsker ved NUPI, blir ny direktør ved Velferdsforskningsinstituttet NOVA på Høgskolen i Oslo og Akershus.

Iver B. Neumann. Foto: NUPI
Iver B. Neumann. Foto: NUPI

På styremøtet til Senter for velferds- og arbeidslivforskning (SVA) 11. oktober besluttet styret å tilby Iver B. Neumann stillingen som direktør ved NOVA. I dag ble det klart at Neumann har takket ja.

Neumann er Montague Burton-professor i internasjonale relasjoner ved London School of Economics og seniorforsker ved NUPI. Han er ekspert på sosialteori, sosial integrasjon, internasjonale relasjoner i et historisk perspektiv, diplomati, russisk og norsk utenrikspolitikk. Neumann har doktorgrad både i statsvitenskap og sosialantropologi.

− Vi får inn en direktør med lang og tung forskningserfaring innenfor blant annet sosialteori, noe som vil ha stor betydning i jobben med å lede NOVA sin samfunnsforskning videre, konstaterer rektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Curt Rice.

− Med sitt brede nettverk er jeg overbevist om at Neumann vil bidra til å styrke vårt internasjonale forskningssamarbeid og synliggjøre oss når vi forhåpentligvis snart blir Norges yngste universitet.

− Jeg gleder meg til å ta fatt på en ny og spennende jobb. Det er morsomt for meg, som har skrevet mye historisk og overgripende om den norske staten, å få sjansen til å jobbe med så mange dyktige folk som forsker på statlige tiltak og velferdssamfunnet fra ulike sider, sier Neumann. 

− Jeg håper også jeg kan yte mitt til å befeste den internasjonalisere virksomheten som et fullverdig universitet må ha.

Neumann begynner sitt virke som direktør ved NOVA 1. februar 2018.

Nøkkelord

Kontakter

Halvard Dyb
Kommunikasjonsrådgiver
NOVA, Høgskolen i Oslo og Akershus

Bilder

Iver B. Neumann. Foto: NUPI
Iver B. Neumann. Foto: NUPI
Last ned bilde
Iver B. Neumann. Foto: NUPI
Iver B. Neumann. Foto: NUPI
Last ned bilde

Om Høgskolen i Oslo og Akershus

Høgskolen i Oslo og Akershus
Høgskolen i Oslo og Akershus
Postboks 4, St. Olavs plass
0130 Oslo

67 23 50 00http://www.hioa.no

HiOA jobbar tett med studentar, profesjonar og arbeidsliv for å bygge eit varmt, klokt og nyskapande samfunn.

Som den største statlege høgskolen i landet, med omlag 18.000 studentar og 1.950 tilsette, tilbyr vi studier i Pilestredet, på Kjeller og i Sandvika.

Følg saker fra Høgskolen i Oslo og Akershus

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Høgskolen i Oslo og Akershus på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Høgskolen i Oslo og Akershus

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom