Fineart

Ingeborg Stana,Galleri Fineart 21.04 -3.mai, Maleri, grafikk og film

Del

Den Oslobaserte samtidskunstneren Ingeborg Stana åpner utstillingen Landskap Endret på Galleri Fineart 21. april 2016. Hun er kjent for sitt poetiske bildeuttrykk der vide horisonter og høye himler preger lerretene.

– Bildene mine er som kriminalmysterier. Du står tilsynelatende foran en harmonisk virkelighet, men ser du etter, er det noe som ikke stemmer, sier Ingeborg Stana.
Som maler er Ingeborg Stana i godt selskap. Det er mange i hennes generasjon innenfor den norske kunstscenen som maler. Likevel er det noen sider som skiller henne fra flere av sine samtidige kolleger. Hun fremstår som en ren maler, en klassisk billedkunstner innenfor maleriet, men en konsistent motivkrets. Stana maler med pensel og palett, olje på lerret. Det er ikke noe brudd med maleritradisjonen ved at hun bruker virkemidler som airbrush, andre typer materialer som sponplate, aluminium eller plexiglass. Stana bedriver såkalt rent maleri, ikke maleri i et utvidet felt.

Stana har hele tiden holdt fast ved den verksbaserte kunsten, og insistert på å male naturskjønne motiver med en fot i samtiden og en fot i historien. Hun omtaler renessansens komposisjons-lære som sin «læremester» og lar seg inspirere av romantikernes evne til å til å skape atmosfære i bildene.

– Landskap Endret er en maleriserie hvor det utopiske landskapet er forsterket. Vi lever i en tid med mange trusler; klima, terror, overforbruk. Med klimakrisen har vi begynt å se på natur som noe negativt, noe truende, kaotisk. Bildene er et motsvar til det dystre, negative forholdet vi har til naturen, sier Stana.

Utstillingen inneholder helt nye malerier. De største lerretene måler opp til 2 x 2 meter. Landskap Endret inneholder også tre filmer og et utvalg litografier.
Stana har tidligere hatt flere separatutstillinger i Norge og deltatt på en rekke utstillinger og festivaler i Europa, Kina og Russland. Hun er innkjøpt av både private og offentlige kunstsamlinger.Det er første gang hun stiller ut i Galleri Fineart.

Utstillingen åpnes av Erlend Loe.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Fineart

Fineart
Fineart
Filipstad Brygge 2
0252 Oslo

22 01 24 20http://www.fineart.no

Fineart AS er gjennom nettsiden fineart.no og Galleri Fineart på Tjuvholmen, Nordens største portal for presentasjon, formidling og salg av kunst.

Selskapet omsetter for 50 millioner kroner per år, og har over 300.000 registrerte brukere på nettstedet og har over 120 000 besøk hver måned fra over 55.000 unike besøkende. Vi formidler hovedsakelig mest grafikk, men også maleri, skulptur, bøker, glasskunst, kunsthåndverk og tekstil. Fra 2004 frem til i dag har selskapet også snudd fra å være et auksjonshus for kunst på nett, til å bli et komplett kunsthus og galleri der mer en 50 % av omsetningen kommer fra fastprissalg.

Følg saker fra Fineart

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fineart på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fineart

PER FRONTH: INNER ROOMS // 2.–26. november 2017 // Galleri Fineart30.10.2017 08:52Pressemelding

Galleri Fineart har gleden av å invitere til ny separatutstilling med en av landets fremste kunstnere og kontroversielle stemme innen samtidskunsten; Per Fronth. Fronth innehar en egenartet signatur i norsk og internasjonal samtidskunst; hvor han arbeider kontinuerlig i spenningsfeltet mellom fotografi og maleri. Hans kunstnerskap markerer seg som særegent og konfronterende innen sin genre og sitt medium.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom