ice

ice tilbakekaller batteri fra bredbåndsrouter

Del

ice har i dag kontaktet omtrent 70 000 [nåværende og tidligere] kunder og bedt dem levere batteriene til router-typen «A1» til nærmeste gjenbruksstasjon, som et føre var-tiltak. Alle routere kan fremdeles brukes med strømkabel etter at batteriet er fjernet.

Foto: ice
Foto: ice

I mai i fjor kontaktet ice alle kunder som hadde router-typen «A1» og ba dem om å koble fra batteriene fra routeren. Beskjeden fra leverandører og uavhengige tekniske spesialister var da at man fremdeles kunne lade og bruke batteriet, men at man som ved forbrukerelektronikk generelt ikke skulle la batteriet stå i routeren og lade kontinuerlig.

Nå ber imidlertid ice alle kunder som har A1-router om å ikke bruke batteriet, og i stedet returnere det til nærmeste gjenbruksstasjon til deponi for brukte batterier. Årsaken er at ice har mottatt informasjon om to nye tilfeller av branntilløp, der det er mistanke om at årsaken kan være varmegang i batteriene som har fulgt med A1-routeren.

– Siden de fleste kundene våre bruker strøm og ikke batteriet til routeren, vil tilbakekallingen av batteriene ha begrenset praktisk betydning. Men vi må sette kundenes sikkerhet først og velger derfor å foreta en tilbakekalling av batteriene. Vi beklager selvsagt det inntrufne og ulempene det medfører for våre kunder, sier Reynir Johannesson, kommunikasjonsdirektør i ice.

Kunder som trenger en ekstern batteripakke eller har ytterligere spørsmål blir bedt om å kontakte ice på e-post a1@ice.no eller på telefon 94 09 91 00.

ice-kunder som er usikre på hvilken router-type de har, kan sjekke etiketten på baksiden av routeren, hvor det er tydelig angitt om det er en «A1»-router.

Kontakter

Bilder

Om ice

ice
ice
Nydalsveien 18B
0484 Oslo

21 00 00 00http://www.ice.no

Vår visjon er å vokse ytterligere som en unik og annerledes mobiloperatør, som hver dag kjemper for å bli Norges mest anbefalte selskap.

Følg saker fra ice

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra ice på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra ice

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom