Et hjerte av gull

Hvordan er tilgjengeligheten på hjertestartere der du bor?

Del

Vi har utvidet statistikken fra det offentlige Hjertestarterregisteret for at folkevalgte og ledere i alle norske kommuner enkelt skal kunne vurdere tilgangen på hjertestartere i sin kommune. I tillegg inviteres nå ytterligere 24 kommuner til å delta i et landsomfattende prehospitalt innovasjonsprosjekt hvor målet er å bidra til at flere overlever hjertestans, hjerteinfarkt og hjerneslag.

Kun 2% av hjertestans skjer på arbeidsplassen iht Hjertestansregisteret, mens 60% skjer hjemme. Likevel er de aller fleste hjertestarterne kun tilgjengelig i arbeidstiden / åpningstiden.

Statistikk viser at tilgjengeligheten i helger og ferier er svært lav. 

Det offentlige Hjertestarterregisteret på 113.no har 5.400 hjertestartere aktive. Statistikk tilsier at det er solgt minst mellom 30 - 40.000 hjertestartere de siste 10 årene. Hvorfor er ikke disse registrert i det eneste offentlige registeret?

Stikkprøver viser at mange av de hjertestarterne som er registrert på 113.no er blant annet registrert med tider for tilgjengelighet som ikke stemmer. Dette skaper falsk trygghet.

Det viser seg også at mange kommuner ikke har registrert sine hjertestartere i det offentlige registeret.

Foreningen Et Hjerte av Gull har fått utviklet statistikk ned på postnummer som viser hvordan tilgjengeligheten av hjertestartere er der du bor - akkurat nå. Dette er et verktøy som er laget for at folkevalgte og ledere i samtlige norske kommuner skal kunne vurdere hvordan tilgangen er i sin kommune.

Den 20.08.18 starter vi vår første runde rundt hele Norge for å spre informasjon om registrering av hjertestartere, samt kvalitetssikring av de som allerede er registrert. I tillegg skal vi holde mer enn 2.500 pop up HLR kurs i løpet av 1,5 år.

I sammen med vår hovedsponsor SPERA skal vi i tillegg bidra til første fase i et stort prehospitalt innovasjonsprosjekt basert på NOU 2015:17 - Først og fremst, samt Helsedirektoratets strategi for Sammen redder vi flere liv.

Norske innovative kommuner inviteres nå til å komme på banen.

Nøkkelord

Kontakter

Bjørn-Arild WollGrunnlegger/ Styreleder

Bjørn-Arild har grunnlagt foreningen Et Hjerte av Gull sammen med sin kjæreste Anette Testman. Han er i tillegg helseteknologi gründer gjennom startup'n Spera som utvikler et økosystem med smarte personlige enheter og avanserte multifunksjons akuttdroner.

+47 400 56 131baw@spera.no

Bilder

Last ned bilde
Last ned bilde
Dersom du kommer over en person som du mistenker at har fått hjertestans skal du først forsøke å få kontakt
Dersom du kommer over en person som du mistenker at har fått hjertestans skal du først forsøke å få kontakt
Last ned bilde
Har du et hjerte av gull og vil bidra til at færre dør av hjertestans utenfor sykehuset.
Har du et hjerte av gull og vil bidra til at færre dør av hjertestans utenfor sykehuset.
Last ned bilde
Bilde av en hjertestarter fra Safer Life på vei til å bli brukt.
Bilde av en hjertestarter fra Safer Life på vei til å bli brukt.
Last ned bilde
Overlevelse 30 dager etter en hjertestans avhengig hvor raskt en hjertestarter blir aktivert. Grafen bygger på tall fra det svenske hjertestansregisteret for perioden 2004 - 2015
Overlevelse 30 dager etter en hjertestans avhengig hvor raskt en hjertestarter blir aktivert. Grafen bygger på tall fra det svenske hjertestansregisteret for perioden 2004 - 2015
Last ned bilde
Last ned bilde

Lenker

Om Et hjerte av gull

Et hjerte av gull
Et hjerte av gull
Postboks 4
1329 Lommedalen

400 56 131http://www.ethjerteavgull.no

Dine hender kan redde liv er en nasjonal dugnad startet av den ideelle foreningen Et Hjerte av Gull med helse teknologi startup’n Spera som hovedsponsor.

Dugnaden skal bidra til å kartlegge hvor hjertestartere befinner seg og melde disse inn i det offentlige Hjertestarterregisteret slik at blant annet AMK (113) vet hvor de er.

Hjertestarterne blir tilgjengelige også i appen GoodSAM Alerter, verdens største hjertestarter app, som både gir varslers nøyaktig GPS-posisjon og mulighet for kryptert live video tilgjengelig for nødetatene.

Følg saker fra Et hjerte av gull

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Et hjerte av gull på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Et hjerte av gull

Vi skal gå og sykle Norge på Langs for å få flere hjertestartere tilgjengelig der folk bor26.3.2019 08:11:48 CETPressemelding

I det offentlige hjertestarterregisteret er det registrert litt over 7.000 hjertestartere akkurat nå. Klokken 17:31 torsdag 21.03.19 var bare 3.003 tilgjengelig, dvs. kun 42% - fordi arbeidsplassene hadde begynt å stenge for en god stund siden, når Rema 1000 og Apotek 1 også har stengt er under 1/3 av hjertestarterne tilgjengelige. I 2017 var det 3.172 hjertestans utenfor sykehus i Norge - kun 2% av hjertestansene skjedde på arbeidsplassen - mens hele 62% skjedde hjemme. Dessverre er ikke hjertestartere tilgjengelig etter arbeidstid eller der folk bor i særlig grad i Norge. Det kan din bedrift eller organisasjon nå gjøre noe med.

DINE HENDER KAN REDDE LIV - Lær hvordan tirsdag 16. oktober 20185.7.2018 17:46:47 CESTPressemelding

Hvert år stanser over 3.000 hjerter utenfor sykehus i Norge og over 12.000 får hjerteinfarkt. Tirsdag 16. oktober skal foreningen Et Hjerte av Gull i samarbeid med helse teknologi startup'n Spera og Akutthjelper.no holde mer enn 250 pop up hjerte-/lungeredningskurs over hele Norge. Dette som del av den internasjonale World Restart a Heart Day som er et initiativ fra European Resuscitation Council.

Er det kun Rema 1000 som skal få hjerter til å slå igjen i Sommer-Norge?22.6.2018 09:59:37 CESTPressemelding

Fellesferien og stengte arbeidsplasser er bare et par uker unna. Foreningen Et Hjerte av Gull kommer med et stort varsko om tilgangen på hjertestartere dersom man skulle få hjertestans. Å ringe 113, samt eventuelt oppsøke nærmeste Rema 1000 med hjertestarter, gir beste odds for å overleve. Rema 1000 skal ha hjertestarter i samtlige av sine butikker i Norge. Rema 1000 skal ha hjertestarter i nærheten av kassene / inngangen i samtlige av sine butikker i Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom