Scandic Hotels

Hotel Norge by Scandic går for gull med Bocuse d’Or-vinner Ørjan Johannessen

Del

Hotel Norge by Scandic skal kombinere internasjonale smaker og norske råvarer når de åpner dørene midt i hjertet av Bergen 29. juni 2018. Mesterkokk Ørjan Johannessen får det overordnede ansvaret for å utvikle hotellets tilbud innen frokost, lunsj og middag som The Chef Advisor.

Seier til Ørjan Johannessen i Bocuse d'Or i 2015. Foto: Eirik Nilssen/Matbyrået Impuls
Seier til Ørjan Johannessen i Bocuse d'Or i 2015. Foto: Eirik Nilssen/Matbyrået Impuls

– Vi skal ikke binde oss til norsk husmannskost eller tradisjonsretter, men kombinere råvarer fra Bergen og Norge med internasjonale smaker, sier Ørjan Johannessen.

Nå håper han å friste både turister og bergensere til å besøke hotellet og ønsker at Hotel Norge skal være et samlingspunkt i byen.

– Da jeg var liten var Hotel Norge det gjeveste hotellet i byen. Her spiste vi på 17. mai, og hit gikk vi for å feire. Nå skal vi lage en ny historie i dette flotte bygget, sier Johannessen.

Verdensmester i kokkefaget

Ørjan Johannessen (32) er en prisbelønt norsk kokk. Han markerte seg for alvor da han tok gull i Bocuse d´Or i Lyon i 2015, verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse. Sammen med familien driver han Bekkjarvik Gjestgiveri i Austevoll kommune. Nå skal han dele tiden sin mellom Bergen og Bekkjarvik. Han startet sin karriere som lærling på Scandic Neptun, og har alltid likt å jobbe i stort format.

– På hotell får man ta del i alt, både frokost, lunsj, middag, selskaper, kurs og konferanse. Man får en større base som kokk, og det har vært viktig for å bli kreativ og god, sier Johannessen.

Direktør for mat og drikke i Scandic Hotels Norge, Morten Malting, er glad for at Ørjan Johannessen vil samarbeide med Scandic og Hotel Norge.

– Vi er veldig stolte over at Ørjan vil jobbe med oss. Vi har høye ambisjoner for restaurantkonseptet og med Ørjan på laget blir det svært høy kvalitet i alle ledd, sier Malting.

En smak av verden

Ørjan Johannessen og Scandic ønsker å invitere til en åpen møteplass med flere valgmuligheter, og har lagt opp til at folk kan ta en helaften på hotellet. Gjestene kan starte kvelden med en aperitiff i lobbybaren i 3. etasje. Her blir det en uformell og sosial stemning.

I samme etasje inviterer hotellet til verdensmat av høy kvalitet, med personlig service, kunnskapsrike kokker og vinsommelier. 

– Det blir min oppgave å sørge for at det er en rød tråd gjennom alt vi gjør, og at denne røde tråden følges, sier Johannesen.

Det blir en sesongbasert a la carte-meny med 4-5 forretter, hovedretter og desserter. Etter måltidet kan man fortsette kvelden i baren i 1. etasje. Denne etasjen blir selve hjertet i hotellet med en pulserende café med et uformelt og sosialt serveringstilbud fra tidlig til sent med frokost, lunsj og middag.  

Bergens nye møteplass

Hotel Norge by Scandic blir Bergens største hotell med 415 rom fordelt over 10 etasjer. Når dørene åpnes i juni blir det også hotellkjedens andre signaturhotell i Norge etter Grand Hotel Oslo by Scandic. Signaturhotellene kjennetegnes av en unik karakter, design og identitet.

– Vi gleder oss til å gjenåpne Bergens storstue og håper at bergenserne gleder seg med oss. Vårt ønske og mål er at Hotel Norge blir en møteplass både lokalbefolkning og turister snakker om og strømmer til, sier hotelldirektør Lise Solheim Haukedal. 

For mer informasjon, kontakt:

Bilder

Seier til Ørjan Johannessen i Bocuse d'Or i 2015. Foto: Eirik Nilssen/Matbyrået Impuls
Seier til Ørjan Johannessen i Bocuse d'Or i 2015. Foto: Eirik Nilssen/Matbyrået Impuls
Last ned bilde
Ørjan Johannessen. Foto: Eirik Nilssen/Matbyrået Impuls
Ørjan Johannessen. Foto: Eirik Nilssen/Matbyrået Impuls
Last ned bilde

Om Scandic Hotels

Scandic Hotels
Scandic Hotels
Karenslyst Allé 11
0278 Oslo

+47 922 11 936http://scandichotels.no

Om Scandic Hotels Group                                                                          
Scandic er den største hotellkjeden i Norden med 16 000 medarbeidere og med et nettverk av nærmere 280 hoteller fordelt på cirka 55 000 hotellrom i drift eller under utvikling. Scandic Friends er Nordens største lojalitetsprogram innen hotellbransjen med 2 millioner medlemmer. En ansvarsfull drift er en del av Scandics DNA, og Scandic er ifølge BDCR «best hotel brand» i Norden. Scandic er børsnotert på Nasdaq Stockholm. www.scandichotelsgroup.com

Følg saker fra Scandic Hotels

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Scandic Hotels på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Scandic Hotels

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom