Akademiet Norge

Heltberg starter ungdomsskole på Ullevaal Stadion

Del

Allerede i august starter Heltberg opp en ny ungdomsskole i moderne lokaler på Ullevål Stadion, bare to etasjer opp for den videregående skolen Heltberg Private Gymnas.

Heltbergskolenes pedagogiske plattform og elevsyn er Montessori-inspirert, noe som innebærer et fokus på gjensidig respekt, gode relasjoner og tverrfaglig og variert  fordypningsarbeid. (Illustrasjonsfoto fra Heltberg Ungdomsskole Drammen).
Heltbergskolenes pedagogiske plattform og elevsyn er Montessori-inspirert, noe som innebærer et fokus på gjensidig respekt, gode relasjoner og tverrfaglig og variert fordypningsarbeid. (Illustrasjonsfoto fra Heltberg Ungdomsskole Drammen).

Heltbergskolene driftes av Akademiet-kjeden som har vokst seg til en sentral aktør rundt om i hele Skole-Norge. Heltbergskolenes pedagogiske plattform og elevsyn er Montessori-inspirert, noe som innebærer et fokus på gjensidig respekt, gode relasjoner og tverrfaglig og variert  fordypningsarbeid. På Heltberg sine ungdomsskoler står elevene og deres medbestemmelse i fokus. Skoledagen innledes med et morgenmøte og så venter fagseminarer, individuell arbeidstid og felles lunsj sammen med lærerne. Skolen praktiserer ikke alderssegregering, slik at ungdommer av ulik alder lærer av hverandre.

Skolen på Ullevål blir den andre Heltbergungdomsskolen på Østlandet på kort tid. I tillegg finnes én videregående skole i Drammen og to videregående skoler i Oslo, Heltberg Bislett og Heltberg Ullevaal. 

– Det er moro å få lov til å være med å forme en ny skole og at Heltbergfamilien vokser. Vi har troa på at alle elever kan nå sine mål, gitt de riktige betingelsene, sier påtroppende rektor Grethe Marie Nysveen. Nysveen har vært rektor ved gymnaset de siste 4 årene og var også med å starte opp Heltberg barne- og ungdomsskole i Drammen i fjor høst. 

Skolen uønsket på Grunerløkka og Tøyen
Nysveen og administrerende direktør Kjetil Eide gleder seg til oppstart i august.

– Nå er alt det formelle på plass, og vi har alt fokus på innredning av lokalene og ta imot de nye søkerne over sommeren,  sier Eide. Han påpeker også at det er trist at skolen fikk så mye motstand i første runde, da man søkte seg til Tøyen- og Grünerløkkaområdet. Dette resulterte i at man valgte å lokalisere den nye ungdomsskolen i tilknytning til Heltberg Private Gymnas på Ullevål. Eide forstår at det er en del skuffede foreldre som ønsket at skolen skulle etablere seg litt lengre østover i byen der flere har etterlyst pedagogiske alternativer til barna sine. 

Super beliggenhet rett ved banen
Nysveen legger til at gymnaset har elever som kommer fra hele Oslo, Akershus og Buskerud, alt fra Mjøndalen i vest til Drøbak i øst.

– Elevene stortrives og de få som har sluttet for å prøve seg ved andre skoler har kommet tilbake og begrunner det med den helt spesielle oppfølgingen og oppmerksomheten de får fra de ansatte ved skolen, forteller rektor. Hun understreker videre at Ullevaal Stadion ligger rett ved T-banen og at det absolutt ikke er et hinder å reise fra Tøyenområdet eller andre områder i tilknytning til Oslo. 

Fortsatt mulig å søke
På bare en uke har en tredjedel av plassene blitt fylt opp. Det er fortsatt mulig å søke og det blir fortløpende inntak frem til skolestart i august.  Resepsjonen er åpen fra kl. 9-14 i hele sommer.

– Vi ønsker å være et pedagogisk alternativ som bidrar til mangfold og valgfrihet i skolesystemet og håper både foresatte, elever og lokalpolitikere vil anse oss som et verdifullt tillegg til de eksisterende skolene. Vi har tro på at det er behov for oss og plass til oss, avslutter Eide med et stort smil.

Bakgrunnsstoff ifbm mulig etablering på Tøyen/Grünerløkka for en tid siden:

https://www.facebook.com/toyenkampanjen/photos/a.339232932819907.75528.199617700114765/708103839266146/?type=1&theater

Kontaktpersoner:

Kjetil Eide, daglig leder
Tlf.: 917 16 764
Epost: kjetil.eide@akademiet.no

Grethe Nysveen, rektor
Tlf.: 930 66 990
Epost: grethe.nysveen@heltberg.oslo.no

Bilder

Heltbergskolenes pedagogiske plattform og elevsyn er Montessori-inspirert, noe som innebærer et fokus på gjensidig respekt, gode relasjoner og tverrfaglig og variert  fordypningsarbeid. (Illustrasjonsfoto fra Heltberg Ungdomsskole Drammen).
Heltbergskolenes pedagogiske plattform og elevsyn er Montessori-inspirert, noe som innebærer et fokus på gjensidig respekt, gode relasjoner og tverrfaglig og variert fordypningsarbeid. (Illustrasjonsfoto fra Heltberg Ungdomsskole Drammen).
Last ned bilde
Rektor Grethe Nysveen
Rektor Grethe Nysveen
Last ned bilde
Ullevaal Stadion
Ullevaal Stadion
Last ned bilde
Last ned bilde

Om Akademiet Norge

Akademiet Norge
Akademiet Norge
Skogliveien 4, Bygg C
3047 Drammen

922 36 600http://www.akademiet.no/

Akademiets videregående skoler tilbyr elevene et unikt studietilbud gjennom høyt kvalifiserte lærere, moderne undervisningsformer og gode tekniske hjelpemidler. Akademiet videregående skole i Drammen har i årene fra 2011 – 2014 tronet suverent på førsteplass som Norges høyest rangerte videregående skole på Utdanningsdirektoratets elevundersøkelse. 

Akademiet Privatistskole og Akademiet Nettstudier tilbyr privatistundervisning til de som trenger å ta opp fag fra videregående eller mangler generell studiekompetanse. Vår privatistskole er kjent for eksamensrettede kurs med engasjerte lærere og et gjennomarbeidet pedagogisk opplegg. Privatistelever får også en karaktergaranti - bedre karakter eller pengene tilbake. 

I tillegg tilbyr Akademiet utveksling i utlandet for videregående-elever gjennom vår partnerorganisasjon Heltberg International. Vi tilrettelegger også for privatundervisning ved stadig flere av våre skoler. 

Følg saker fra Akademiet Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Akademiet Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Akademiet Norge

Står du uten studieplass? Fristen for oppmelding til privatisteksamen er 15. september. Akademiet Nettstudier hjelper deg å heve snittet så du kommer inn neste år!13.9.2017 12:46Aktuelt

Akademiet opplever en betydelig økning i antallet elever som ønsker å ta opp fag eller oppnå generell studiekompetanse på nett. Bare det siste året er antallet elever doblet. Akademiet Nettstudier tilbyr faglig oppdaterte og eksamensrettede nettkurs, rettet inn mot privatisteksamen i det enkelte fag. Alt kursinnhold er digitalt og blir presentert i en enkel og forståelig struktur.

Norges beste skole? Akademiet og Heltberg i Drammen driver fremtidsrettet skole31.8.2017 15:50Pressemelding

Heltberg Private Gymnas og Akademiet Videregående Skole i Drammen fikk denne uken besøk av stortingsrepresentant for Høyre, Kristin Ørmen Johnsen og leder for unge Høyre i Buskerud, Wali Gilani. Skolene viste hvordan de driver fremtidsrettet skole, med fokus på læringsmiljø og gjennomføring. Politikerne fikk full omvisning av elever ved skolene, som også fortalte om sin skolehverdag og hvordan de opplever at det er å være elev ved Heltberg og Akademiet.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom