Stiftelsen Norsk Mat

Hedret håndlaget Spesialitet fra Nordmøre

Del
-Vi er stolte og glade over å bli tildelt Spesialitet for vårt flatbrød med ramsløk. Dette er et bevis på at det produktet vi har utviklet, og det håndverket vi legger i våre varer blir anerkjent og lagt merke til, sa Åse Torvik fra Mosbøen gård da hun mottok Spesialitet-merket for sitt Flatbrød med mild ramsløk under Gründerdagen hoppid.no på høyskolen i Molde.
Frå venstre: prisutdelar Kristin Waagen frå Tingvollost, Mosbøen Gard v/ Åse Torvik og Anders Øverås og prosjektleiar Marit Strand frå Matmerk.
Frå venstre: prisutdelar Kristin Waagen frå Tingvollost, Mosbøen Gard v/ Åse Torvik og Anders Øverås og prosjektleiar Marit Strand frå Matmerk.

- Å få tildelt Spesialitet-merket er en ære. Vi i Tingvollost er stolte av at alle ostene våre har fått tildelt Spesialitet, sa osteprodusent Kristin Waagen i Tingvollost da hun delte ut hedersbetegnelsen Spesialitet til Mosbøen gård.

Godkjent av en uavhengig fagjury

Spesialitet er merkeordningen som viser vei til de unike smaksopplevelsene. Hvilke produkter som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury, som sniffer, smaker og smatter seg gjennom mat- og drikkevarene som produsentene ønsker å merke. Spesialitets fagjury var veldig begeistret for Mosbøens flatbrød med ramsløk, og mente de syltynne flakene har en sprø konsistens, og en mild og deilig smak av ramsløk og havsalt. – Dette er så godt at jeg kan spise det som snacks, sier adm. dir i Matmerk, Nina Sundqvist. – Selv uten dipp, humrer hun.

Håndkjevlet med lokal smak

Mosbøen gård er et lite håndverksbakeri i Øksendal på Nord-Møre, som er kjent for sine tynne og delikate flatbrød smaksatt med ulike krydderurter og håndhøstet havsalt fra Aukra. Flatbrødet med ramsløk er laget av byggmel fra Skjåk og hvete- og rugmel fra Holli mølle, og smakes til med puré laget på lokal ramsløk og salt fra North Sea Salt Works på Aukra. - Det er viktig for oss å benytte lokale råvarer for å fremheve vår unike smak, forteller Torvik. Flatbrødet kjevles for hånd og stekes på takke. Resultatet er et tynt, sprøtt og smaksrikt flatbrød som passer like godt som tilbehør til mat, som ren snacks. Fra tidligere har Mosbøen fått Spesialitet-merket på flatbrød med rosmarin.

Kontakter

Åse Torvik, daglig leder Mosbøen gård AS, tlf: 977 62 581

Bilder

Frå venstre: prisutdelar Kristin Waagen frå Tingvollost, Mosbøen Gard v/ Åse Torvik og Anders Øverås og prosjektleiar Marit Strand frå Matmerk.
Frå venstre: prisutdelar Kristin Waagen frå Tingvollost, Mosbøen Gard v/ Åse Torvik og Anders Øverås og prosjektleiar Marit Strand frå Matmerk.
Last ned bilde

Lenker

Om Stiftelsen Norsk Mat

Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.stiftelsennorskmat.no

Spesialitet-merket er et informasjonsmerke for norskprodusert mat og drikke, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk. Merkeordningen eies av Matmerk

Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye