Hedret håndlaget Spesialitet fra Nordmøre
- Å få tildelt Spesialitet-merket er en ære. Vi i Tingvollost er stolte av at alle ostene våre har fått tildelt Spesialitet, sa osteprodusent Kristin Waagen i Tingvollost da hun delte ut hedersbetegnelsen Spesialitet til Mosbøen gård.
Godkjent av en uavhengig fagjury
Spesialitet er merkeordningen som viser vei til de unike smaksopplevelsene. Hvilke produkter som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury, som sniffer, smaker og smatter seg gjennom mat- og drikkevarene som produsentene ønsker å merke. Spesialitets fagjury var veldig begeistret for Mosbøens flatbrød med ramsløk, og mente de syltynne flakene har en sprø konsistens, og en mild og deilig smak av ramsløk og havsalt. – Dette er så godt at jeg kan spise det som snacks, sier adm. dir i Matmerk, Nina Sundqvist. – Selv uten dipp, humrer hun.
Håndkjevlet med lokal smak
Mosbøen gård er et lite håndverksbakeri i Øksendal på Nord-Møre, som er kjent for sine tynne og delikate flatbrød smaksatt med ulike krydderurter og håndhøstet havsalt fra Aukra. Flatbrødet med ramsløk er laget av byggmel fra Skjåk og hvete- og rugmel fra Holli mølle, og smakes til med puré laget på lokal ramsløk og salt fra North Sea Salt Works på Aukra. - Det er viktig for oss å benytte lokale råvarer for å fremheve vår unike smak, forteller Torvik. Flatbrødet kjevles for hånd og stekes på takke. Resultatet er et tynt, sprøtt og smaksrikt flatbrød som passer like godt som tilbehør til mat, som ren snacks. Fra tidligere har Mosbøen fått Spesialitet-merket på flatbrød med rosmarin.
Kontakter
Åse Torvik, daglig leder Mosbøen gård AS, tlf: 977 62 581
Nina SundqvistAdministrerende direktør
Tel:+47 917 85 620nina.sundqvist@matmerk.noBilder
Lenker
Om Stiftelsen Norsk Mat
Spesialitet-merket er et informasjonsmerke for norskprodusert mat og drikke, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk. Merkeordningen eies av Matmerk
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
20 år som ridder av norsk mat- og drikkekultur19.3.2024 14:32:35 CET | Pressemelding
Landbruks- og matminister Geir Pollestad hyllet merkeordningen Beskyttede betegnelser på 20-årsdagen. - Det er en ære å gratulere de som har vært en del av denne utrolige reisen. En spesiell takk går til Rørosmeieriet og «Økologisk Tjukkmjølk fra Røros», pioneren fra 2004, sa Pollestad på Kokke-EMs åpningsdag i Trondheim.
Hardanger, Telemark, Gloppen og Sunnmøre med lokal drikke i særklasse15.3.2024 15:15:04 CET | Pressemelding
- At 9 produkter har kommet gjennom nåløyet til det drikkefaglig sterke dommerpanelet vitner om det svært høye nivået innenfor norsk drikke, sier adm. dir. i Stiftelsen Norsk Mat Nina Sundqvist under utdelingen av Spesialitetsmerket under Norges Beste Drikke på Rampen i Oslo.
Margit Dale fra Valle i Setesdal vinner Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris15.2.2024 16:16:32 CET | Pressemelding
- Skal vi bevare norske mattradisjoner er vi helt avhengige av brobyggere mellom generasjoner. Årets vinner er nettopp en slik brobygger, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad da han delte ut Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris på Sentralen i Oslo.
Unik havrekjeks fra Trøndelag hedret med Spesialitetsmerket i Berlin19.1.2024 13:00:00 CET | Pressemelding
– Å bruke eget korn i eget bakeri gir en helt spesiell kvalitet og dette er virkelig et produkt å være stolt av, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad da han delte ut Spesialitetsmerket for lokalmat i særklasse til «Havrekjeks» fra Røra bakeri, under åpningen av Internationale Grüne Woche i Berlin.
Dette er finalistene til Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris21.12.2023 10:30:32 CET | Pressemelding
Blir det en kandidat fra Valle i Setesdal, Jølster, Sandefjord eller Oslo som vinner Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris i år? Nå kan publikum stemme på sin favoritt.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom